Ιδέες για μαλλιά που μπορείς να δοκιμάσεις

Τα μαλλιά είναι ένα σημαντικό στοιχείο που μπορεί να αλλάξουν μια εμφάνιση. Αν πάντα ήθελες αφέλειες άλλα δεν θες να κόψεις τα μαλλιά σου και αν ψάχνεις έναν τρόπο να τα κάνεις λίγο διαφορετικά, σου έχουμε την λύση. Αν έχεις μεσαία ή μακριά μαλλιά και δεν ξέρεις τι να κάνεις στα μαλλιά σου για να δείχνουν διαφορετικά καθώς και αν έχεις βαρεθεί να τα φτιάχνεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο, παρακάτω σου προτείνουμε 2 ιδέες για μαλλιά που μπορείς να κάνεις μόνη σου γρήγορα και εύκολα με μερικά βήματα.

Αφέλειες χωρίς να τις κόψεις

Αν σου άρεσε πάντα να είχες μαλλιά με αφέλειες αλλά φοβάσαι να τα κόψεις αυτό το χτένισμα είναι η τέλεια επιλογή για εσένα. Είναι ένα εύκολο χτένισμα που δείχνει όμορφο, αλλά ταυτόχρονα κομψό. Υπάρχουν μερικά μυστικά για να το πετύχεις χωρίς να χρειαστείς να κουρέψεις τα μαλλιά σου. Παρακάτω θα δεις πως να φτιάξεις τα μαλλιά σου αφέλειες βήμα βήμα και αν τελικά σου αρέσει μπορείς να πάρεις την απόφαση και να κόψεις τα μαλλιά σου. Στο χτένισμα αυτό θα χρησιμοποιήσεις τα δικά σου μαλλιά για τις αφέλειες. Αυτό το χτένισμα μπορεί να γίνει σε μεσαία προς μακριά μαλλιά .


Βήμα 1

Βούρτσισε καλά τα μαλλιά σου. Όπως και σε κάθε χτένισμα, θα πρέπει να  βεβαιωθείς ότι τα μαλλιά σου δεν είναι μπερδεμένα και με κόμπους. Αν τα μαλλιά σου είναι σπαστά ή δεν χτενίζονται εύκολα ψέκασέ τα με κάποιο σπρέι για να σε βοηθήσει να τα ξεμπλέξεις. Πιάσε τα μαλλιά σου ψηλά σε μια αλογοουρά. Βεβαιώσου ότι δεν πετάνε και δεν υπάρχουν εξογκώματα.

Βήμα 2

Χώρισε τα μαλλιά σου σε τμήματα. Τράβηξε το μήκος της αλογοουράς προς τα πάνω και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε την άκρη της χτένας για να χωρίσεις το τμήμα που βρίσκεται πιο κοντά στο μπροστινό μέρος των μαλλιών σου. Το τμήμα που θα χρησιμοποιήσεις δεν θα πρέπει να είναι αρκετά  παχύ.

Βήμα 3

Τοποθέτησε τις άκρες των μαλλιών σου, έτσι ώστε να πέφτουν πάνω από το μέτωπό σου, αλλά βεβαιώσου ότι υπάρχουν αρκετά μαλλιά, ώστε να δείχνει αληθοφανές καθώς και το μήκος να μην ξεπερνάει το ύψος των ματιών σου.

Βήμα 4

Αφού έχεις τοποθετήσει τις άκρες των μαλλιών σου στην θέση που επιθυμείς, πιάσε τα στη θέση τους τοποθετώντας τσιμπιδάκια μπροστά από τη βάση της αλογοουράς . Προτίμησε τα τσιμπιδάκια που θα χρησιμοποιήσεις να είναι κοντά στον χρώμα των μαλλιών σου ώστε να μην διακρίνονται.

Βήμα 5

Πιάσε το υπόλοιπο μήκος της αλογοουράς και τύλιξε το γύρω από τη βάση της, κρύβοντας το σημείο όπου οι ψεύτικες αφέλειές σου είχαν πιαστεί στο προηγούμενο βήμα. Στερεώστε τον κότσο που δημιούργησες με περισσότερα τσιμπιδάκια.

Βήμα 6

Χτένισε τις αφέλειές σου και αν δεν είσαι ικανοποιημένη με την υφή η το σχήμα τους, χρησιμοποίησε ένα σίδερο μαλλιών για να τις διορθώσεις. Ένα έξτρα τιπ είναι να τις ισιώσεις σε καμπύλη ελαφρώς προς τα μέσα για μια φυσική εμφάνιση. Τέλος ψέκασε τα μαλλιά σου με μια λακ, από μακριά για να διατηρηθεί το χτένισμα.

Tα μισά πάνω σε αλογοουρά

Αυτό το χτένισμα θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται ατημέλητα αλλά και περιποιημένα ταυτόχρονα. Μπορεί να γίνει σχεδόν σε όλα τα μαλλιά και σε λίγο χρόνο. Είναι η ιδανική λύση αν δεν ξέρεις τι διαφορετικό να κάνεις με τα μαλλιά σου για να δείχνουν όμορφα και ξεχωριστά. Μπορεί να γίνει σε μεσαία και μακριά μαλλιά αλλά και σε μπούκλες, ίσια ή και σπαστά. Ανάλογα με την περίσταση και τον χρόνο που έχεις στη διάθεση σου επέλεξε αν θα χρησιμοποιήσεις σίδερο για τα μαλλιά ή όχι.


Βήμα 1

Χτένισε καλά τα μαλλιά σου ώστε να τα ξεμπερδέψεις. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αποφασίσεις αν θα κάνεις ίσια, μπούκλες ή σπαστά τα μαλλιά σου, ώστε να συνεχίσεις με το χτένισμα.

Βήμα 2

Χώρισε τα μαλλιά σου σε δύο μέρη πιάνοντας τα μαλλιά που είναι πάνω από την ευθεία των αυτιών σε μια αλογοουρά με ένα λαστιχάκι ,κοντά στο χρώμα των μαλλιών σου. Μην κάνεις πολύ σφικτή την αλογοουρά για να έχεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Βήμα 3

Φτιάξε τα μαλλιά σου ώστε να μην πετάνε, στη συνέχεια εφάρμοσε ένα προϊόν σε όλα σου τα μαλλιά για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα. Τέλος μπορείς να βάλεις στα μαλλιά σου διακοσμητικά τσιμπιδάκια για περισσότερο styling.

Διάβασε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...
spot_img