Μάσκα μαλλιών – πως να την εφαρμόσεις σε στεγνά μαλλιά

Στο παρελθόν, όλες μας είχαμε να αντιμετωπίσουμε βρεγμένα μαλλιά – να τα λούσουμε, να τα περιποιηθούμε και στη συνέχεια να τα στεγνώσουμε με πετσέτα πριν καν σκεφτούμε να εφαρμόσουμε μια μάσκα μαλλιών. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε ένας ευκολότερος τρόπος; Τι θα γινόταν αν μπορούσες να εφαρμόσεις τη μάσκα μαλλιών σας ενώ τα μαλλιά σου είναι ακόμα στεγνά και δεν χρειαζόταν να ανησυχείς για την αναμονή να στεγνώσουν πρώτα στον αέρα; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις περισσότερα! 

Πώς να εφαρμόσεις μια μάσκα μαλλιών σε στεγνά μαλλιά

Μια μάσκα μαλλιών είναι ένα προϊόν που βάζεις στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σου για να τα βοηθήσεις να επανέλθουν σε μια πιο υγιή κατάσταση. Αν έχεις ξηρά ή κατεστραμμένα μαλλιά, μια μάσκα μαλλιών μπορεί να τα κάνει πιο δυνατά, πιο λαμπερά και λιγότερο φριζάτα. Για να εφαρμόσεις τη μάσκα, πλύνε πρώτα τα μαλλιά σου με σαμπουάν και μαλακτικό. Στη συνέχεια, εφάρμοσε τη μάσκα μαλλιών ομοιόμορφα στο τριχωτό της κεφαλής σας και σε όλα τα μαλλιά από τη ρίζα έως τις άκρες. Μπορείς είτε να αφήσεις τη μάσκα να δράσει για 15-30 λεπτά προτού τη ξεπλύνεις είτε να ακολουθήσεις μια άλλη θεραπεία με σαμπουάν/κοντίσιονερ μετά.

Μάσκα μαλλιών – ποιος είναι ο καλύτερος τύπος;

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι μάσκας μαλλιών για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων αναγκών. Για παράδειγμα, οι μάσκες μαλλιών που περιέχουν σιλικόνη μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε λιπαρά μαλλιά. Μια μάσκα leave-in ή μάσκα έκπλυσης είναι καλύτερη για ξηρά μαλλιά, ενώ ένα βαθύ conditioner είναι καλύτερο για σγουρά ή τραχιά μαλλιά. Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές μιας μάσκας είναι τα συστατικά της, επειδή οι διάφορες χημικές ενώσεις κάνουν περισσότερα από το να βελτιώνουν απλώς την υφή των μαλλιών σας. Τα προληπτικά συστατικά, όπως τα αντηλιακά, προστατεύουν από το σπάσιμο και τον στατικό ηλεκτρισμό, ενώ τα ενισχυτικά συστατικά, όπως η κερατίνη, προσθέτουν όγκο, λάμψη και ελαστικότητα στις τούφες σου.

Ο καλύτερος τύπος μάσκας μαλλιών για πιο σγουρά ή αδύναμα μαλλιά

Για όσες έχουν πιο σγουρά μαλλιά ή πιο αδύναμα μαλλιά, ο καλύτερος τύπος μάσκας μαλλιών θα ήταν μια μάσκα όγκου ή ενδυνάμωσης. Αυτού του είδους οι μάσκες θα σε βοηθήσουν να δυναμώσεις τα μαλλιά σας και να τους δώσεις επιπλέον όγκο. Θα πρέπει να κάνεις μασάζ με τη μάσκα στο τριχωτό της κεφαλής σας από τις ρίζες έως τις άκρες και να την αφήσετε για 10 λεπτά πριν την ξεπλύνεις. Βεβαιώσου ότι δεν χρησιμοποιείς πάρα πολύ προϊόν, καθώς αυτό μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να αισθάνονται βαριά. Συνιστώ να χρησιμοποιείς ταυτόχρονα μια μικρή ποσότητα conditioner και σαμπουάν για να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου.

Ο καλύτερος τύπος μάσκας μαλλιών για ίσια μαλλιά

Εάν έχεις ίσια μαλλιά, ο καλύτερος τύπος μάσκας μαλλιών είναι σε μορφή κρέμας ή λοσιόν. Θα πρέπει να εφαρμόζεται στις άκρες και να γίνεται μασάζ μέχρι το τριχωτό της κεφαλής. Μπορείς επίσης να την εφαρμόσεις σε στεγνά και βρώμικα μαλλιά για να τα καθαρίσετε σε βάθος. Ο καλύτερος χρόνος εφαρμογής αυτού του τύπου μάσκας είναι μία φορά την ημέρα για 5 ημέρες. 

