Όλγα Μινατζέ: Το μακιγιάζ είναι συνώνυμο της απελευθέρωσης για εμένα

Η Όλγα Μινατζέ, pro makeup artist, απάντησε στις ερωτήσεις μας και μας έδωσε συμβουλές πάνω στην τέχνη του μακιγιάζ.

Γιατί επιλέξατε αυτό το επάγγελμα; Ποια είναι η πρώτη συμβουλή που θα δίνατε σε κάποι@ που θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο του μακιγιάζ;

Το μακιγιάζ είναι συνώνυμο της απελευθέρωσης για εμένα, καθώς μου παρέχεται οποιαδήποτε άνεση να πραγματοποιήσω όλες τις ιδέες μου, και να ερμηνεύσω οποιοδήποτε περιβαλλοντικό ή συναισθηματικό ερέθισμα δημιουργώντας ένα μακιγιάζ.
Αγαπάω το να κινητοποιώ, να ευαισθητοποιώ και να εμπνέω καινούργια άτομα στον χώρο. Η αλληλεπίδραση αυτή μεταξύ εμού και αυτών μου δίνει τη δύναμη, το κουράγιο και την αυτοπεποίθηση για κάτι πρωτοπόρο. Η σιγουριά και η πίστη σε μένα για την πορεία μου στον συγκεκριμένο χώρο ανέκαθεν ήταν αισθητή, πράγμα που επιδιώκω να εμφυσήσω και στους υπόλοιπους.
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές συμβουλές που θα έδινα σε εκείνους που δειλά ή και μη επιθυμούν να ασχοληθούν με την τέχνη του μακιγιάζ, είναι να παραμείνουν άφθαρτοι, αυθεντικοί, και να υποστηρίζουν και να προβάλουν τη διαφορετικότητά τους στον τομέα, γιατί αυτό είναι που τους ξεχωρίζει, τους καθορίζει και τους ωθεί κάθε μέρα προς την προσωπική τους επιτυχία κι εξέλιξη.

Πως πιστεύετε ότι συμβάλλει το μακιγιάζ σε μια επίδειξη μόδας;

Πέρα από το γεγονος ότι το μακιγιάζ προστίθεται έχοντας καταλυτικό ρόλο, εφόσον λειτουργεί συμπληρωματικά σε ένα σύνολο, συγχρόνως το καθορίζει, το υποδηλώνει και το χαρακτηρίζει. Ομοίως λειτουργεί ως μια συνεκτική πινελιά μεταξύ του ανθρώπινου κάδρου, δηλαδή το πρόσωπο, και του σώματος αυτού, καθώς συνυφαίνει και συντελεί την αρμονία τόσο του σωματικού στολισμού -δηλαδή του outfit- όσο κι αυτού του προσώπου.
Το επιλεγόμενο μακιγιάζ για κάθε συγκεκριμένο μοντέλο σε μια επίδειξη μόδας, αντιπροσωπεύει κι εκφράζει τον εσωτερικό κόσμο του σχεδιαστή για την ιστορία και την ιδέα της δημιουργίας του ρούχου, δίνοντας ένταση σε αυτό και καθηλώνοντας το κοινό.

Ποια είναι η κύρια πηγή έμπνευσης σας ως pro makeup artist; Αποτελoύν η μόδα και η τέχνη πηγή έμπνευσης για εσάς;

Εμπνέομαι από οπουδήποτε καλλιτεχνικό ερέθισμα. Λατρεύω τους ποικιλόμορφους συνδιασμους και διασταυρωσεις ποικίλων χρωμάτων , είτε αυτό θα έχει τη μορφή πίνακα, ειτε μιας φωτογραφιας είτε ενος πορτρέτου, ακόμη και μιας αντανάκλασης. Αρκετές είναι οι φορές που το μακιγιάζ μου αναλογεί με κάποιο συγκεκριμένο κόσμημα, το οποίο πιθανότατα να χρησιμοποιήσω.
Τα άτομα που καλούμαι να εξυπηρετήσω διαφέρουν και ξεχωρίζουν μεταξύ τους. Τον καθένα τον αντιμετωπίζω δημιουργωντας του κατι σύμφωνα με τα χρώματα τους, τις προτιμησεις τους σχετικά με την ενδυμασία, ακόμη και τον αέρα αλλα και την ενέργεια που εκπέμπουν.
Είναι προφανές ότι όπως κι ο οποιοσδήποτε καλλιτεχνής, έτσι κι εγώ, παρακολουθώ κι ακολουθώ διαφορα προφίλ, αναγνωρισμένων ή και μη επαγγελματιών, ακόμη και ατόμων που ασχολούνται στο σπίτι τους και τα οποία ομολογώ πως μου θυμίζουν τον εαυτό μου στα πρώτα μου βήματα.

Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το πιο σημαντικό προσόν σε έναν καλλιτέχνη μακιγιάζ;

Πιστεύω πως το βασικότερο σε έναν καλλιτέχνη, ανεξάρτητα από το τεχνικό κομμάτι, καθίσταται ο συνδιασμος μεταξύ του ταλέντου ή ακόμη και του χαρίσματος του, και, αναμφίβολα, του χαρακτήρα αλλά και της αυτοπεποίθησής του.
Θεωρώ πως η τελευταία, αποτελει το 80% του μακιγιάζ μας, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένες συνθήκες κάθε φορά, πολλες φορες αυξημένης δυσκολίας. Εάν δεν έχουμε αυτοπεποίθηση και δεν είμαστε σίγουροι είτε γι’ αυτό που είμαστε είτε γι’ αυτό που πάμε να κάνουμε, εκτός από το γεγονός ότι πολλές φορές ο εκνευρισμός και η σύγχυση που μας «περικλείει», μεταδίδεται και στο περιβαλλον μας, στέκοντας ως εμπόδιο στο επιθυμητό μας αποτέλεσμα, στιγμιαία, και εξίσου στην εξέλιξή μας, μακροπρόθεσμα.

Ποιο θα λέγατε ότι είναι το απόλυτο make-up look για το καλοκαίρι του 2022;

Είμαι σίγουρη πως τα μονοχρωματικα μακιγιάζ θα είναι ένα από τα πιο αναδεδειγμενα trends του καλοκαιριού. Τα έντονα χρώματα είναι αυτά που αναδύονται ανελλιπώς στην επιφάνεια. Επομένως, έτσι και φέτος ας είμαστε έτοιμες τόσο στις ενδυμασίες και τα υποδήματα, όσο και στο μακιγιάζ στο οποίο πρωταρχικό ρόλο θα έχουν ζαχαρένια χρώματα, όπως το φούξια, το πορτοκαλί, το κίτρινο, οι διασταυρώσεις και οι αποχρώσεις αυτών.

Ποια είναι τα 3 beauty hacks που θα χρησιμοποιήσετε σίγουρα αυτό το καλοκαιράκι;

Ένα από τα αγαπημένα μου hacks κατά την διάρκεια του μακιγιάζ είναι να ψεκάζω το πρόσωπο με ένα ενυδατικό σπρέι, θεωρώ πως το δροσίζει και το αναζωογονεί. Ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε το καλοκαίρι.
Ένα ακόμη που σίγουρα δεν παραλείπεται από την διαδικασία, είναι να χρησιμοποιώ πούδρα με καλαμποκάλευρο, τοποθετώντας την μάλιστα σε ολόκληρο το πρόσωπο. Χρησιμοποιώ μια λεπτή στρώση πριν ξεκινήσω το μακιγιάζ μου, καθώς η συγκεκριμένη πούδρα αποδεσμεύει το δερμα από την υγρασία.
Τελευταίο, καλύτερο και μη αμελητέο είναι το highlighter, το οποίο τοποθετώ στο στέρνο και στα κόκαλα αυτού ώστε να δωθεί περισσότερη έμφαση, καθως κι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα τόσο στον ήλιο, όσο και στο φακό.

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...
spot_img
Erind Papajani
Erind Papajani
Σπουδάζω στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών στο ΟΠΑ και ταυτόχρονα εργάζομαι για το περιοδικό ΔΥΟ. Όταν πρόκειται για πρόταση ιδέων, επικοινωνία και πάνω απ' όλα δημιουργία, count me in! Όταν ειμαι free, θα με βρείς να διαβάζω για την μόδα, και να φτιάχνω κολάζ ή scribble art στο sketchbook μου.