Καστανόξανθα μαλλιά – χρωματολόγιο

Τα καστανόξανθα μαλλιά είναι ένας συνδυασμός καστανών και ξανθών αποχρώσεων για την παραγωγή μιας φυσικής, ηλιοκαμένης εμφάνισης. Η αντίθεση που προκύπτει μεταξύ των σκούρων και των ανοιχτών αποχρώσεων δημιουργεί μια όμορφη διάσταση, τα καστανόξανθα μαλλιά. Πολλές φόρες αυτή η απόχρωση μαλλιών είναι φυσική αλλά μπορείς να τη δημιουργήσεις με βαφή μαλλιών ή με ανταύγειες ή μπαλαγιάζ. Μπορείς να κάνεις καστανόξανθα μαλλιά και να τα βάψεις μια απόχρωση θερμή ή ψυχρή, ανάλογα με την προτίμησή σου.

Αν δεν θέλεις να βάψεις όλα σου τα μαλλιά μπορείς να κάνεις ανταύγειες ή μπαλαγιάζ. Αν τα μαλλιά σου είναι φυσικά καστανά μπορείς να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα με χρυσές ξανθές ανταύγειες. Αν τα μαλλιά σου είναι φυσικά ξανθά μπορείς να κάνεις μελί ή ανοιχτές καστανές ανταύγειες κοντά στο δικό σου χρώμα για να πετύχεις τα καστανόξανθα μαλλιά.

Συνέχισε παρακάτω την ανάγνωση για να δεις τις διάφορες αποχρώσεις από καστανόξανθα μαλλιά που μπορείς να κάνεις και να εμπνευστείς πριν από το επόμενο ραντεβού σου στο κομμωτήριο. Καθώς και τεχνικές βαψίματος για να πετύχεις τα σωστά καστανόξανθα μαλλιά.

Τα καστανόξανθα μαλλιά είναι τάση

Τα καστανόξανθα μαλλιά ταιριάζουν σε όλες τις επιδερμίδες ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, διότι μπορείς να τα κάνεις σε διάφορες θερμές ή ψυχρές αποχρώσεις. Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι σύγχρονες γυναίκες έχουν ξετρελαθεί με τις αποχρώσεις που μπορείς να κάνεις για να πετύχεις καστανόξανθα μαλλιά, είναι οι ελάχιστες επισκέψεις στο κομμωτήριο, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και χρήμα. Τα τελευταία χρόνια πολλές γυναίκες επιλέγουν τα καστανόξανθα μαλλιά διότι γλυκαίνουν το πρόσωπο και δημιουργούν μια νεανική εμφάνιση.

Τεχνικές βαψίματος για να πετύχεις καστανόξανθα μαλλιά :

Όμπρε για καστανόξανθα μαλλιά

Το όμπρε είναι μια τεχνική βαψίματος όπου ένα χρώμα μαλλιών που ξεκινά με καστανό στις ρίζες γίνεται σταδιακά ξανθό καθώς φτάνει στις άκρες των μαλλιών. Μπορείς να επιλέξεις θερμές ή ψυχρές αποχρώσεις ανάλογα με την επιδερμίδα σου, ώστε να σου ταιριάζει καλύτερα. Ακόμα μπορείς να κρατήσεις τα φυσικά σου μαλλιά και να βάψεις ανοιχτόχρωμες τις άκρες σου, κάτι που δεν θα χρειάζεται συχνή ανανέωση στο κομμωτήριο και δεν θα βλάπτει τόσο τις ρίζες σου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by by Nadine Mayerhofer (@thesalonbynm)

Μπαλαγιάζ ή ανταύγειες για καστανόξανθα μαλλιά

Αναβάθμισε το καστανό χρώμα των μαλλιών σου με ανταύγειες. Ακόμα κι αν δεν θέλεις να χάσεις την φυσική καστανή σου απόχρωση, μερικές διακριτικές ανταύγειες που δημιουργούνται με την τεχνική μπαλαγιάζ μπορούν να δώσουν άμεση λάμψη και να ανανεώσουν αρκετά την εμφάνισή σου. Ο κομμωτής σου θα σε βοηθήσει  να επιλέξεις μία ή μερικές αποχρώσεις ή τεχνικές, που είναι μόλις μερικούς τόνους πιο ανοιχτές από το φυσικό χρώμα σου, για  ένα φωτεινό και λαμπερό φινίρισμα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wella Education (@wellaeducation)

Χρωματολόγιο για καστανόξανθα μαλλιά:

Χρυσές ανταύγειες για καστανόξανθα μαλλιά

Τα σκούρα ξανθά μαλλιά με χρυσές ανταύγειες θα λειτουργήσουν τέλεια και θα δημιουργήσουν μια όμορφη αντίθεση στο πρόσωπό σου. Οι χρυσές ανταύγειες θα τονίσουν και θα φωτίσουν τα μαλλιά σου δημιουργώντας ένα αρκετά φυσικό αποτέλεσμα. Επίλεξε μια απόχρωση πιο ανοιχτή ή πιο σκούρα για να πετύχεις τα καστανόξανθα μαλλιά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MODERN SALON (@modernsalon)

Καστανές μελί ανταύγειες για καστανόξανθα μαλλιά

Το καστανό μελί είναι ένα πολύ γλυκό χρώμα, του οποίου οι ανταύγειες μπαλαγιάζ δίνουν ένα υπέροχο φυσικό αποτέλεσμα με ηλιοκαμένο χρώμα. Αν θέλεις να αλλάξεις την εμφάνιση σου, χωρίς να ξεφύγεις από το φυσικό σου, μπορείς να φωτίσεις λίγο την βάση σου και τα χαρακτηριστικά σου, με μια ζεστή απόχρωση όπως το μελί. Αν τα μαλλιά σου είναι ανοιχτά καστανά με το μελί θα πετύχεις τα καστανόξανθα μαλλιά που θέλεις. Για να αναδειχτεί περισσότερο, προτίμησε ένα μελί χρώμα δύο τόνους πιο ανοιχτό από τη ρίζα σου. Ταιριάζει σε πολλές επιδερμίδες και είναι η τέλεια απόχρωση για σταρένιες επιδερμίδες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hug The Hair. (@hugthehair)

Γκρεζ ανταύγειες για καστανόξανθα μαλλιά

Το χρώμα που ταιριάζει σε ψυχρές επιδερμίδες, δεν είναι άλλο από το γκρεζ (γκρι+ μπεζ), το οποίο συνδυάζει δύο τόνους, έναν ζεστό και ένα ψυχρό και έτσι καταλήγει να είναι ουδέτερο. Ανάλογα με τον τόνο των φυσικών μαλλιών σου, μπορεί να επιτευχθεί και σε πιο σκούρα μαλλιά, αλλά σίγουρα δείχνει πολύ όμορφο σε ανοιχτά καστανά, για να δώσει την φωτεινότητα του ξανθού και να δημιουργηθούν τα καστανόξανθα μαλλιά.


Τέλος τα παραπάνω χρώματα προσάρμοσέ τα με τόνους και αποχρώσεις που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σου και το χρώμα που έχουν ήδη τα μαλλιά σου, αν δεν θέλεις να τα βάψεις όλα, για να πετύχεις τα καστανόξανθα μαλλιά που επιθυμείς. Επιπλέον συζήτησε με τον κομμωτή σου την τεχνική που θα χρησιμοποιήσει ώστε να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Διάβασε επίσης:

Related articles

Эксперименты на кухне как создать свой уникальный рецепт

Заголовок: Эксперименты на кухне: как создать свой уникальный рецепт Фьюжн...

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...
spot_img