Πως να κάνω ρεφλέ στο σπίτι;

Το ρεφλέ χρησιμοποιείται όταν οι βαφές μαλλιών, και ιδιαίτερα οι έντονες αποχρώσεις, μετά από κάποιο διάστημα αρχίζουν να ξεθωριάζουν. Η συγκεκριμένη τεχνική επιτρέπει στο βαμμένο χρώμα να παραμείνει ζωντανό και έντονο. Μπορείς να το κάνεις σε κομμωτήριο αλλά και στο σπίτι, πάντα με τα κατάλληλα υλικά και την απαραίτητη γνώση. Έτσι, θα μπορέσεις να δώσεις στα μαλλιά σου μια έξτρα λάμψη και να ανανεώσεις το χρώμα τους, χωρίς να τα ταλαιπωρήσεις. Το ρεφλέ είναι μια ακίνδυνη για την τρίχα μέθοδος που πραγματοποιείται με έναν συνδυασμό βαφής, σαμπουάν και οξυζενέ πολύ χαμηλού βαθμού. Για αυτό τον λόγο μπορείς πολύ εύκολα να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι χωρίς να καταστρέψεις ή να κάψεις τα μαλλιά σου, αρκεί να μάθεις σωστά τη διαδικασία.

Συνέχισε παρακάτω την ανάγνωση για να μάθεις τι είναι το ρεφλέ, τι χρειάζεται να ξέρεις για την εφαρμογή του και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να το κάνεις εύκολα και σωστά μόνη σου στο σπίτι.

Διάβασε επίσης: Πανάδες – Κηλίδες: Πώς θα τις σβήσουμε;

Τι είναι το ρεφλέ;

Τα ρεφλέ είναι συμπληρωματικές αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται για να διορθώσουν ή να ενισχύσουν μία βασική απόχρωση. Μπορείς να το εφαρμόσεις στα βαμμένα μαλλιά σου προκειμένου να μην ξεθωριάσει η βαφή, να μη φαίνεται θαμπό το χρώμα και τα μαλλιά σου γενικότερα. Με το ρεφλέ το χρώμα διατηρείται αναλλοίωτο και έντονο, τα μαλλιά σου φαίνονται καλά βαμμένα και λαμπερά. Το ρεφλέ χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στα ξανθά μαλλιά για να φεύγει το κίτρινο χρώμα καθώς και στα κόκκινα για να δείχνουν πιο έντονα βαμμένα. Φυσικά, χρησιμοποιείται και σε άλλες αποχρώσεις μαλλιών αν κριθεί απαραίτητο, διότι τα κάνει να φαίνονται πιο ζωντανά και λαμπερά.

Πότε χρησιμοποιείται το ρεφλέ;

Το ρεφλέ χρησιμοποιείται για διάφορους λόγους. Μερικοί από τους πιο συχνούς είναι οι εξής:

 • Για να εξαλειφθούν ανεπιθύμητες αποχρώσεις σε βαμμένα μαλλιά (πιο συχνά για να φύγει το κίτρινο χρώμα) ή για να ενισχυθούν άλλες αποχρώσεις και να έχουν λαμπερό αποτέλεσμα.
 • Ανάμεσα στις βαφές για να ζωντανέψει και να τονωθεί το χρώμα των μαλλιών.
 • Μετά από ανταύγειες για να έχουν τη σωστή απόχρωση.
 • Σε φυσικά μαλλιά που δεν έχει χρησιμοποιηθεί βαφή για να ζωντανέψει το χρώμα τους.

Πώς φτιάχνεται το ρεφλέ;

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να κάνεις μόνη σου στο σπίτι ρεφλέ είναι να αναμείξεις το σαμπουάν και την απόχρωση της βαφής που χρησιμοποιείς όταν βάφεις τα μαλλιά σου, με οξυζενέ χαμηλής οξύτητας.

Τι θα χρειαστείς

 • Βαφή

Αν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα ομοιόμορφα, χρησιμοποίησε μια απλή βαφή στο χρώμα που επιλέγεις συνήθως. Αν είναι ανταύγειες ή βαμμένα τμηματικά, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις την ίδια βαφή (απόχρωση, κωδικός, εταιρεία) προκειμένου να εξασφαλίσεις την έξτρα λάμψη που μπορεί να σου προσφέρει το ρεφλέ. Αν θέλεις να απομακρύνεις με το ρεφλέ το κίτρινο χρώμα, προτίμησε σαντρέ αποχρώσεις σε ανοιχτό ξανθό ή μπεζ.

 • Οξυζενέ 10 βαθμών
 • Σαμπουάν
 • Γάντια
 • Μπολ
 • Πινέλο βαφής μαλλιών
 • Πετσέτα μαλλιών

Οδηγίες παρασκευής

Σε ένα μπολ βάλε 20 ml από τη βαφή που έχεις επιλέξει και πρόσθεσε 20 ml οξυζενέ 10 βαθμών. Στη συνέχεια, ρίξε στο μπολ 20 ml από οποιοδήποτε σαμπουάν επιθυμείς. Ανακάτεψε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς με το πινέλο. Στην τελική του μορφή, το μίγμα θα έχει κάπως αφρώδη σύσταση.

Πως να εφαρμόσω το ρεφλέ στο σπίτι;

Αφού έφτιαξες το ρεφλέ το επόμενο βήμα είναι να βρέξεις τα μαλλιά σου και να αφαιρέσεις το περίσσιο νερό με μια πετσέτα. Αμέσως μετά, φόρεσε τα γάντια σου -αν δεν το έχεις κάνει ήδη- και εφάρμοσε με το πινέλο το μίγμα στα μαλλιά σου. Άπλωσέ το σε όλο το μήκος των μαλλιών όπως θα έκανες με το σαμπουάν, δίνοντας έμφαση στα βαμμένα σημεία. Έπειτα, άφησε το ρεφλέ να δράσει για 15 λεπτά και μετά ξέβγαλε τα μαλλιά με χλιαρό νερό. Σε αυτό το σημείο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά τη μαλακτική μαλλιών σου ή το conditioner προκειμένου να μαλακώσεις και να ενισχύσεις την τρίχα σου μετά τη διαδικασία. Ξέβγαλε, σκούπισε ταμποναριστά τα μαλλιά σου και είσαι έτοιμη!

Διάβασε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...
spot_img