Ποια είναι τα ψυχρά χρώματα μαλλιών;

Ποια είναι τα ψυχρά χρώματα μαλλιών και πώς μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε με μεγαλύτερη ευκολία; Αρχικά καλό είναι να γνωρίζουμε τα θερμά χρώματα, τα οποία είναι όσα έχουν ως βάση το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο. Σε αντίθεση με τα θερμά, τα ψυχρά χρώματα μαλλιών είναι αυτά που έχουν ως βάση το βιολετί, το μπλε και το πράσινο. Ποιες είναι λοιπόν οι πιο εντυπωσιακές και πιο δημοφιλείς ψυχρές αλλά και θερμές αποχρώσεις που μπορείς να βρεις;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carlene Reimer (@carlene.hair)

Ψυχρά χρώματα μαλλιών – ξανθό

Το ξανθό χρώμα είναι ίσως η πιο εύκολη περίπτωση στην οποία μπορούμε σχετικά εύκολα να διαχωρίσουμε τα θερμά από τα ψυχρά χρώματα μαλλιών. Όσον αφορά τα πρώτα, συναντάμε το ξανθό μελί, το χρώμα της καραμέλας και το amber τα οποία μπορούν να γλυκάνουν την επιδερμίδα σου και να ανανεώσουν το look σου. Από την άλλη, στα ψυχρά χρώματα μαλλιών συναντάμε το silver, το σαμπανιζέ και το ξανθό σταχτί. Το silver μάλιστα όχι μόνο είναι στη μόδα τα τελευταία χρόνια, αλλά αποτελεί και μία από τις πιο ιδιαίτερες αποχρώσεις που αξίζει να δοκιμάσεις αν επιζητάς μια αλλαγή στα μαλλιά σου.

Μελαχρινές αποχρώσεις ανάμεσα στα ψυχρά χρώματα μαλλιών

Η περίπτωση του μελαχρινού είναι αρκετά ιδιαίτερη. Αν και δεν είναι τόσο εύκολος ο διαχωρισμός όπως στην περίπτωση του ξανθού, σίγουρα υπάρχουν πολλές γνωστές αποχρώσεις που γνωρίζεις ή έχεις ήδη δοκιμάσει. Στα θερμά χρώματα, λοιπόν, βρίσκονται το καστανό μελί και η απόχρωση του φουντουκιού (hazelnut καστανό). Στα ψυχρά χρώματα μαλλιών ανήκουν το σταχτί καστανό και το χρώμα της μόκας. Το δεύτερο, δηλαδή αυτό της μόκας, είναι η popular επιλογή ανάμεσα στα δύο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Studio S (@studio.s.anneberg)

Το κόκκινο ανάμεσα στα ψυχρά χρώματα μαλλιών

Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ταυτίζει τα κόκκινα μαλλιά με τη φωτιά, τη ζωντάνια και επομένως χωρίς δεύτερη σκέψη το κατατάσσει στα θερμά χρώματα μαλλιών. Πράγματι, το κόκκινο κυριαρχεί στα θερμά χρώματα με πιο δημοφιλείς επιλογές το golden copper, ή αλλιώς το γνωστό ξανθό χρυσοχάλκινο χρώμα, και το ginger. Παρόλα αυτά υπάρχουν αποχρώσεις του κόκκινου που ανήκουν στα ψυχρά χρώματα μαλλιών, αν και είναι αρκετά πιο δύσκολο να τις εντοπίσουμε. Ψυχρές αποχρώσεις του κόκκινου λοιπόν είναι το χρώμα του χαλκού και το rose gold, το οποίο είναι ίσως ένα από τα πιο ιδιαίτερα χρώματα που θα συναντήσεις.

Ψυχρά χρώματα μαλλιών – ειδικοί στο Instagram

Στην περίπτωση που θες να μάθεις περισσότερα σχετικά με τα θερμά και ψυχρά χρώματα μαλλιών καθώς και τις επιλογές που έχεις στη διάθεση σου βρήκαμε τα Instagram προφίλ ειδικών που μπορούν να σε βοηθήσουν. 

Shelley Gregory: Ο λογαριασμός της Shelley Gregory, hair expert, συγγραφέας και ambassador της Loreal Pro, έχει πάνω από 100 χιλιάδες followers ενώ η ίδια ανεβάζει σε καθημερινή βάση tips, φωτογραφίες και video από τη δουλειά της.

Kristin Ess: Ένας ακόμα πολύ ενδιαφέρον λογαριασμός στο Instagram είναι αυτός της Kristin Ess. Η Kristin Ess, μέσα από το μοναδικό content που έχει στο προφίλ της, έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τους 540 χιλιάδες ακόλουθους. Στο προφίλ της θα βρεις κοντά στα 4000 posts και αμέτρητο υλικό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ώστε να μάθεις περισσότερα και να βρεις τους κατάλληλους συνδυασμούς για το χρώμα των μαλλιών σου.

Διάβασε επίσης: 

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...