Να κόψω τα μαλλιά μου; (Δες αυτό το άρθρο πριν αποφασίσεις)

Το κούρεμα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξεις το στυλ σου, αλλά είναι φυσιολογικό να μην είσαι σίγουρη αν θες να κόψεις τα μαλλιά σου, ειδικά αν έχεις μακρύνει τα μαλλιά σου αρκετό καιρό. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποφασίσεις, αν θα κόψεις τα μαλλιά σου. Είναι εύκολο να καταφύγεις σε ένα ασφαλές στυλ που ξέρεις ότι σου ταιριάζει, αλλά είναι εξίσου εύκολο να βρεις ένα νέο στυλ που θα σου ταιριάζει ακόμα περισσότερο και θα ανανεώσει την εμφάνισή σου καθώς και τα μαλλιά σου θα δείχνουν πιο κομψά.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 9 λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να φοβάσαι να κόψεις τα μαλλιά σου. Έτσι θα ανανεώσεις την εμφάνισή σου και με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσεις και τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο λαμπερά και υγιή χωρίς ψαλίδα και ταλαιπωρημένες άκρες.

Συνέχισε παρακάτω την ανάγνωση για να βοηθηθείς ώστε να αποφασίσεις αν θα κόψεις τα μαλλιά σου και αν θα σου ταιριάζουν έτσι.


1. Τα μαλλιά σου θα μακρύνουν ξανά. Τα μαλλιά μακραίνουν περίπου κατά μέσο όρο 1,25 εκατοστά κάθε μήνα, περίπου 15 εκατοστά το χρόνο. Οπότε αν αποφασίσεις να κόψεις τα μαλλιά σου δεν θα το μετανιώσεις διότι θα μακρύνουν πριν ακόμα το καταλάβεις.

2. Μερικές φορές το ίδιο styling μπορεί να βοηθήσει, ώστε να φαίνονται πιο ωραία τα μαλλιά σου αφού τα κόψεις, γι’ αυτό και κάθε φορά που αποφασίζεις να κόψεις τα μαλλιά σου, πρέπει να μη φοβάσαι να αλλάξεις το στυλ σου, επειδή στο τέλος με το styling σίγουρα θα φαίνονται πολύ διαφορετικά και ανανεωμένα.

3. Μπορεί να αισθάνεσαι πιο άνετα με το νέο σου στυλ αφού κόψεις τα μαλλιά σου. Αν είσαι ανοιχτή και διατεθειμένη να αλλάξεις το στυλ σου, μπορεί πραγματικά να διαπιστώσεις ότι αισθάνεσαι περισσότερο ο εαυτός σου με το νέο σου κούρεμα απ’ ό,τι ένιωθες με το προηγούμενο.

4. Τα μαλλιά σου θα δείχνουν πιο υγιή αφού τα κόψεις και γίνει αυτή η αλλαγή. Σίγουρα τα μαλλιά σου όταν τα κόψεις θα φαίνονται πιο λαμπερά, θα φύγουν οι ταλαιπωρημένες άκρες καθώς και η ψαλίδα και θα μακρύνουν ομοιόμορφα.

5. Θα μάθεις πώς να φτιάχνεις διαφορετικά τα νέα σου μαλλιά, για να ανανεώσεις την εξωτερική σου εμφάνιση, ειδικά αν θέλεις μια αλλαγή. Το να κόψεις τα μαλλιά σου είναι η καλύτερη λύση. Επιπλέον τα πιο κοντά μαλλιά είναι πιο εύκολα στο styling και αυτό βοηθά να κερδίζεις χρόνο στην καθημερινότητά σου.

6. Θα εξακολουθείς να είσαι κομψή και ωραία . Συνήθως θεωρείται ότι τα πιο μακριά μαλλιά δείχνουν καλύτερα , αλλά στην πραγματικότητα κάθε μήκος μαλλιών δείχνει ωραίο αν αισθάνεσαι καλά με αυτό και έχεις αυτοπεποίθηση.

7. Μόλις κόψεις τα μαλλιά σου θα νιώθεις πιο ανάλαφρο το κεφάλι σου διότι τα μακριά μαλλιά δίνουν βάρος, καθώς και πιο άνετη και δροσερή ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που τα μαλλιά σε κάνουν να ζεσταίνεσαι ακόμα περισσότερο .

8. Τα μαλλιά σου μόλις τα κόψεις θα φαίνονται πιο γεμάτα και πλούσια καθώς θα σε κάνουν να δείχνεις νεότερη και πιο κομψή. Επέλεξε κάποιο κούρεμα που ταιριάζει με τον τύπο των μαλλιών σου και σίγουρα θα το πετύχεις.

9. Τα πιο κοντά μαλλιά πάντα θα είναι στη μόδα και σίγουρα με το να τα κόψεις θα είσαι και εσύ, χωρίς πολύ προσπάθεια αρκεί να κάνεις το σωστό styling που να σου ταιριάζει.

Τips που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν θα κόψεις τα μαλλιά σου

Κόψε τα μαλλιά σου σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου

Κάθε σχήμα προσώπου έχει ένα κοντό κούρεμα που το κολακεύει περισσότερο. Κάνε έρευνα για να ανακαλύψεις το σχήμα του προσώπου σου, αν δεν το ξέρεις ήδη και ποια κουρέματα ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου σου καλύτερα, ώστε να κόψεις τα μαλλιά σου και να μην το μετανιώσεις. Επίσης, συζήτησε με τον κομμωτή σου, για να βρεις το καλύτερο κούρεμα για το σχήμα του προσώπου σου ή ψάξε για έμπνευση στο ίντερνετ από διάσημους με το ίδιο σχήμα προσώπου όπως το δικό σου.

Χρησιμοποίησε μια εφαρμογή για να δοκιμάσεις διαφορετικά χτενίσματα και μαλλιά

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και ιστότοποι που μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία σου ή να τραβήξεις μια, για να δοκιμάσεις διαφορετικά μαλλιά και κουρέματα. Αυτός είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να πειραματιστείς με διαφορετικά μήκη, στυλ, ακόμα και χρώματα. Έτσι  θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις αν θα σου ταιριάζει να κόψεις τα μαλλιά σου.

Διάβασε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...
spot_img