Μόνιμο μακιγιάζ – Τι πρέπει να προσέξω;

Το μόνιμο μακιγιάζ αποτελεί μία διαδικασία την οποία όλο και περισσότερες γυναίκες αλλά και άνδρες επιλέγουν. Αποτελώντας μία λύση για την καθημερινότητα πολλών ατόμων, εκτός από λόγους αισθητικής, πολλοί επιλέγουν το μόνιμο μακιγιάζ για την πρακτικότητα του καθώς τους κερδίζει πολύτιμο χρόνο. Στο συγκεκριμένο άρθρο απαντήσαμε στις πιο βασικές ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Αν και εσύ σκέφτεσαι να το δοκιμάσεις ή έχεις περιέργεια σχετικά με τον όρο αλλά και τη χρησιμότητα του τότε σου έχουμε την απάντηση.

Τι είναι το μόνιμο μακιγιάζ;

Το μόνιμο μακιγιάζ είναι ουσιαστικά ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα τατουάζ αισθητικής. Μόνιμο μακιγιάζ μπορεί να κάνει κάποιος είτε για λόγους αισθητικής και πρακτικότητας όπως αναφέραμε. Επίσης πολλά άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με σημεία του δέρματος τους καταφεύγουν στο μόνιμο μακιγιάζ το οποίο πολλές φορές θεωρούν πως είναι μία λύση η οποία μπορεί σίγουρα να φτιάξει και την ψυχολογία τους. Επομένως είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως αποτελεί μία διαδικασία που περνά το φάσμα της απλής αισθητικής. Αποκτά λοιπόν διαφορετική ουσία αναλόγως το άτομο και την ανάγκη που έχει.

Μόνιμο μακιγιάζ – που πρέπει να πάω για να το κάνω;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Killer Beauty (@killerbeautypmu)

Για να κάνεις ένα μόνιμο μακιγιάζ πρέπει να επισκεφθείς έναν ειδικό ο οποίος έχει τις απαραίτητες γνώσεις και τον εξοπλισμό ώστε να σε βοηθήσει. Όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο επάγγελμα έχουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους στη διάθεση τους ώστε να διευκολύνουν τη διαδικασία.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται για να γίνει ένα μόνιμο μακιγιάζ;

Ας μην ξεχνάμε πως το μόνιμο μακιγιάζ είναι ένα τατουάζ. Αν και σε πολύ μικρότερο βάθος, ο ειδικός τοποθετεί μία βελόνα με την οποία περνάει το χρώμα στο σημείο που έχεις αποφασίσει. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως ο ειδικός δεν τοποθετεί μελάνι μέσω της βελόνας. Αντί για μελάνι, κάτι που θα συναντούσαμε σε ένα τατουάζ, σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ιατρικές βαφές ορυκτών χρωμάτων. Ουσιαστικά λοιπόν το μόνιμο μακιγιάζ θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι το τατουάζ του τομέα της αισθητικής.

Πολλοί φυσικά είναι εκείνοι που φοβούνται μήπως πονέσουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Οι περισσότερες μαρτυρίες ατόμων που το έχουν δοκιμάσει λένε πως ως διαδικασία είναι αρκετά ανώδυνη. Ίσως κάποιες φορές να νιώσεις μια μικρή ενόχληση αλλά αν επιλέξεις τον κατάλληλο ειδικό τότε δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.

Πόσο καιρό διαρκεί το μόνιμο μακιγιάζ;

Με την πάροδο του χρόνου το μόνιμο μακιγιάζ θα αρχίσει να εξασθενεί σιγά σιγά. Φυσικά το πόσο θα κρατήσει εξαρτάται από τον συνδυασμό αρκετών παραγόντων που συνήθως διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Τέτοιοι παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν την διάρκεια, είναι το δέρμα, ο τρόπος ζωής ενός ανθρώπου, η έκθεση στον ήλιο, η ηλικία κάποιο και αρκετοί άλλοι. Πάντως υπολογίζεται πως ένα ρετούς πρέπει να γίνεται στους 10 με 12 μήνες ώστε να μπορέσει να διατηρήσει το χρώμα του. Επομένως είναι αρκετά εύκολο να υπολογίσεις το διάστημα που θα χρειαστείς μία ανανέωση και να κλείσεις το ραντεβού σου νωρίτερα.

Μόνιμο μακιγιάζ – Μπορώ να το αφαιρέσω αν μετανιώσω;

Όπως λέει και το όνομα του το μόνιμο μακιγιάζ είναι μόνιμο. Αυτό σημαίνει πως πριν αποφασίσεις να βάλεις τον εαυτό σου σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να το σκεφτείς καλά. Βέβαια υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να ανοίξουμε το χρώμα του και κάποιες μέθοδοι σβησίματος (του χρώματος).

Πόσο ασφαλές είναι το μόνιμο μακιγιάζ;

Το μόνιμο μακιγιάζ είναι μία ασφαλής διαδικασία κατά την διάρκεια της οποίας αλλά και μετά δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Αυτό φυσικά ισχύει αν έχεις επιλέξει τον κατάλληλο ειδικό για να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά. Όπως και όταν κάνουμε ένα τατουάζ, έτσι και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά τον ειδικό τον οποίο θα εμπιστευτούμε. Φυσικά η καθαριότητα είναι το παν σε αυτή την περίπτωση. Ο χώρος όπως και τα εργαλεία πρέπει να είναι καθαρά.

Πόσο κοστίζει ένα μόνιμο μακιγιάζ;

Συνήθως ένα μόνιμο μακιγιάζ δεν είναι φθηνό. Αυτό συμβαίνει καθώς ο ειδικός που θα επισκεφθείς έχει αφιερώσει αρκετά χρόνια αλλά και χρήματα στο να μάθει την τέχνη και να αποκτήσει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Σίγουρα θα βρεις καλές τιμές όπως συμβαίνει σε κάθε τομέα. Παρόλα αυτά να επιλέξεις πάντα την ποιότητα και όχι το φθηνό προϊόν, ειδικά στην περίπτωση αυτή. Εξάλλου μια ποιοτική δουλειά θα σε γλυτώσει από οποιαδήποτε πιθανά έξοδα αλλά και την ταλαιπωρία που θα προκαλούσε ένα λάθος ή μια απροσεξία.

Είναι αρκετά σοκαριστικό το γεγονός πως πολλοί άνθρωποι κατακρίνουν το μόνιμο μακιγιάζ. Θα μπορούσε να τους συγκρίνει κανείς με αυτούς που κατακρίνουν και κοροϊδεύουν όσους αποφασίζουν να κάνουν ένα τατουάζ είτε γιατί τους εκφράζει η γιατί απλά τους αρέσει και το θέλουν. Σε αντίθεση με την περίπτωση του τατουάζ όμως, ο λόγος όπως αναφέραμε δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο μας εκφράζει η μας αρέσει.

Είναι καιρός λοιπόν να απενοχοποιήσουμε τις μικρές ή μεγάλες «παρεμβάσεις» που αποφασίζει να κάνει κανείς στο σώμα του είτε αυτό ανήκει στον χώρο του μακιγιάζ, του ντυσίματος ή σε πολλές περιπτώσεις ενός χειρουργείου. Το επιχείρημα της φυσικότητας ταιριάζει μόνο όταν κάποιος νιώθει άνετα και έχει καταφέρει να αγαπήσει τον εαυτό του. Αν αγαπήσει τον εαυτό του θέλοντας να αλλάξει κάποια πράγματα πάνω του τότε η απόφαση πρέπει να απασχολεί μόνο το ίδιο το άτομο.

Διάβασε επίσης: 

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...
spot_img