5 κοντά κουρέματα που είναι τάση τώρα

Αν έχεις πάρει την απόφαση να αποχωριστείς τα μακριά σου μαλλιά ή να ανανεώσεις τα κοντά μαλλιά σου, τα κοντά κουρέματα είναι η κατάλληλη λύση. Τα κοντά κουρέματα ήταν πάντοτε στη μόδα, είναι πιο εύκολα στη συντήρηση και το styling και μπορούν να κουρευτούν με πολλούς τρόπους.

Τα κοντά κουρέματα ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες και σε διάφορες αποχρώσεις, αρκεί να βρεις πιο από αυτά σου ταιριάζει. Είτε σου αρέσουν τα επίπεδα, είτε ένα καθαρό ίσιο λούκ, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για κοντά κουρέματα για να πετύχεις εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα. Έχουμε συγκεντρώσει 5 κοντά κουρέματα που είναι τάση αυτήν την εποχή για να εμπνευστείς και να βρεις αυτό που σου ταιριάζει, ώστε να κάνεις την αλλαγή που επιθυμείς και να ανανεώσεις την εμφάνισή σου.

Αν θέλεις να μάθεις ποια κοντά κουρέματα είναι στη μόδα και ποια θα ταιριάξουν με το στυλ σου συνέχισε παρακάτω την ανάγνωση, για να δεις 5 κοντά κουρέματα που σου προτείνουμε να δοκιμάσεις.

Κλασικό καρέ

Ένα από τα κοντά κουρέματα που δεν μπορείς να κάνεις ποτέ λάθος ,είναι ένα κλασικό καρέ. Το κλασικό καρέ κόβεται συνήθως στο μήκος του πηγουνιού. Είναι από τα αυστηρά κοντά κουρέματα λόγω της απουσίας επιπέδων, τα μαλλιά κινούνται σε ένα μπλοκ, γεγονός που τα κάνει να φαίνονται κομψά και λαμπερά. Το κλασικό καρέ μπορεί να συνδυαστεί με αφέλειες για να δώσει περισσότερο στυλ και σχήμα στο πρόσωπό σου.

Ασύμμετρο καρέ

Αν φοβάσαι τις αυστηρές γραμμές και θεωρείς ότι δεν σου ταιριάζουν επέλεξε ένα ασύμμετρο καρέ σε επίπεδα. Αν προτιμάς τα κοντά κουρέματα με κίνηση ,ένα ασύμμετρο καρέ φιλαριστό με αρκετά επίπεδα είναι το ιδανικό για σένα. Το ασύμμετρο καρέ θα δώσει όγκο στα μαλλιά σου και θα  πλαισιώνει ωραία  το σχήμα του προσώπου σου. Τα κοντά κουρέματα ασύμμετρου καρέ γίνονται με πολλούς τρόπους ανάλογα με το στυλ σου. Ένας τρόπος είναι να φιλάρεις σε στρώσεις το πίσω μέρος από τα μαλλιά σου και να κρατήσεις το μπροστινό μέρος μακρύ για να αδυνατίζει το σχήμα του προσώπου σου. Επίσης μια μακριά φράντζα ή δυο στη μέση είναι μια ωραία επιλογή σε συνδυασμό με το ασύμμετρο καρέ.

Μακρύ καρέ

Ένα από τα κοντά κουρέματα που ταιριάζει σε όλες σχεδόν τις γυναίκες είναι το μακρύ καρέ. Σε αντίθεση με το κλασικό καρέ που είναι κομμένο στο μήκος του σαγονιού, το μακρύ καρέ ανήκει και αυτό στα κοντά κουρέματα και είναι στο ύψος των ώμων. Επιπλέον το μακρύ καρέ μπορεί να κοπεί και αυτό σε ίσια γραμμή  ή σε διαφορετικά επίπεδα.

Αν θέλεις να διατηρήσεις ένα πιο απλό αλλά και σικ λούκ προτίμησε να τα κόψεις σε ένα μήκος. Αν θέλεις τα μαλλιά σου πιο ανάλαφρα και με κίνηση επέλεξε να τα κόψεις σε στρώσεις που μπορούν εύκολα να δώσουν ένα πιο ανέμελο αλλά και περιποιημένο λούκ. Ανάλογα με το styling που θα επιλέξεις και τα δύο κοντά κουρέματα μπορούν να  δείχνουν πολύ εντυπωσιακά πάνω σου.

Ασύμμετρο κοντό κούρεμα

Ένα από τα κοντά κουρέματα που είναι αρκετά εύκολο στη συντήρηση αλλά και το styling είναι το ασύμμετρο κούρεμα στο οποίο οι άκρες φτάνουν μόλις στο πηγούνι μπροστά και στον αυχένα πίσω είναι αρκετά κοντό. Είναι ιδανικό αν θέλεις να τονίσεις το περίγραμμα του προσώπου σου. Αυτό το κοντό κούρεμα μπορεί να συνδυαστεί με αφέλειες πάνω από τα φρύδια ώστε να δείχνει πιο αυστηρό και μοντέρνο.

Pixie με αφέλειες

Ένα από τα πιο σικ κοντά κουρέματα είναι το pixie με αφέλειες. Αυτό το κούρεμα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση δείχνει πολύ όμορφο και θηλυκό παρόλο που είναι αρκετά κοντό και φαίνεται εντυπωσιακό σε πολλές αποχρώσεις. Αν σου αρέσουν τα κοντά κουρέματα σίγουρα με αυτό θα κάνεις την διαφορά και θα γλιτώσεις αρκετό χρόνο από το καθημερινό styling . Αν δεν προτιμάς τις αφέλειες μπορείς να κάνεις φράντζα με αυτό το κοντό κούρεμα και θα δείχνει εξίσου ωραίο.

Τέλος τα παραπάνω κοντά κουρέματα μπορούν να δείχνουν ωραία σε σγουρά ίσια αλλά και σπαστά μαλλιά αρκεί να τα περιποιείσαι σωστά. Αν θέλεις τα μαλλιά σου να έχουν όγκο και κίνηση επέλεξε από τα κοντά κουρέματα, αυτά με τα πολλά επίπεδα και στρώσεις. Αν προτιμάς τα μαλλιά σου να είναι πιο στημένα και σταθερά επέλεξε από τα κοντά κουρέματα, αυτά που είναι σε ένα μήκος. Αν τολμάς πάλι και δεν φοβάσαι τα αρκετά κοντά κουρέματα το pixie με αφέλειες είναι το κατάλληλο για εσένα.

Διάβασε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...
spot_img