Πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου – 9 τρόποι για να ξεκινήσεις σήμερα

Πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου και θα εξελίξεις τον εαυτό σου; Ένας σημαντικός τρόπος για να βελτιώσεις τη ζωή σου είναι να ακολουθείς υγιείς και θετικές αποφάσεις. Ξεκίνησε σήμερα κάνοντας αυτές τις απλές αλλαγές!

9 Τρόποι για το πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου

Σου βρήκαμε 9 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να μάθεις πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου και την καθημερινότητα σου. Ακολούθησε βήμα βήμα τις συμβουλές και δες τις αλλαγές σύντομα.

1. Βρες το κίνητρο πριν ψάξεις για το πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου

Πριν μάθεις το πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου σημαντικό είναι να βρεις το απαραίτητο κίνητρο. Το κίνητρο μπορεί να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο. Καταγράφοντας τι θέλεις και γιατί το θέλεις, θα δημιουργήσεις τόσο ένα βιώσιμο κίνητρο όσο και ένα σχέδιο για την επίτευξη των στόχων σου.

2. Πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου; Προσδιορίστε τα 5 πράγματα που χρειάζεσαι 

Αν θες να μάθεις πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου προς το καλύτερο, πρέπει πρώτα να εντοπίσεις τα πέντε πράγματα που είναι πιο σημαντικά για εσένα. Μόλις έχεις μια σαφή ιδέα για το τι έχει σημασία για εσένα, θα είναι πιο εύκολο να καταλάβεις ποιες αλλαγές πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου, αν επιλέξεις φυσικά να τους ακολουθήσετε. Ορισμένες αλλαγές είναι πιο δύσκολες από άλλες, αλλά με λίγη προσπάθεια και επιμονή, μπορείς  να πετύχεις οτιδήποτε βάλεις στο μυαλό σου.

Ακολουθούν τρία tips που θα σε βοηθήσουν να βρεις το πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου:

1. Βρες τι σε κάνει ευτυχισμένη. Αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά συχνά είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα. Προσπάθησε να θυμηθείς τις περιπτώσεις που ήσουν πραγματικά ευτυχισμένη και ικανοποιημένη. Τι σου άρεσε να κάνεις; Τι σε έκανε να αισθάνεστε καλά; Η ανάμνηση αυτών των αναμνήσεων θα σε βοηθήσει να βρεις ξανά την ευτυχία στο μέλλον.

2. Φρόντισε το σώμα και το μυαλό σου. Να τρώς υγιεινά, να γυμνάζεσαι τακτικά και να κοιμάσαι αρκετά. Όλα αυτά τα πράγματα θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το σώμα και το μυαλό σου υγιή και να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

3. Βρες κάποιον που σε εμπνέει και εμπιστεύσου τις συμβουλές του. Αν ακόμα νιώθεις χαμένη και έχεις την ανάγκη κάποιος άλλος να σου δείξει πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου, ένα role model θα αποτελέσει σίγουρα τεράστια βοήθεια.

3. Ανάπτυξε μια καλύτερη εικόνα του εαυτού σου

Μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο αναπτύσσοντας μια καλύτερη εικόνα για τον εαυτό σου. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνεις αυτό είναι να ξεκινήσεις με την εξωτερική σου εμφάνιση. Είναι σημαντικό να εστιάζεις στα θετικά σου χαρακτηριστικά και όχι στα αρνητικά. Για παράδειγμα, επικεντρώσου στα πράγματα που σου αρέσουν στον εαυτό σου και ξέχασε τα πράγματα που δεν σου αρέσουν.

Θα πρέπει επίσης να αναζητάς ευκαιρίες για να κάνεις κομπλιμέντα στον εαυτό σου κάθε μέρα. Αυτό θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την αυτοεκτίμησή σου και θα σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό σου.

Μπορείς επίσης να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις υγιείς προσωπικές σχέσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις υποστηρικτικά δίκτυα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν ανεκτίμητους πόρους όταν πρόκειται να επιτύχεις τους στόχους σου.

Τέλος, βεβαιώσου ότι αλληλεπιδράς τακτικά με θετικούς ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις μια θετική εικόνα του εαυτού σου και να δώσεις το καλό παράδειγμα. Οι θετικοί άνθρωποι δεν σε ζηλεύουν, αλλά αντιθέτως προσπαθούν να βρίσκονται δίπλα σου κατά τη διάρκεια της αναζήτησης για το πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου.

