Φρύδια με κλωστή – μάθε πως να τα βγάζεις

Η τεχνική της αφαίρεσης, για τα φρύδια, με κλωστή προέρχεται από ανατολικούς πολιτισμούς στην Ινδία το Ιράν και την Κίνα. Η αποτρίχωση των φρυδιών με κλωστή ήταν ένας τρόπος για τις γυναίκες να αφαιρέσουν τις ανεπιθύμητες τρίχες και να δημιουργήσουν τα επιθυμητά σχήματα φρυδιών. Θεωρείται επίσης ότι οι Κινέζες προτιμούσαν αυτή τη μέθοδο με την κλωστή, από οποιαδήποτε άλλη μορφή αποτρίχωσης και αποτελούσε μέρος των παλαιών παραδόσεων και των τελετουργιών.

Αν θέλεις να μάθεις πως να βγάζεις και εσύ τα φρύδια σου με κλωστή εύκολα και γρήγορα, συνέχισε την ανάγνωση παρακάτω, για να δεις τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για αυτήν την αποτελεσματική τεχνική.

Φρύδια με κλωστή: Ποια είναι η τεχνική αφαίρεσης;

Η αφαίρεση φρυδιών με κλωστή είναι ένας τρόπος αποτρίχωσης, παρόμοιος με το τσιμπιδάκι, όπου κάνεις ένα λάσο από κλωστή και χειρίζεσαι τις περιστροφές από την κλωστή εμπρός και πίσω για να αφαιρέσεις πολλές σειρές τριχών ταυτόχρονα. Σε λιγότερο χρόνο από αυτόν με το τσιμπιδάκι. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι η κλωστή που θα χρησιμοποιήσεις είναι βαμβακερή για να είναι αρκετά δυνατή ώστε να αφαιρεί ακόμη και τις πιο χοντρές τρίχες χωρίς να σπάει και χωρίς να είναι  αρκετά δυνατή για να τσιμπήσει ή να κόψει το δέρμα, όπως μια κλωστή φτιαγμένη από άλλο υλικό.

Βήμα 1:

Αρχικά το πρώτο βήμα είναι να κόψεις ένα κομμάτι κλωστής περίπου 30 εκατοστών (ανάλογα το μέγεθος των χεριών/δακτύλων σου μπορεί να χρειαστείς και μακρύτερο κομμάτι κλωστή). Στη συνέχεια δέσε την κλωστή σε ένα κόμπο για να δημιουργήσεις μια θηλιά.

Βήμα 2:

Τοποθέτησε δύο από τα δάχτυλα σου και από τα δύο χέρια στη θηλιά. Κράτησε τον κόμπο με τα δάχτυλά σου κρυμμένο διότι θα σε εμποδίζει να κάνεις σωστά την τεχνική. Στρίψε τα δάχτυλα στο ένα χέρι για να κάνεις με την κλωστή ένα σχήμα Χ. Στρίψτε τα δάχτυλά σου μερικές ακόμα φορές προς την ίδια κατεύθυνση περίπου 3 με 4 περιστροφές. Τοποθέτησε το δείκτη και τον αντίχειρά σου μέσα στη θηλιά (βεβαιώσου ότι δεν θα χάσεις το σχήμα του νήματος διαφορετικά θα χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία).

Βήμα 3:

Κρατήστε ενωμένα τα δάχτυλα του ενός χεριού και αφού ακουμπούν μεταξύ τους, άνοιγε τα δάχτυλα του άλλου χεριού. Αυτό θα γλιστρήσει το στριμμένο τμήμα της κλωστής από πάνω. Αυτή η κίνηση είναι ο τρόπος με τον οποίο η κλωστή πιάνει τις τρίχες και τις τραβάει έξω.

Βήμα 4:

Βεβαιώσου ότι τραβάς τις τρίχες προς την αντίθετη κατεύθυνση από τον τρόπο που μεγαλώνουν. Τοποθέτησε το ένα χέρι πάνω από το μέτωπό σου και το άλλο κάτω. Το χέρι που θα χρησιμοποιηθεί για να μετακινήσεις το στριμμένο μέρος της κλωστής θα είναι το χέρι κάτω από τα φρύδια. Τοποθέτησε τις τρίχες που θέλεις να τραβήξεις στο τμήμα ‘V’ της κλωστής. Άνοιξε τα δάχτυλα στο χέρι κάτω από το φρύδι για να μετακινήσεις το στρίψιμο στις τρίχες. Κάνε αυτή την κίνηση γρήγορα. Έτσι Θα λειτουργήσει ευκολότερα και θα είναι ανώδυνο.

Βήμα 5:

Άνοιξε τα δάχτυλα του άλλου χεριού για να τοποθετήσεις το στρίψιμο της κλωστής πίσω στη μέση. Στη συνέχεια, μπορείς να επαναλάβεις ξανά το βήμα μέχρι να αφαιρέσεις όλες τις ανεπιθύμητες τρίχες από τα φρύδια σου.

Τέλος μια συμβουλή για να μάθεις αυτή την τεχνική, είναι η συχνή εξάσκηση. Καλό θα ήταν πριν να επιχειρήσεις να βγάλεις τις ανεπιθύμητες τρίχες από τα φρύδια σου με την κλωστή, να δοκιμάσεις πρώτα σε κάποιο άλλο σημείο στο σώμα σου, έτσι ώστε να μάθεις να ελέγχεις την κλωστή.

Διάβασε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...