Βαγκ χτενίσματα – Αναλυτικός οδηγός

Τα βαγκ χτενίσματα αποτελούν μια κλασική αλλά ταυτόχρονα σικ επιλογή για όλες τις περιστάσεις. Αναδεικνύουν όλα τα μήκη και χρώματα μαλλιών και αποτελούν μια εγγυημένη επιτυχία καθώς ταιριάζουν σε κάθε ηλικία. Τα βαγκ χτενίσματα είναι εντυπωσιακά, γίνονται με διάφορους τρόπους και για αυτό άλλωστε είναι τόσο δημοφιλή και περιζήτητα. Θυμίζουν σίγουρα το παλιό Χόλιγουντ και είναι μια retro επιλογή που την βλέπουμε συχνά σε πολλές γυναίκες σήμερα.

Η πιο κλασική εκδοχή τους είναι αυτή με την πλαϊνή χωρίστρα και τις χοντρές vintage μπούκλες. Με αυτό το βαγκ χτένισμα σίγουρα μπορείς να απογειώσεις και το πιο απλό σου σύνολο, σε συνδυασμό με το κατάλληλο μακιγιάζ φυσικά. Εκτός αυτού, τα βαγκ χτενίσματα επιλέγονται τα τελευταία χρόνια από πολλές νύφες σε διάφορες παραλλαγές τους μαζί με κάποια αξεσουάρ ή τσιμπιδάκια για επιπλέον λάμψη.

Το ιδανικό μήκος για βαγκ χτενίσματα

Τα βαγκ χτενίσματα μπορούν να γίνουν σε όλα τα μήκη των μαλλιών, από καρέ μέχρι και μακριά μαλλιά. Το πιο εύκολο μήκος για να πετύχεις το τέλειο βαγκ χτένισμα είναι στο ύψος του στήθους, διότι φαίνονται ξεκάθαρα οι κυματισμοί που έχεις δημιουργήσει και το φορμάρισμα διαρκεί περισσότερο. Αν τα μαλλιά σου είναι αρκετά μακριά, αλλά θέλεις να πετύχεις ένα πιο vintage αποτέλεσμα μπορείς να μαζέψεις τις άκρες με τσιμπιδάκια προς τα μέσα δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο κοντά.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να διατηρήσεις το look για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αφού δεν θα χαλάει η μπούκλα λόγω του βάρους των μακριών μαλλιών σου. Το καρέ μήκος μπορεί να υποστηρίξει εύκολα ένα βαγκ χτένισμα διότι σε αντίθεση με τα μακριά μαλλιά δεν έχει βάρος όποτε έχει και μεγαλύτερη διάρκεια.

Μπορείς να δημιουργήσεις και εσύ ένα βαγκ χτενίσματα στο σπίτι. Αν θέλεις να μάθεις δυο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνεις όμορφα βαγκ χτενίσματα με θερμότητα ή χωρίς, συνέχισε την ανάγνωση παρακάτω.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για ένα βαγκ χτένισμα

 • Ψαλίδι μαλλιών για μπούκλες
 • Θερμοπροστατευτικό μαλλιών
 • Βούρτσα μαλλιών
 • Κλιπ τσιμπιδάκια ή ρόλεϊ
 • Λαστιχάκι ή κλάμερ
 • Λακ
 • Βούρτσα για κρεπάρισμα (προαιρετικά)

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις το τέλειο βαγκ χτένισμα είναι εξάσκηση! Έτσι, θα γίνεις όλο και καλύτερη. Αν δεν πετύχει με την πρώτη φορά, μην απογοητευτείς. Δεν είναι και η πιο εύκολη διαδικασία αν είσαι αρχάρια με το styling των μαλλιών σου.

Βήμα 1

Αρχικά χτένισε καλά τα μαλλιά σου. Για να δημιουργήσεις ένα βαγκ χτένισμα, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με ίσια ή σπαστά μαλλιά διότι έτσι θα είναι πιο εύκολη η διαδικασία. Αν τα μαλλιά σου είναι σγουρά, προτίμησε να τα ισιώσεις πρώτα με το πιστολάκι για να αποκτήσουν άλλη μορφή και να χτενίζονται εύκολα. Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ λαμπερά ή εντελώς ίσια, χρησιμοποίησε ένα προϊόν όπως ο αφρός, για να τα βοηθήσεις να αλλάξουν υφή. Είναι πολύ πιθανό να μην έχει διάρκεια το αποτέλεσμα αν δεν το κάνεις.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, άπλωσε μια ικανοποιητική ποσότητα από το θερμοπροστατευτικό που έχεις επιλέξει για να μην κάψεις τα μαλλιά σου.

Βήμα 3

Έπειτα, χώρισε τα μαλλιά σου σε μικρά τμήματα για να κάνεις τις μπούκλες και πιάσε με ένα λαστιχάκι ή κλάμερ τα υπόλοιπα που περισσεύουν κάθε φορά ώστε να μην μπλέκονται.

