Απλά χτενίσματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι

Αν βαρέθηκες τα χτενίσματα που κάνεις καθημερινά και ψάχνεις νέους τρόπους για να φτιάχνεις τα μαλλιά σου μπορείς να διαβάσεις τα παρακάτω απλά χτενίσματα που σου περιγράφουμε βήμα προς βήμα, για να κάνεις πιο δημιουργικές τις εμφανίσεις σου. Τα χτενίσματα αυτά είναι ιδανικά για όλες τις ηλικίες και μπορείς εύκολα να τα κάνεις μόνη σου στο σπίτι χωρίς να χρησιμοποιήσεις θερμότητα. Εξέλιξε τη βασική αλογοουρά και δοκίμασε κάτι λίγο πιο λαμπερό, ή προτίμησε έναν από τους πιο κλασικούς αλλά και σικ κότσους.

Μάθε πως να κάνεις απλό χτένισμα γαλλικής πλεξούδας. Και δημιούργησε ένα χτένισμα μόνο με λίγα τσιμπιδάκια. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει 4 απλά χτενίσματα και σίγουρα θα βρεις κάποιο που να ταιριάζει με το στυλ σου και το μήκος των μαλλιών σου.

Σου αρέσει να βρίσκεις νέα και απλά χτενίσματα για να φτιάχνεις τα μαλλιά σου; Συνέχισε την ανάγνωση παρακάτω για να μάθεις απλά χτενίσματα που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι.

Χαμηλός κότσος

Το πρώτο απλό χτένισμα που ταιριάζει για όλες τις ώρες της ημέρας για τις πρωινές σου εμφανίσεις  ακόμα και σε επίσημες εκδηλώσεις είναι ο χαμηλός κότσος. Αυτό το απλό χτένισμα είναι ταυτόχρονα πολύ κομψό, μπορείς να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι και αποτελεί τάση τα τελευταία χρόνια. Η διαδικασία για αυτό το απλό χτένισμα είναι εύκολη αν την ακολουθήσεις βήμα προς βήμα.

Για να πετύχεις αυτό το χτένισμα ξεκινήστε δένοντας τα μαλλιά σου σε μια χαμηλή αλογοουρά και στη συνέχεια με το δάχτυλό σου κάνε μια θηλιά ακριβώς πάνω από το δέσιμο. Κάνε δύο φορές θηλιά στην αλογοουρά, τη δεύτερη φορά πηγαίνοντας στη μέση και στερεώνοντας την. Τα υπόλοιπα μαλλιά μπορείς να τα δέσεις σε κότσο γυρίζοντάς τα προς τα πάνω.

Πιο αναλυτικά για να φτιάξεις σωστά αυτό το απλό χτένισμα εύκολα:

1. Χτενίσε όλα τα μαλλιά σου προς τα πίσω και φτιάξτε μια αλογοουρά κοντά στο λαιμό σου. Κράτησε αυτή την αλογοουρά χαλαρή.

2. Αμέσως μετά κάνε ένα χώρισμα στην αλογοουρά πάνω από το λάστιχο.

3. Έπειτα πιάσε όλα τα μαλλιά σου σε μια αλογοουρά και πέρασέ τα μέσα από το χώρισμα που έγινε πάνω από το λάστιχο.

4. Τύλιξε τα προς τα πάνω, ώστε τα τμήματα των μαλλιών σου να φαίνονται τυλιγμένα προς τα πάνω.

5. Επανάλαβε τη διαδικασία μέχρι όλα τα μαλλιά σου να τυλιχτούν μέσα στο κενό που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις τούφες.

6. Στη συνέχεια, τράβηξε ξανά όλα τα μαλλιά σου και τυλίξτε τα ξανά προς το χώρισμα της αλογοουράς.

. Αυτό θα σου δώσει το σχήμα τυλιγμένου κότσου κοντά στο λαιμό. Στερεώστε το με τσιμπιδάκια και ψέκασε τα μαλλιά σου αν το επιθυμείς, με κάποια λακ, για επιπλέον κράτημα.

8. Τέλος μπορείς να κάνεις διάφορες παραλλαγές σε αυτό το απλό χτένισμα καθώς μπορείς να προσθέσεις διακοσμημένα τσιμπιδάκια και όποιο αξεσουάρ σου αρέσει.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tangerine Salon (@tangerinesalons)

Μακριά αλογοουρά

Το δεύτερο απλό χτένισμα αλλά και ιδιαίτερο είναι η μακριά αλογοουρά. Συχνά ήλπιζες να έχεις πιο μακριά μαλλιά; Με αυτό το απλό χτένισμα μπορείς να το πετύχεις κάνοντας ένα κόλπο ώστε τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο μακριά από ότι είναι στην πραγματικότητα δίνοντας σου περισσότερο όγκο και στυλ. Ξεκίνησε χωρίζοντας τα μαλλιά σου σε δύο τμήματα. Δέσε το πάνω μισό σε αλογοουρά και στη συνέχεια φουντώστε το. Έπειτα πάρε την κάτω άκρη και κάνε την πάλι αλογοουρά. Βεβαιώσου  ότι δεν φαίνονται τα λαστιχάκια που έχεις χρησιμοποιήσει.

