Πώς να φτιάξετε βραχιόλια με κόμπους;

Τα χειροποίητα βραχιόλια με κόμπους είναι μια ανταποδοτική και δημιουργική τέχνη που σας επιτρέπει να παράγετε μοναδικά, εξατομικευμένα κοσμήματα. Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος κατασκευαστής κοσμημάτων, το να φτιάχνετε βραχιόλια με κόμπους μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό και ικανοποιητικό έργο. Σε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα, θα εξερευνήσουμε τις βασικές τεχνικές και τα υλικά που απαιτούνται για να κατασκευάσετε όμορφα βραχιόλια με κόμπους.

Υλικά που θα χρειαστείτε

#1 Κορδόνι

Επιλέξτε ένα κατάλληλο κορδόνι για το βραχιόλι σας. Οι συνήθεις επιλογές περιλαμβάνουν νάιλον κορδόνι, κερωμένο βαμβακερό κορδόνι, δέρμα ή ακόμα και νήμα κεντήματος, ανάλογα με το στυλ που επιθυμείτε.

#2 Χάντρες ή γούρια

Για να προσθέσετε στυλ στο βραχιόλι σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε χάντρες, γούρια ή πολύτιμους λίθους. Αυτά μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν με το προσωπικό σας στυλ ή τις προτιμήσεις του παραλήπτη.

#3 Ψαλίδι

Ένα καλό ψαλίδι είναι απαραίτητο για την καθαρή και ακριβή κοπή του κορδονιού.

#4 Κούμπωμα

Θα χρειαστείτε ένα κούμπωμα ή κλείσιμο για να ασφαλίσετε το βραχιόλι σας. Αυτά διατίθενται σε διάφορα στυλ, όπως κούμπωμα αστακού, κούμπωμα με καδένα ή μαγνητικό κούμπωμα.

#5 Κλιπ ή ταινία

Για να κρατάτε το βραχιόλι σας σταθερό ενώ εργάζεστε, ένα κλιπ ή μια ταινία μπορεί να είναι βολικό για να στερεώσετε το ένα άκρο του κορδονιού.

βραχιόλια με κόμπους

Διαδικασία κατασκευής για βραχιόλια με κόμπους

#1 Μετρήστε και κόψτε το κορδόνι

Ξεκινήστε προσδιορίζοντας το επιθυμητό μήκος για το βραχιόλι σας. Ένα τυπικό μήκος βραχιολιού είναι περίπου 7-8 ίντσες, αλλά μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος του καρπού και τις προσωπικές προτιμήσεις. Προσθέστε μερικές επιπλέον ίντσες για να υπολογίσετε τους κόμπους και το κούμπωμα. Αφού μετρήσετε το κορδόνι, χρησιμοποιήστε το ψαλίδι σας για να το κόψετε στο κατάλληλο μήκος.

#2 Προετοιμάστε τις χάντρες

Αν ενσωματώνετε χάντρες στο σχέδιο του βραχιολιού σας, τοποθετήστε τις στο κορδόνι πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του κόμπου. Μπορείτε να επιλέξετε να έχετε ένα μοτίβο ή να αναμείξετε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα χαντρών για μια μοναδική εμφάνιση.

#3 Δημιουργήστε έναν αρχικό βρόχο

Διπλώστε το κορδόνι στη μέση για να βρείτε το κεντρικό σημείο. Αυτό το κεντρικό σημείο θα είναι το σημείο από το οποίο θα ξεκινήσει ο βρόχος του βραχιολιού σας. Συνδέστε το άκρο του βρόχου στο πρόχειρο ή στερεώστε το με ταινία για να το κρατήσετε στη θέση του.

#4 Ξεκινήστε τον κόμπο

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές δεσίματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε το βραχιόλι σας. Δύο από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους είναι ο τετράγωνος κόμπος και ο συρόμενος κόμπος.

#4.1 Τετράγωνος κόμπος

 • Πάρτε το δεξί κορδόνι πάνω από τα κεντρικά κορδόνια και κάτω από το αριστερό κορδόνι.
 • Περάστε το αριστερό κορδόνι κάτω από τα κεντρικά κορδόνια και επάνω από τη δεξιά θηλιά που δημιουργείται από το δεξί κορδόνι.
 • Τραβήξτε και τα δύο κορδόνια σφιχτά για να σχηματίσετε το πρώτο μισό του τετράγωνου κόμπου.
 • Αντιστρέψτε τη διαδικασία, περνώντας το αριστερό κορδόνι πάνω από τα κεντρικά κορδόνια και κάτω από το δεξί κορδόνι.
 • Περάστε το δεξί κορδόνι κάτω από τα κεντρικά κορδόνια και επάνω από την αριστερή θηλιά που δημιουργήθηκε από το αριστερό κορδόνι.
 • Τραβήξτε και τα δύο κορδόνια σφιχτά για να ολοκληρώσετε τον τετράγωνο κόμπο.
 • Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για να δημιουργήσετε μια σειρά από τετράγωνους κόμπους, αφήνοντας ένα μικρό κενό για τις χάντρες ή τα γούρια, αν θέλετε.

