5 απλές ασκήσεις για τις ρυτίδες γύρω από το στόμα

Οι ρυτίδες γύρω από το στόμα, που συχνά αναφέρονται ως γραμμές γέλιου ή ρινοπαρειακές πτυχές, μπορεί να είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης, αλλά υπάρχουν τρόποι να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνισή τους χωρίς να καταφύγετε σε επεμβατικές διαδικασίες όπως το Botox ή τα πληρωτικά υλικά. Οι ασκήσεις προσώπου είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος για τη στόχευση και τη μείωση των ρυτίδων σε αυτή την περιοχή. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε πέντε απλές αλλά ιδιαίτερα ευεργετικές ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια πιο νεανική και λαμπερή εμφάνιση.

Πώς δημιουργούνται οι ρυτίδες γύρω από το στόμα;

Οι ρυτίδες γύρω από το στόμα, γνωστές και ως περιμετρικές ρυτίδες ή ρινοχειλικές πτυχές, είναι ένα κοινό σημάδι γήρανσης και προκαλούνται από έναν συνδυασμό παραγόντων. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει σταδιακά την ελαστικότητά του και η παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνεται. Αυτή η φυσική διαδικασία γήρανσης, σε συνδυασμό με τις επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου και τους εξωτερικούς παράγοντες, συμβάλλει στη δημιουργία ρυτίδων σε αυτή την περιοχή.

Μία από τις κύριες αιτίες των ρυτίδων του στόματος είναι οι επαναλαμβανόμενες μυϊκές κινήσεις που κάνουμε όταν μιλάμε, τρώμε και χαμογελάμε με την πάροδο των ετών. Αυτές οι κινήσεις δημιουργούν ρυτίδες στην επιφάνεια του δέρματος, οι οποίες γίνονται πιο έντονες καθώς οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης διασπώνται με την ηλικία. Επιπλέον, η έκθεση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η ηλιακή βλάβη και το κάπνισμα, μπορεί να επιταχύνει τον σχηματισμό ρυτίδων.

Άλλοι παράγοντες όπως η γενετική, ο τύπος του δέρματος και ο συνολικός τρόπος ζωής παίζουν επίσης ρόλο στην ανάπτυξη ρυτίδων στο στόμα. Παρόλο που είναι αδύνατο να αποτρέψετε εντελώς τον σχηματισμό αυτών των ρυτίδων, η υιοθέτηση μιας υγιεινής ρουτίνας περιποίησης, η διατήρηση της ενυδάτωσης, η προστασία του δέρματός σας από τις υπεριώδεις ακτίνες και η εξέταση ασκήσεων προσώπου μπορούν να συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισής τους και στη διατήρηση μιας νεανικής εμφάνισης.

ρυτίδες γύρω από το στόμα

5 απλές ασκήσεις για τις ρυτίδες γύρω από το στόμα

#1 Ανυψώσεις μάγουλων

Οι ανυψώσεις μάγουλων είναι εξαιρετικές για την τόνωση των μυών γύρω από το στόμα και τα μάγουλά σας. Για να εκτελέσετε αυτή την άσκηση, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Καθίστε ή σταθείτε όρθιοι με την πλάτη σας ίσια.
 • Εισπνεύστε βαθιά από τη μύτη σας και φουσκώστε τα μάγουλά σας με αέρα.
 • Κρατήστε τον αέρα στα μάγουλά σας για μερικά δευτερόλεπτα.
 • Εκπνεύστε αργά μέσα από τα σφιγμένα χείλη, ξεφουσκώνοντας τα μάγουλά σας.
 • Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 10-15 φορές.

#2 Lip pouts που φουσκώνουν τα χείλη

Τα lip pouts είναι μια απλή άσκηση που βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών γύρω από τα χείλη και το στόμα σας. Δείτε πώς θα την κάνετε:

 • Καθίστε ή σταθείτε αναπαυτικά.
 • Σφίξτε τα χείλη σας σαν να φιλάτε τον αέρα.
 • Κρατήστε αυτό το στόμωμα για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ αισθάνεστε τους μύες γύρω από το στόμα σας να ενεργοποιούνται.
 • Χαλαρώστε και επαναλάβετε το στόμωμα 10-15 φορές.

#3 Χαμογελαστό πρόσωπο ψαριού

Αυτή η άσκηση είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να δουλέψετε τους μύες γύρω από το στόμα και τα μάγουλά σας. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να την εκτελέσετε:

 • Ρουφήξτε τα μάγουλά σας για να κάνετε ένα πρόσωπο ψαριού ενώ χαμογελάτε όσο πιο πλατιά μπορείτε.
 • Κρατήστε αυτή τη θέση για 5-10 δευτερόλεπτα.
 • Απελευθερώστε και χαλαρώστε.
 • Επαναλάβετε την άσκηση 10-15 φορές.

ρυτίδες γύρω από το στόμα

#4 Διατάσεις των χειλιών

Οι διατάσεις των χειλιών είναι αποτελεσματικές για τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων γύρω από το στόμα. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

 • Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε τους μύες του προσώπου σας.
 • Πιάστε απαλά τις γωνίες του στόματός σας με τους δείκτες των δακτύλων σας.
 • Τραβήξτε απαλά τα χείλη σας προς τα έξω για να δημιουργήσετε ένα χαμόγελο χωρίς να φαίνονται τα δόντια σας.
 • Κρατήστε αυτή την τεντωμένη θέση για 10-15 δευτερόλεπτα.
 • Χαλαρώστε και επαναλάβετε 10-15 φορές.

#5 Εξάρθρωση του σαγονιού

Η άσκηση κάμψης της γνάθου στοχεύει στους μύες γύρω από το στόμα και τη γραμμή του σαγονιού σας, βοηθώντας στη σύσφιξη και ανύψωση του δέρματος σε αυτή την περιοχή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Καθίστε ή σταθείτε όρθιοι.
 • Γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω και κοιτάξτε το ταβάνι.
 • Κλείστε το στόμα σας και κάντε μια κίνηση μάσησης για 20-30 δευτερόλεπτα.
 • Χαλαρώστε και επαναφέρετε το κεφάλι σας σε ουδέτερη θέση.
 • Επαναλάβετε αυτή την άσκηση 10-15 φορές.

Με λίγα λόγια

Η ενσωμάτωση αυτών των απλών ασκήσεων προσώπου στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να συμβάλει στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων γύρω από το στόμα σας με την πάροδο του χρόνου. Η συνέπεια είναι το κλειδί, γι’ αυτό προσπαθήστε να εξασκείτε αυτές τις ασκήσεις τακτικά για βέλτιστα αποτελέσματα. Να θυμάστε ότι ενώ οι ασκήσεις προσώπου μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του μυϊκού τόνου και της ελαστικότητας του δέρματος, θα πρέπει να συμπληρώνονται από μια καλή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της ενυδάτωσης και της προστασίας του δέρματός σας από τον ήλιο, για να διατηρήσετε μια νεανική επιδερμίδα. Συμβουλευτείτε πάντα έναν επαγγελματία υγείας ή δερματολόγο εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με το δέρμα σας ή συγκεκριμένες δερματικές παθήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...
spot_img