4. Ενίσχυσε το κοινωνικό σου δίκτυο υποστήριξης

Η δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου κοινωνικής υποστήριξης μπορεί να είναι ένα από τα πιο ισχυρά πράγματα που μπορείς να κάνετε για να βελτιώσεις τη ζωή σου.

Ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης αποτελείται από ανθρώπους που νοιάζονται για εσένα και θέλουν να πετύχεις. Αυτοί οι άνθρωποι θα σου προσφέρουν λόγια ενθάρρυνσης, θα σε ακούσουν όταν θέλεις να μιλήσεις και θα σου δώσουν ένα «χεράκι» όταν το χρειάζεσαι.

Δεν χρειάζεται να περνάς πολύ χρόνο με το κοινωνικό σου δίκτυο υποστήριξης για να αποκομίσεις τα οφέλη. Το να έχεις απλώς δύο ή τρεις στενούς φίλους που νοιάζονται για εσένα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή σου.

Αν δεν είσαι σίγουρη για το πώς να δημιουργήσεις ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης, σκέψου να συμμετέχεις σε μια κοινοτική δραστηριότητα ή να εργαστείς εθελοντικά σε μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση. Αυτές οι δραστηριότητες θα σου δώσουν ευκαιρίες να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να αναπτύξεις σχέσεις με εκείνους που νοιάζονται για εσένα.

5. Κρατήστε το σώμα και το μυαλό σας σε φόρμα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου διατηρώντας το σώμα και το μυαλό σου σε φόρμα. Ακολουθούν τρεις εύκολοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα:

1. Να κοιμάσαι αρκετά: Ο επαρκής ύπνος βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, βελτιώνει τη διάθεση και τη γνωστική λειτουργία και μειώνει τα επίπεδα άγχους και στρες. Προσπάθησε να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 ώρες τη νύχτα. Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς αρκετά, δοκίμασε να κοιμηθείς σε διαφορετικό τύπο στρώματος ή να κοιμηθείς σε εντελώς σκοτεινό δωμάτιο.

2. Να τρως υγιεινά: Δεν χρειάζεται να είσαι διατροφολόγος για να γνωρίζεις ότι η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για την υγεία σου. Η κατανάλωση θρεπτικών τροφών θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το βάρος σου, να βελτιώσετε τη διάθεση και τη γνωστική σου λειτουργία και να μειώσεις τον κίνδυνο ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις, το εγκεφαλικό επεισόδιο και ο καρκίνος.

Προσπάθησε να τρώς γεύματα που είναι γεμάτα φρούτα και λαχανικά, μέτριες ποσότητες πρωτεϊνών και ελάχιστες ποσότητες ζάχαρης. Απόφυγε να καταναλώνεις πολλά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, επεξεργασμένα τρόφιμα, αλκοόλ και κάπνισμα.

3. Ασκήσου τακτικά: Η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσεις τη συνολική υγεία και ευεξία σου.

6. Ξεπέρασε τους φόβους της αλλαγής

Όλοι μας έχουμε φόβους για την αλλαγή κάποια στιγμή, αλλά το να ξεπεράσουμε αυτούς τους φόβους είναι απαραίτητο για να ζήσουμε μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους φόβους της αλλαγής περιλαμβάνουν το φόβο της δημόσιας ομιλίας, το φόβο της αποτυχίας και το φόβο του αγνώστου.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να ξεπεράσεις τους φόβους της αλλαγής. Ορισμένοι άνθρωποι βρίσκουν χρήσιμη τη ψυχοθεραπεία, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν τεχνικές χαλάρωσης ή γνωστική συμπεριφορική θεραπεία.

Όποια οδό κι αν επιλέξεις, προσπάθησε να εστιάσεις στις θετικές πτυχές της αλλαγής. Να θυμάσαι ότι κάθε εμπειρία στη ζωή θα σου διδάξει κάτι πολύτιμο.Μη φοβάσαι να πειραματιστείς και να πάρεις ρίσκα. Αυτό είναι που κάνει τη ζωή συναρπαστική!

7. Πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου – ψυχική ηρεμία

Η ψυχική ηρεμία είναι ένα πολύτιμο αγαθό και μπορεί να βρεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ακολουθούν τρεις τρόποι για να βρείς πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου μέσα από την ψυχική ηρεμία.