Βήμα 4

Ξεκίνα να χρησιμοποιείς το ψαλίδι από τα πίσω μαλλιά προς τα μπροστινά, κρατώντας το πάντα οριζόντια. Ανάλογα με το μήκος, την ποιότητα της τρίχας και το ψαλίδι που έχεις, άφησε την κάθε τούφα πάνω στο ψαλίδι από 8 έως 15 δευτερόλεπτα. Φρόντισε η άκρη της τούφας να είναι πάντα στο εσωτερικό του ψαλιδιού διότι έτσι θα πετύχεις το σωστό βαγκ χτένισμα.

Βήμα 5

Μόλις τελειώσεις με όλα σου τα μαλλιά, τύλιξέ τα με κλίπς, πιάνοντάς τα από την άκρη με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείς έναν κύκλο με τα δύο σου δάχτυλα με φορά προς τα πάνω και μέσα. Με αυτή την τεχνική οι μπούκλες θα κρυώσουν και θα έχουν μεγαλύτερο κράτημα και καλύτερο αποτέλεσμα. Όσο περισσότερο τα αφήσεις τόσο περισσότερη διάρκεια θα έχουν. Αν δεν έχεις χρόνο, άφησε τα κλιπς για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Βήμα 6

Αμέσως μετά, αφαίρεσε τα κλιπς με προσεκτικό τρόπο χτενίζοντας απαλά τις μπούκλες ώστε να μην καταστρέψεις το σχήμα τους. Σε αυτό το σημείο θα αρχίσουν να διακρίνονται τα κύματα και εδώ μπορείς να δώσεις το σχήμα που επιθυμείς. Αν θέλεις να δώσεις περισσότερο όγκο, μπορείς να κρεπάρεις τα μαλλιά σου στις ρίζες και προς τα μέσα με την ειδική βούρτσα.

Βήμα 7

Βάλε τα κλιπς σε σειρές με επίπεδα (3-5 ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου) το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να φτάσεις στην άκρη των μαλλιών σου. Για να δημιουργήσεις το σωστό βαγκ χτένισμα, άφησέ τα για 10 λεπτά ή και περισσότερο, ώστε να πάρουν την τελική τους φόρμα.

Βήμα 8

Τέλος, ψέκασε όλα τα μαλλιά σου με λακ για να διατηρηθούν λαμπερά όλη την ημέρα έτσι ώστε να αποφύγεις τυχόν φριζάρισμα που μπορεί να δημιουργηθεί και είναι έτοιμα!

Βήμα 9

Μπορείς να αφήσεις τα μαλλιά σου όπως είναι. Αλλιώς, μπορείς να προσθέσεις κάποιο αξεσουάρ όπως ένα τσιμπιδάκι μαλλιών με πέρλες ή στρας για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Επίσης, μπορείς να πιάσεις όλα τα μαλλιά σε έναν χαλαρό κότσο, δημιουργώντας μια πλαϊνή χωρίστρα ώστε να φαίνονται πιο έντονα οι μπούκλες.

Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις θερμότητα στα μαλλιά σου, μπορείς να κάνεις βαγκ χτενίσματα και με τον παραδοσιακό, διαχρονικό τρόπο: Τα ρόλεϊ ή τα κλιπς. Η διαδικασία μοιάζει πολύ με την προηγούμενη και διαφέρει στα πρώτα μόνο βήματα.

Τι θα χρειαστείς:

 • Δοχείο με νερό
 • Βούρτσα μαλλιών
 • Κλιπ τσιμπιδάκια ή ρόλεϊ
 • Λαστιχάκι ή κλάμερ
 • Λακ
 • Βούρτσα για κρεπάρισμα (προαιρετικά)

Βρέξε τα μαλλιά σου ώστε να είναι νωπά και χτένισέ τα. Έπειτα, ακολούθησε την παραπάνω διαδικασία και αντικατέστησε το ψαλίδι μαλλιών με τα ρόλεϊ ή τα κλιπς. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν εντελώς. Μπορείς ακόμα και να κοιμηθείς με αυτά αν το επιθυμείς.

Άφησε τα μαλλιά σου τουλάχιστον 8 ώρες. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει καθόλου υγρασία διότι δεν θα πετύχει το βαγκ χτένισμα. Τέλος, ακολούθησε τα υπόλοιπα βήματα που διάβασες παραπάνω. Αυτός ο εναλλακτικός τρόπος για να δημιουργήσεις ένα βαγκ χτένισμα είναι λίγο πιο δύσκολος, διότι απαιτεί περισσότερο χρόνο και εμπειρία. Παρόλα αυτά αξίζει να τον δοκιμάσεις καθώς δεν καις καθόλου τα μαλλιά σου και μπορείς να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία πιο συχνά.

Διάβασε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...
spot_img