Πιο αναλυτικά:

1.Χτένισε καλά τα μαλλιά σου αν θα κάνεις αυτό το χτένισμα σε ίσια μαλλιά. Αν προτιμά; ένα πιο ρομαντικό λούκ κάνε τα μαλλιά σου κυματιστά ή μπούκλες με θερμότητα ή με ρόλεϊ από την προηγούμενη ημέρα.

2.Χώρισε τα  μαλλιά σου σε δύο μέρη οριζόντια και δημιούργησε δύο αλογοουρές. Για καλύτερο αποτέλεσμα επίλεξε τα λαστιχάκια που θα χρησιμοποιήσεις να είναι στο ίδιο χρώμα με τα μαλλιά σου, ώστε να μην διακρίνονται από αυτά.

3.Την πρώτη αλογοουρά, κάνε την κοντά στην κορυφή του κεφαλιού και την άλλη, κάνε την κοντά στο ύψος λίγο πάνω από το λαιμό.

4.Με αυτό το τρόπο θα δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι η αλογοουρά σου είναι μακρύτερη από ότι είναι στην πραγματικότητα και θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο πλούσια και πολλά.

5.Τέλος μπορείς να βάλεις αφρό ή λακ για να έχεις ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @jade_rebeccashairstudio

Γαλλική πλεξούδα

Η γαλλική πλεξούδα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα και απλά χτενίσματα που μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα στο σπίτι. Είναι ένα πιο καθημερινό και καλοκαιρινό χτένισμα αλλά με το σωστό styling μπορεί να ενσωματωθεί σε επίσημες όσο και σε καθημερινές εκδηλώσεις. Η γαλλική πλεξούδα είναι μια κλασική επιλογή και γίνεται με απλά βήματα.

1. Χτένισε και ξέπλεξε τα μαλλιά σου ώστε να γίνει πιο εύκολα η διαδικασία.

2. Χώρισε τα μαλλιά σου σε τρία παράλληλα τμήματα από την κορυφή του κεφαλιού.

3. Τα τμήματα που έχεις χωρίσει πρέπει να είναι ένα από αριστερά, ένα από τη μέση του κεφαλιού και ένα από την αριστερή πλευρά του κεφαλιού.

4. Στη συνέχεια ξεκίνησε να φτιάχνεις την πλεξούδα παίρνοντας το αριστερό τμήμα των μαλλιών και διασταυρώστε το πάνω από το μεσαίο τμήμα και στη συνέχεια πάρε το δεξιό τμήμα των μαλλιών και διασταυρώστε το ξανά βάζοντας το αριστερό τμήμα ως μεσαίο και το μεσαίο ως αριστερό τμήμα.

5. Μετά τράβηξε μικρές τούφες μαλλιών και από τις δύο πλευρές του κεφαλιού και ένωσε τις πάνω από την αριστερή και τη δεξιά τούφα των μαλλιών και επανάλαβε ξανά τη διαδικασία.

6. Μόλις φτάσεις κοντά στο λαιμό και όλες οι τούφες είναι μέσα στην πλεξούδα, ολοκλήρωσε την κάνοντας τα υπόλοιπα μαλλιά πλεξούδα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by actress liker (@actressveriyan36)


Απλό χτένισμα με τσιμπιδάκια

Αυτό είναι ένα κλασικό χτένισμα όπου το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά τσιμπιδάκια και μια βούρτσα μαλλιών.

1. Ξεκίνησε χτενίζοντας τα μαλλιά σου προς τα κάτω αν είναι ίσια ή σπαστά.

2. Στη συνέχεια πάρε από μια τούφα από κάθε πλευρά και φέρε τα μέχρι το πίσω μέρος και πιάστε τα στην άλλη πλευρά.

3. Συνέχισε την ίδια διαδικασία που έκανες και παραπάνω εναλλάσσοντας ανάμεσα στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά τοποθετώντας τσιμπιδάκια όπου χρειάζεται.

4.Χρησιμοποιήσε το τελευταίο τμήμα των μαλλιών σου ως κάλυψη για τα τσιμπιδάκια.

5. Επίλεξε τσιμπιδάκια κοντά στο χρώμα των μαλλιών σου ώστε να μην κάνουν αντίθεση και χρησιμοποίησε ένα προϊόν για να δώσει λάμψη ή όγκο στα μαλλιά σου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niccole Perrine (@alabasterjarr)


Διάβασε επίσης:

Related articles

Эксперименты на кухне как создать свой уникальный рецепт

Заголовок: Эксперименты на кухне: как создать свой уникальный рецепт Фьюжн...

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...
spot_img