10 πολύ φθηνά ελληνικά νησιά για διακοπές

Ψάχνεις και εσύ να βρεις τα πιο φθηνά ελληνικά νησιά για να πας διακοπές φέτος το καλοκαίρι; Σου ετοιμάσαμε μία λίστα, με 10 πολύ φθηνά ελληνικά νησιά για διακοπές που αξίζει να επισκεφθείς αυτό το καλοκαίρι, η οποία θα σώσει το budget σου.

Φθηνά ελληνικά νησιά για διακοπές – γιατί αξίζει να τα επισκεφθείς;

Οι διακοπές είναι για πολλούς από εμάς ο τρόπος μας να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και την αποπνικτική Αθήνα, που δύσκολα αντέχει κανείς, το καλοκαίρι. Αν και πολλοί περιμένουμε 9 μήνες για αυτές τις διακοπές (φυσικά υπάρχει και ο Σεπτέμβρης, που είναι η καλύτερη επιλογή για όσους ψάχνουν την ηρεμία τους), το budget μας, δηλαδή ο προϋπολογισμός μας, μπορεί να μην είναι δυστυχώς αυτός που είχαμε υπολογίσει. Παρόλα αυτά δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα καθώς υπάρχουν πολλά φθηνά ελληνικά νησιά στα οποία μπορείς να κάνεις τις καλύτερες διακοπές.

Όταν φυσικά λέμε φθηνά ελληνικά νησιά, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ιδιαίτερα, με ξεχωριστά μέρη και πανέμορφες παραλλίες. Αντιθέτως μάλιστα συνδυάζουν την ποιότητα που ψάχνεις με τις οικονομικές προσφορές που έχεις ανάγκη. Αυτά είναι λοιπόν 10 πολύ φθηνά ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφθείς: 

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι αποτελεί έναν αρκετά δημοφιλή προορισμό στον Σαρονικό, πολύ κοντά σε όσους μάλιστα βρίσκονται στην Αττική αλλά και την ανατολική Πελοπόννησο. Το Αγκίστρι είναι όχι μόνο ένα από τα πιο φθηνά ελληνικά νησιά αλλά ταυτόχρονα έχει και όμορφες παραλίες. Συγκεκρίμενα η παραλία Σκάλα αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη του νησιού.

Ικαρία

Όλοι μας έχουμε ακούσει ιστορίες φίλων, κάποια στιγμή, από το ταξίδι τους στην Ικαρία, και όχι τυχαία. Η Ικαρία αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ενώ ταυτόχρονα παραμένει ένα από τα πιο φθηνά ελληνικά νησιά που μπορεί κανείς να επιλέξει για διακοπές. Κάτι ακόμα που έχει κάνει διάσιμη την Ικαρία παγκοσμίως, εκτός της φυσικής ομορφιάς της, είναι η μακροζωία των κατοίκων της. Το συγκεκριμένο ελληνικό νησί είναι μάλιστα πέμπτο στον κόσμο όσον αφορά τη μακροζωία του πληθυσμού, πίσω από την Οκινάουα της Ιαπωνίας, την Σαρδινία της Ιταλίας, την Νικόγια της Κόστα Ρίκα και της Λόμα Λίντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Célia (@celia_mon_univers)

Κέα

Άλλο ένα νησί κοντά στην Αττική που ίσως δεν είχες σκεφτεί να επισκεφθείς είναι η Κέα. Το νησί είναι πολύ γνωστό για τα περίφημα μονοπάτια του που είναι χτισμένα σαν πέτρινες σκάλες και διανύουν ολόκληρο το νησί.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by One&Only Kéa Island (@ookeaisland)

Σπέτσες

Αν είσαι fan της σειράς Δύο Ξένοι όπως εγώ τότε θα θυμάσαι το ταξίδι του Κωνσταντίνου Μαρκορά και της Μαρίνας Κουντουράτου στις Σπέτσες. Το νησί αυτό, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην Επίδαυρο και το Ναύπλιο είναι ο κατάλληλος προορισμός για ζευγάρια αλλά και παρέες που ψάχνουν κάτι το διαφορετικό. Οι Σπέτσες παίρνουν επάξια τη θέσεις τους ως ένα από τα φθηνά ελληνικά νησιά που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κανείς.

