Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Eau de Toilette και Eau de Parfum;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Eau de Toilette και Eau de Parfum; Αρχικά όλες γνωρίζουμε πως το να βρεις το κατάλληλο άρωμα, το οποίο θα σου ταιριάζει, δεν είναι σε καμία περίπτωση μια εύκολη υπόθεση. Εκτός αν σταθείς πολύ τυχερή με την πρώτη, θα χρειαστεί να δοκιμάσεις πολλά διαφορετικά αρώματα μέχρι να βεβαιωθείς πως έχεις βρει το κατάλληλο.

Eau de Cologne

Το Eau de Cologne, ουσιαστικά, είναι η γνωστή σε όλους μας κολόνια. Η κολόνια συγκεκριμένα, όσον αφορά την διάρκεια αλλά και τη μυρωδιά της, είναι η πιο αδύναμη από όλα τα αρώματα. Το Eau de Cologne περιέχει 2% έως 5% αρωματικά έλαια.

Eau de Toilette

Το Eau de Toilette σε σύγκριση με το Eau de Cologne έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αρωματικά έλαια. Η περιεκτικότητα του Eau de Toilette βρίσκεται ανάμεσα στο 4% με 10%. Το Eau de Toilette είναι μία αρκετά δημοφιλής επιλογή καθώς δεν είναι ούτε βαρύ στη μυρωδιά και μπορεί κανείς να το δοκιμάσει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Τη συγκεκριμένη κατηγορία την επιλέγουμε περισσότερο τις πρωινές ώρες, αλλά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Eau de Parfum

Μεγαλή περιεκτικότητα από το Eau de Toilette έχει το Eau de Parfum. Η περιεκτικότητα του σε αρωματικά έλαια ξεκινάει από 8%, ενώ μπορεί να φτάσει έως και 15%. Συγκριτικά με το Eau de Cologne και το Eau de Toilette η μυρωδιά του Eau de Parfum είναι αρκετά πιο έντονη, ενώ πολλές γυναίκες επιλέγουν να το φορέσουν σε κάποια από τις εξόδους τους. Το Eau de Parfum ίσως είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία αρωμάτων, ενώ η μυρωδιά του αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου, και για αυτό το λόγο είναι πιο ακριβό από τις δύο προηγούμενες κατηγορίες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maria (@mariasparfumerie)

Parfum

Στην τελευταία και πιο έντονη κατηγορία αρωμάτων ανήκει το Parfum. Το Parfum περιέχει από 15% έως 25% αρωματικά έλαια. Για αυτόν τον λόγο το Parfum αποτελεί την πιο ακριβή από τις κατηγορίες αρωμάτων, ενώ συνήθως μία μόνο σταγόνα από το συγκεκριμένο άρωμα είναι αρκετή για τη βραδινή σου έξοδο.

Eau de Toilette ή Eau de Parfum; Ποιο μου ταιριάζει;

Τώρα λοιπόν που γνωρίζεις ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Eau de Toilette και Eau de Parfum, πως θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει; Αρχικά σίγουρα θα βρεις αρώματα, που ανήκουν και στις δύο αυτές κατηγορίες, που θα σου ταιριάζουν. Η βασική τους διαφορά προφανώς είναι στην περιεκτικότητα σε αρωματικά έλαια ενώ όπως αναφέρθηκε νωρίτερα το Eau de Toilette είναι καλύτερο να το επιλέγεις πρωινές ώρες αλλά και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ακόμα και στις διακοπές σου.

Το Eau de Parfum είναι σίγουρα μια κατηγορία που χρησιμοποιείς ήδη. Σε αυτή την περίπτωση το μυστικό είναι η υπομονή και η επιμονή ώστε να βρεις το άρωμα που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σου και μπορεί να σε συνοδεύσει στις εξόδους σου.

Πως θα επιλέξεις το άρωμα που σου ταιριάζει;

Πως θα επιλέξεις λοιπόν το άρωμα που σου ταιριάζει καλύτερα; Το να επιλέξεις λοιπόν το κατάλληλο άρωμα που θα σου ταιριάζει σίγουρα είναι πιο περίπλοκο και χρονοβόρο από όσο ίσως ακούγεται. Σε αυτή την περίπτωση σου έχουμε βρει το κατάλληλο οδηγό που θα σε βοηθήσει να βρεις το άρωμα που ψάχνεις, είτε είναι Eau de Toilette είτε Eau de Parfum, και να κερδίσεις χρόνο: Πώς να επιλέξετε το άρωμα που σας ταιριάζει;

Διάβασε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...