10 ασφαλείς στάσεις του σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι ένα μεταμορφωτικό ταξίδι γεμάτο ενθουσιασμό, προσμονή και πληθώρα σωματικών και συναισθηματικών αλλαγών. Καθώς ένα ζευγάρι περνάει μέσα από αυτούς τους μήνες της αναμονής, η προσέγγισή του στην οικειότητα μπορεί επίσης να εξελιχθεί. Η αυξανόμενη κοιλιά και οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα άνεσης, ωθώντας τα ζευγάρια να εξερευνήσουν εναλλακτικούς τρόπους για να διατηρήσουν τη σωματική εγγύτητα.

Η κατανόηση των καλύτερων σεξουαλικών στάσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στην εξασφάλιση τόσο της ασφάλειας όσο και της απόλαυσης.

Γιατί οι στάσεις του σεξ έχουν σημασία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εξέλιξη της εγκυμοσύνης σημαίνει ότι ορισμένες παραδοσιακές στάσεις του σεξ μπορεί να γίνουν άβολες ή ακατάλληλες. Η αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή της λεκάνης μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία, ενώ η διογκούμενη κοιλιά μπορεί να κάνει ορισμένες γωνίες προκλητικές. Επιπλέον, υπάρχει μια φυσική ανησυχία για την ασφάλεια του μωρού. Ευτυχώς, με λίγη δημιουργικότητα και κατανόηση, τα ζευγάρια μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν μια ενεργή και γεμάτη προσωπική ζωή.

Ασφαλείς και άνετες στάσεις του σεξ για τις μέλλουσες μητέρες

#1 Κουτάλι

Προσφέροντας τόσο άνεση όσο και εγγύτητα, η στάση του κουταλιού επιτρέπει στους συντρόφους να ξαπλώνουν δίπλα-δίπλα. Με τον άνδρα να αγκαλιάζει τη γυναίκα από πίσω, εξασφαλίζει ότι δεν ασκείται άμεση πίεση στην κοιλιά της.

#2 Γυναίκα από πάνω

Αυτή η στάση προσφέρει αυτονομία στην έγκυο γυναίκα, επιτρέποντάς της να ρυθμίζει το βάθος και το ρυθμό της διείσδυσης. Είναι ενδυναμωτική και εξασφαλίζει ότι δεν ασκείται άμεσο βάρος στην κοιλιά της.

#3 Η άκρη του κρεβατιού

Ξαπλώνοντας ανάσκελα κοντά στην άκρη του κρεβατιού και απλώνοντας τα πόδια της στο πλάι, η γυναίκα μπορεί να απολαύσει άνετα την εγγύτητα του συντρόφου της καθώς αυτός στέκεται ή γονατίζει.

#4 Αντίστροφο cowgirl

Εδώ, η γυναίκα αγκαλιάζει τον σύντροφό της, αλλά κοιτάζει προς τα αλλού. Όπως και η κανονική θέση “γυναίκα από πάνω”, της επιτρέπει να ελέγχει τις κινήσεις, ενώ η κοιλιά της δεν δέχεται πίεση.

#5 Πρόσωπο με πρόσωπο

Μια οικεία στάση, τα ζευγάρια κάθονται αντικριστά, με τα πόδια πλεγμένα μεταξύ τους. Είναι ιδανική για τις στιγμές εκείνες που τα ζευγάρια επιθυμούν να διατηρήσουν οπτική επαφή και να μοιραστούν ψιθύρους και φιλιά.

#6 Τροποποιημένο doggy style

Μια απαλή παραλλαγή του παραδοσιακού doggy style, η γυναίκα στηρίζεται με το κεφάλι και τα χέρια της στο κρεβάτι, ενώ ανυψώνει τους γοφούς της. Αυτή η προσέγγιση εξασφαλίζει ότι δεν ασκείται άμεση πίεση στην κοιλιά της.

#7 Ξαπλωμένοι πλάι-πλάι

Αυτή η στάση επιτρέπει ρηχή διείσδυση και είναι ιδανική για τα τρίμηνα όταν η κοιλιά γίνεται πιο εμφανής. Και οι δύο σύντροφοι ξαπλώνουν ο ένας απέναντι στον άλλο, εξασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει πίεση στην κοιλιά της γυναίκας.

#8 Καθιστοί

Επιλέξτε μια ανθεκτική καρέκλα, όπου ο άνδρας κάθεται και η γυναίκα κάθεται στα γόνατά του, είτε κοιτάζοντας προς το μέρος του είτε απομακρυνόμενη από αυτόν. Είναι μια οικεία στάση που επιτρέπει βαθιά σύνδεση και ελάχιστη κίνηση.

#9 Μαξιλάρι κάτω από τους γοφούς

Ενισχύστε την άνεση τοποθετώντας ένα μαξιλάρι κάτω από τους γοφούς της γυναίκας σε διάφορες θέσεις ξαπλώματος. Προσφέρει μια ευχάριστη γωνία και αποφεύγει την πρόσθετη πίεση.

#10 Όρθια στάση

Η γυναίκα στέκεται κοιτώντας μακριά από τον σύντροφό της. Η θέση αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στα μεταγενέστερα στάδια της εγκυμοσύνης, όταν το ξάπλωμα μπορεί να είναι δυσχερές.

Διατηρώντας την επικοινωνία ανοιχτή

Ανεξάρτητα από τη θέση, η ανοιχτή επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τη διασφάλιση της άνεσης και της ευχαρίστησης κατά τη διάρκεια της οικειότητας. Η εγκυμοσύνη μπορεί να επιφέρει τρωτά σημεία, οπότε τα ζευγάρια πρέπει να είναι συντονισμένα με τις ανάγκες και τα όρια του άλλου.

Με λίγα λόγια

Η εγκυμοσύνη δεν σημαίνει ότι η προσωπική ζωή κάποιου μπαίνει σε παύση. Με ένα μείγμα δημιουργικότητας, κατανόησης και επικοινωνίας, τα ζευγάρια μπορούν να περιηγηθούν σε αυτό το όμορφο ταξίδι διατηρώντας παράλληλα έναν στενό σωματικό δεσμό. Συμβουλευτείτε πάντα έναν πάροχο υγείας σχετικά με τυχόν ανησυχίες ή προσαρμογές που απαιτούνται κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης φάσης της ζωής.

Διαβάστε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...
spot_img