Το καλύτερο προϊόν για ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά

Η καλύτερη μάσκα μαλλιών για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι μια θεραπεία βαθιάς περιποίησης. Αυτός ο τύπος προϊόντος θα επιτρέψει στην πρωτεΐνη να διεισδύσει βαθιά στους κλώνους και να αποκαταστήσει την υγρασία στα μαλλιά. Εάν θέλεις να εφαρμόσεις αυτόν τον τύπο μάσκας σε ξηρά μαλλιά, τότε θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι τα μαλλιά σας έχουν στεγνώσει πρώτα με πετσέτα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα μαλακτικό με βάση το λάδι, καθώς έχει περισσότερα λιπαντικά που βοηθούν στη διαδικασία. Μια θεραπεία βαθιάς περιποίησης θα πρέπει να εφαρμόζεται μετά το λούσιμο και το ξέβγαλμα, αλλά πριν από το στέγνωμα με πιστολάκι ή το σίδερο μαλλιών.

Οι πιο προσιτές μάσκες μαλλιών

Οι μάσκες μαλλιών είναι συνήθως ακριβές, αλλά δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα για μία. Μια βασική μάσκα μαλλιών μπορείς να φτιάξεις χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα συστατικά: 2 φλιτζάνια φυσικό γιαούρτι, 1 αυγό, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακάτεψε αυτά τα συστατικά και εφάρμοσε τη μάσκα στα μαλλιά σας για 30 λεπτά πριν την ξεπλύνεις με ζεστό νερό.

Τι είδους μάσκα μαλλιών χρησιμοποιούν οι celebrities

Οι celebrities έχουν συχνά πολύ διαφορετικές ανάγκες όσον αφορά τις μάσκες μαλλιών. Για παράδειγμα, οι ηθοποιοί χρειάζονται ένα προϊόν που θα αποτρέψει τα μαλλιά τους από το να λιπαίνουν ακριβώς πριν ανέβουν στη σκηνή. Τα μοντέλα θέλουν ένα προϊόν που δεν θα αφήνει τα μαλλιά τους να αισθάνονται βαριά ή ζυγισμένα. Οι τραγουδίστριες θέλουν προϊόντα που βοηθούν στη μείωση του όγκου των μαλλιών τους, ώστε να είναι πιο εύχρηστα και λεία. Συνολικά, δεν υπάρχει ένας μόνο τύπος μάσκας μαλλιών για celebrities, επειδή αυτό που λειτουργεί καλά για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για κάποιο άλλο. Τούτου λεχθέντος, τα σαμπουάν είναι συνήθως πιο κατάλληλα για τους τραγουδιστές επειδή έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν τον όγκο.

Μπορείς μια μάσκα μαλλιών να είναι επικίνδυνη;

Οι μάσκες μαλλιών μπορεί να είναι επικίνδυνες αν δεν ακολουθήσεις σωστά τις οδηγίες. Ορισμένες μάσκες μαλλιών θεωρούνται επικίνδυνες επειδή περιέχουν πολύ αλκοόλ, το οποίο μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά σας και να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. Αυτό είναι πιο συνηθισμένο στις φθηνότερες μάρκες μάσκας μαλλιών.

Άλλες μάσκες μαλλιών μπορεί επίσης να προκαλέσουν αντιδράσεις στο δέρμα σας επειδή περιέχουν θειικά άλατα ή άλλα συστατικά στα οποία μπορεί να είστε αλλεργικοί. Υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να μειώσεις αυτούς τους κινδύνους. Ενημερώσου για τα συστατικά που περιέχει η μάσκα πριν τη χρησιμοποιήσεις κοιτάζοντας τη συσκευασία ή στο διαδίκτυο. Αν υπάρχει κάτι που πιστεύεις ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο, μην το χρησιμοποιήσεις. Είναι επίσης καλύτερο να δοκιμάσεις κάθε νέο προϊόν πρώτα σε ένα μικρό κομμάτι του δέρματος πριν το εφαρόσεις σε όλο το πρόσωπο ή το κεφάλι σου, σε περίπτωση που υπάρξει αλλεργική αντίδραση.

Συμπέρασμα

Αφού διάβασες αυτό το άρθρο, ελπίζουμε να έχεις κατανοήσει καλύτερα πώς να εφαρμόσεις μια μάσκα μαλλιών σε ξηρά μαλλιά και ποιος είναι ο καλύτερος τύπος μάσκας μαλλιών. 

Διάβασε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...