βραχιόλια με κόμπους

#4.2 Συρόμενος κόμπος

 • Δημιουργήστε μια θηλιά με το ένα άκρο του κορδονιού.
 • Περάστε το άλλο άκρο μέσα από το βρόχο, τυλίγοντάς το γύρω από το βρόχο.
 • Τραβήξτε το άκρο μέσα από τη θηλιά για δεύτερη φορά, δημιουργώντας έναν κόμπο.
 • Ρυθμίστε το μέγεθος του βρόχου τραβώντας τις δύο άκρες του κορδονιού προς αντίθετες κατευθύνσεις.
 • Σύρετε τον κόμπο προς τα άκρα για να τον στερεώσετε στη θέση του.

#5 Προσθέστε χάντρες ή γούρια

Αν χρησιμοποιείτε χάντρες ή γούρια, σύρετέ τα στο κορδόνι αφού δημιουργήσετε μερικούς κόμπους. Τοποθετήστε τα όπως επιθυμείτε κατά μήκος του βραχιολιού, εξασφαλίζοντας ότι συγκρατούνται καλά από τους κόμπους.

#6 Συνεχίστε τον κόμπο

Αφού προσθέσετε χάντρες ή γούρια, συνεχίστε να κάνετε κόμπους στο βραχιόλι σας χρησιμοποιώντας την επιλεγμένη τεχνική. Ο αριθμός των κόμπων μεταξύ των χαντρών μπορεί να ποικίλει, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας στο σχεδιασμό. Κρατήστε τους κόμπους σφιχτούς για να διασφαλίσετε ότι οι χάντρες παραμένουν σταθερά στη θέση τους.

#7 Τελειώνοντας το βραχιόλι

Για να ολοκληρώσετε το βραχιόλι σας, δημιουργήστε μια σειρά από κόμπους στο τέλος, παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο ξεκινήσατε τη θηλιά. Κόψτε τυχόν πλεονάζον κορδόνι, αφήνοντας αρκετό για να στερεώσετε με ασφάλεια το κούμπωμα που έχετε επιλέξει. Ανάλογα με τον τύπο του κούμπωμα που θα χρησιμοποιήσετε, μπορεί να χρειαστεί να δημιουργήσετε μια θηλιά ή να συνδέσετε κρίκους για να το συνδέσετε στο βραχιόλι.

#8 Δοκιμή και προσαρμογή

Πριν ολοκληρώσετε το βραχιόλι, δοκιμάστε το για να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζει άνετα. Αν χρειαστεί, κάντε τυχόν προσαρμογές στο μήκος ή στη θέση των χαντρών. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με την εμφάνιση και την εφαρμογή του βραχιολιού, στερεώστε το κούμπωμα στη θέση του.

βραχιόλια με κόμπους

#9 Τελικές πινελιές

Κόψτε τυχόν πλεονάζον κορδόνι από τις άκρες του βραχιολιού, εξασφαλίζοντας ένα τακτοποιημένο και καθαρό φινίρισμα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια σταγόνα διαφανές βερνίκι νυχιών ή κόλλα κοσμήματος στους κόμπους για να τους αποτρέψετε από το να ξετυλιχτούν με την πάροδο του χρόνου.

#10 Φορέστε και απολαύστε

Συγχαρητήρια! Δημιουργήσατε με επιτυχία το δικό σας χειροποίητο βραχιόλι με κόμπους. Είτε το φτιάξατε για τον εαυτό σας είτε ως ένα στοχαστικό δώρο για κάποιον άλλο, το μοναδικό σας κόσμημα είναι έτοιμο να φορεθεί και να το απολαύσετε.

Με λίγα λόγια

Η κατασκευή βραχιολιών με κόμπους είναι ένας ευχάριστος και προσαρμόσιμος τρόπος για να εκφράσετε τη δημιουργικότητα και το στυλ σας. Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες βήμα προς βήμα και πειραματιζόμενοι με διαφορετικά υλικά κορδονιών, συνδυασμούς χαντρών και τεχνικές κόμπων, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα και εξατομικευμένα βραχιόλια με κόμπους που κάνουν αίσθηση και έχουν συναισθηματική αξία. Έτσι, συγκεντρώστε τα υλικά σας, αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει και ξεκινήστε να φτιάχνετε τα δικά σας μοναδικά κομμάτια φορέσιμης τέχνης.

Διαβάστε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...