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το αρχαίο θέατρο Επιδαύρου εδώ: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: Όλη η ιστορία του

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spetses Island (@spetsesisland)

Τήνος

Πολύ γνωρίζουν την Τήνο ως έναν θρησκευτικό προορισμό, γνωστή για την Παναγία της Τήνου και τα θαύματα που υποστηρίζουν όσοι πιστεύουν πως έχει κάνει. Εγώ αγαπώ την Τήνο γιατί μου ξυπνά έντονες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια. Η Τήνος είναι ένα πανέμορφο νησί, με χαμηλές τιμές και πολύ όμορφα ταβερνάκια που θα σου κλέψουν την καρδιά.

Λευκάδα

Η Λευκάδα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου νησιά. Προσωπικά αγαπώ το Ιόνιο πέλαγος και τα νησιά του. Η Λευκάδα μάλιστα είναι το μόνο νησί στο οποίο μπορείς να φτάσεις οδικώς. Αν λοιπόν αγαπάς και εσύ τα μεγάλα road trips, μπορείς να το δοκιμάσεις και να ταξιδεύσεις από την πόλη σου, στη Λευκάδα με το αμάξι. 

Αν θες να μάθεις περισσότερα για την Λευκάδα αλλά και για το τι μπορείς να αγοράσεις από εκεί κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, σου έχουμε εδώ το κατάλληλο άρθρο: Τι να αγοράσω από Λευκάδα;

Αντίπαρος

Ένα από τα πιο φθηνά ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφθείς είναι η Αντίπαρος. Σίγουρα θα έχεις και εσύ φίλους που σου έχουν πει τα καλύτερα για το νησί της Πάρου, την κοσμοπολίτικη ζωή που αρχίζει να αποκτά και τα beach bars που έχουν δημιουργηθεί στο νησί. Η Αντίπαρος από την άλλη είναι ένα πιο ήσυχο νησί που αξίζει να γνωρίσεις αν σου αρέσει το περπάτημα (μπορείς να γυρίσεις ολόκληρο το νησί με τα πόδια) και οι πιο ήρεμες παραλίες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antiparos Island (@antiparos.gr)

Αίγηνα

Άλλος ένας κοντινός προορισμός για όσους ζουν στην Αθήνα ή στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής είναι η Αίγηνα. Η Αίγηνα, όπως και το Αγκίστρι δεν είναι δημοφιλείς προορισμοί μόνο λόγω της απόστασης αλλά και λόγω της φυσικής ομορφιάς και των φιλόξενων ανθρώπων τους. Η Αίγηνα επίσης είναι ένα από τα πιο φθηνά ελληνικά νησιά που μπορείς να επισκεφθείς και να περάσεις αξέχαστα με την παρέα, τη σχέση, ή ακόμα και μόνη σου. Η Αίγηνα και το Αγκίστρι είναι τόσο κοντά που είναι ευκαιρία να επισκεφθείς και τα δύο νησία στις διακοπές σου.

Σέριφος

Η Σέριφος βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος και ανήκει στις Κυκλάδες. Ένα πανέμορφο και εντυπωσιακό αξιοθέατο είναι το κάστρο της Χώρας της Σερίφου, από το οποίο μπορεί κανείς να δει ολόκληρο το νησί! Η μεγαλύτερη αλλά και μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού είναι το Γάνεμα. 

Κως – ακόμα ένα νησί που αξίζει να επισκεφθείς

Ένα ακόμα από τα νησιά που αξίζει να επισκεφθείς είναι η Κως. Η Κως συνδυάζει τα θετικά ενός πανέμορφου νησιού, πάντα αρκετά budget friendly για τις ανάγκες σου, ενώ ταυτόχρονα έχει τις απαραίτητες τουριστικές υποδομές. Η Κως μάλιστα είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί του νομού Δωδεκανήσου. Το συγκεκριμένο ελληνικό νησί μάλιστα αποτελεί τη γενέτειρα του Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής επιστήμης.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για την Κω αλλά και για το τι μπορείς να αγοράσεις από εκεί κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, σου έχουμε εδώ το κατάλληλο άρθρο: Τι να αγοράσω από την Κω;


Διάβασε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...