1. Συνδέσου με φίλους και μέλη της οικογένειας. Το να περνάς χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα μπορεί να σου προσφέρει παρηγοριά και συντροφικότητα. Οι επαφές αυτές μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις νέες σχέσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε διαρκή ευτυχία.

2. Ασχολήσου με τη γιόγκα ή το διαλογισμό. Η γιόγκα ή ο διαλογισμός έχει αποδειχθεί ότι προάγουν την ψυχική γαλήνη και τη χαλάρωση. Η διαμόρφωση αυτών των πρακτικών μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν το στρες με υγιή τρόπο.

3. Κάνε περιπάτους στη φύση ή πέρασε χρόνο έξω στον ήλιο. Το να περνάς χρόνο έξω στο φυσικό φως έχει πολλά οφέλη τόσο για το σώμα όσο και για τη διάθεση σου.

8. Βρες ικανοποίηση στην εργασία

Πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου αν η εργασία σου δεν σε ικανοποιεί; Το να εργάζεσαι για την επίτευξη ενός στόχου μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις ικανοποίηση και κίνητρο. Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις θετικές αναμνήσεις που μπορούν να σε ωθήσουν στο μέλλον. Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να βρουν την εκπλήρωση στην εργασία τους. Αυτό συμβαίνει συχνά επειδή δεν έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο για τον οποίο να αγωνίζονται.

Η εύρεση ενός στόχου για τον οποίο είσαι παθιασμένη είναι το κλειδί για την επίτευξη ικανοποίησης στην εργασία σου. Βεβαιώσου ότι ο στόχος είναι ένα challenge, αλλά εφικτός, και προσπάθησε να ορίσεις ένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του.

Εάν αισθάνεσαι ότι δεν έχεις κίνητρο, αφιέρωσε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Αποσυντονίσου από το εργασιακό σας περιβάλλον και επικεντρώσου σε ηρεμιστικές δραστηριότητες όπως η γιόγκα ή ο διαλογισμός. Αυτές οι δραστηριότητες θα σε βοηθήσουν να αναζωογονήσεις το μυαλό και το σώμα σου.

9. Άφησε το άγχος, το στρες και την ανησυχία

Το άγχος, το στρες και η ανησυχία μπορούν να περιορίσουν τη ζωή σου, καθώς δυσκολεύουν την εστίαση, τη σαφή σκέψη ή τη λήψη αποφάσεων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να αρχίσεις να αλλάζεις τη ζωή σου προς το καλύτερο σήμερα. Για παράδειγμα, μπορείς να δοκιμάσεις μερικές από αυτές τις συμβουλές για να μειώσεις το άγχος:

1. Διαλογισμός: Λίγος διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων άγχους και στρες. 

2. Άσκηση: Η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση των επιπέδων άγχους και στρες. Κάνοντας λίγη καρδιο- ή ενδυνάμωση όχι μόνο θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, αλλά θα σε βοηθήσει επίσης να βελτιώσεις τη διάθεση και την ψυχική σου υγεία.

3. Δώσε προτεραιότητα στη ζωή σας: Βεβαιώσου ότι εκπληρώνεις όλες τις ευθύνες και τους στόχους σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να μειώσεις τα επίπεδα στρες και άγχους επειδή θα έχεις κάτι να επικεντρωθείς εκτός από τις ανησυχίες σου. Πρέπει να μάθεις να βάζεις εσένα σε προτεραιότητα καθώς η ίδια γνωρίζεις πραγματικά το πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου.

4. Θέσε όρια: Αν τα πράγματα γίνονται υπερβολικά, θέσε όρια στο πόσο άγχος επιτρέπεις στον εαυτό σου να βιώνει κάθε μέρα. Αυτό θα σε βοηθήσει να διατηρήσετε τα πράγματα υπό έλεγχο και να τα αποτρέψεις από το να γίνουν ανυπόφορα.

5. Πάρε χρόνο για να χαλαρώσεις: Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να μειώσεις το άγχος είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον τον εαυτό σου.

Πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου; Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια σου

Όσα κείμενα και αν διαβάσεις για το πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου, πρέπει να θυμάσαι πως η αλλαγή ξεκινάει από εσένα. Η δύναμη λοιπόν βρίσκεται στα δικά σου χέρια. Μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου αρχίζοντας από σήμερα. Γιατί εξάλλου πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου αν δεν το θες πραγματικά;

Ο Matt D’Avella πάνω στο πως θα βελτιώσεις τη ζωή σου


Διάβασε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...