Στην ψηφιακή εποχή, οι σχέσεις συχνά επεκτείνονται στη σφαίρα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα ζευγάρια, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, να συνδέονται, να μοιράζονται και μερικές φορές να αποσυνδέονται μέσω αυτών των πλατφορμών. Αν έχετε παρατηρήσει ότι ο πρώην σας σας έχει κάνει unfollow στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτό μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από συναισθήματα και ερωτήματα. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε μερικούς συνηθισμένους λόγους πίσω από αυτή την ψηφιακή αποσύνδεση και θα σας δώσουμε ιδέες για το τι μπορεί να σημαίνει και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.
#1 Επούλωση και κλείσιμο μετά τον χωρισμό
Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους ένας πρώην σας έχει κάνει unfollow από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι για τη δική του συναισθηματική ευημερία και διαδικασία επούλωσης. Μετά από έναν χωρισμό, πολλοί άνθρωποι χρειάζονται χώρο και απόσταση για να προχωρήσουν μπροστά. Η θέαση αναρτήσεων, φωτογραφιών ή ενημερώσεων από έναν πρώην μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα θλίψης, νοσταλγίας ή ακόμη και ζήλιας, καθιστώντας δύσκολη την επούλωση και το κλείσιμο. Το unfollowing τους επιτρέπει να δημιουργήσουν συναισθηματικά όρια και να μειώσουν τις υπενθυμίσεις της προηγούμενης σχέσης.
#2 Αποφυγή αμήχανων ή επώδυνων αλληλεπιδράσεων
Το να παραμείνετε συνδεδεμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε αμήχανες ή επώδυνες αλληλεπιδράσεις, ειδικά αν το ένα άτομο έχει προχωρήσει πιο γρήγορα από το άλλο. Το unfollow μπορεί να αποτρέψει τυχαία likes, σχόλια ή μηνύματα που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να δημιουργήσουν δυσφορία. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε τον πόνο του να δείτε τον πρώην σας με έναν νέο σύντροφο ή να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες που μπορεί να νιώσετε πληγωμένοι.
#3 Προστασία της ιδιωτικής ζωής και των συναισθηματικών ορίων
Σε ορισμένες περιπτώσεις, το unfollow ενός πρώην είναι ένας τρόπος προστασίας της προσωπικής ιδιωτικότητας και των συναισθηματικών ορίων. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συχνά εκθέτουν προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής μας και μετά από έναν χωρισμό, ορισμένα άτομα προτιμούν να ανακτήσουν μια αίσθηση ιδιωτικότητας περιορίζοντας τι μπορεί να δει ο πρώην τους. Μπορεί να θέλουν να μοιράζονται τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους με έναν μικρότερο, πιο στενό κύκλο φίλων και συγγενών.
#4 Προχωρώντας και ανοίγοντας σε νέες σχέσεις
Το unfollow ενός πρώην μπορεί να σηματοδοτεί την επιθυμία να προχωρήσει και να ανοιχτεί σε νέες σχέσεις. Μπορεί να είναι ένας τρόπος να σηματοδοτήσετε σε πιθανούς νέους συντρόφους ότι είστε συναισθηματικά διαθέσιμοι και δεν είστε πλέον μπλεγμένοι σε μια σχέση του παρελθόντος. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ότι η διατήρηση των σχέσεων με έναν πρώην θα μπορούσε να αποτρέψει νέα ρομαντικά ενδιαφέροντα.
#5 Μείωση των συναισθηματικών δεσμών
Σε ορισμένες περιπτώσεις, το unfollow είναι μια συνειδητή επιλογή για να μειωθούν οι συναισθηματικοί δεσμοί και οι προσκολλήσεις. Είναι ένας τρόπος να σηματοδοτηθεί ότι η σχέση έχει πραγματικά τελειώσει και ότι και τα δύο μέρη προχωρούν ανεξάρτητα. Ορισμένα άτομα θεωρούν το unfollow ως ένα συμβολικό βήμα προς τη συναισθηματική ανεξαρτησία.
#6 Αποφυγή δράματος ή σύγκρουσης
Η διατήρηση ενός πρώην στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε δράμα ή σύγκρουση, ιδίως αν ο χωρισμός ήταν αμφιλεγόμενος ή αν τα συναισθήματα παραμένουν ωμά. Με το unfollow, ορισμένοι άνθρωποι ελπίζουν να ελαχιστοποιήσουν το ενδεχόμενο για διαφωνίες, παρεξηγήσεις ή οποιαδήποτε μορφή διαδικτυακής αντιπαράθεσης.
Τι σημαίνει αυτό για εσάς
Εάν ο πρώην σας σας έχει κάνει unfollow στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η απόφασή του πιθανότατα αντανακλά τις δικές του συναισθηματικές ανάγκες και τη δική του διαδρομή. Μπορεί να μην είναι απαραίτητα μια δήλωση σχετικά με την αξία σας ή τη σημασία της προηγούμενης σχέσης σας. Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου:
#1 Σεβαστείτε την επιλογή τους
Σεβαστείτε την ανάγκη τους για χώρο και συναισθηματική επούλωση. Η απομάκρυνση είναι μια προσωπική απόφαση που θα πρέπει να τιμάται.
#2 Επικεντρωθείτε στη δική σας θεραπεία
Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να επικεντρωθείτε στη δική σας θεραπεία και προσωπική ανάπτυξη. Το unfollow μπορεί επίσης να σας προσφέρει τη συναισθηματική απόσταση που χρειάζεστε για να προχωρήσετε μπροστά.
#3 Επικοινωνήστε εάν είναι απαραίτητο
Εάν η διατήρηση μιας σύνδεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απαραίτητη για συγκεκριμένους λόγους (π.χ. συνεπιμέλειας ή κοινές ευθύνες), σκεφτείτε να το συζητήσετε με τον πρώην σας για να βρείτε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.
#4 Αναζητήστε υποστήριξη
Αν παλεύετε με τις συναισθηματικές επιπτώσεις του unfollow, αναζητήστε υποστήριξη από φίλους, οικογένεια ή ψυχολόγο. Η συζήτηση για τα συναισθήματά σας μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμη.
Με λίγα λόγια
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν προσθέσει ένα επίπεδο πολυπλοκότητας στις σύγχρονες σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων των χωρισμών. Αν ο πρώην σας σας έχει κάνει unfollow, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η απόφασή του καθοδηγείται από τις δικές του συναισθηματικές ανάγκες και τη δική του διαδικασία επούλωσης. Μπορεί να μην αντανακλά έλλειψη φροντίδας ή σεβασμού προς εσάς. Κατανοώντας και σεβόμενοι την επιλογή του, μπορείτε και οι δύο να ξεκινήσετε ξεχωριστά ταξίδια επούλωσης και αυτογνωσίας, που τελικά θα οδηγήσουν σε ένα πιο υγιές μέλλον, είτε χώρια είτε σε νέες σχέσεις.
Διαβάστε επίσης:
- Υποαλλεργική μάσκαρα για ευαίσθητα μάτια
- Επισκεφθείτε τις σελίδες μας στο Facebook και το Instagram