Τι είναι το Situationship;

Τι είναι το Situationship; Βρεθήκατε τυχαία, σε ένα μπαρ, στην δουλειά, στη στάση του μετρό. Ανταλλάζετε ματιές. Βγαίνετε πρώτο και δεύτερο ραντεβού και Θεού θέλοντος καταλήγετε στο κρεβάτι. Σου αρέσει τρελά, το κουτσομπολεύεις με τις φίλες σου για ώρες. Τα έχετε αναλύσει όλα, τον έχετε σκανάρει από την κορυφή ως τα νύχια. Γενικά όλα καλά. Αλλά… Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά, που το αποφεύγετε να το αντιμετωπίσετε, να το συζητήσετε και γενικά δεν σας συμφέρει. Υψώνεται σαν τοίχος μπροστά σας. Αλήθεια, εσύ εκεί έξω, γνωρίζετε τι είναι το Situationship; Όχι; Ούτε εμείς ξέραμε, ώσπου το ψάξαμε και καταλάβαμε ότι έχουμε υπάρξει σε Situationship και ήδη έχουν σημειωθεί τα πρώτα εμφράγματα.

Situantionship

Ξεκινάμε από τα βασικά, τι είναι Situationship; Λάβετε θέσεις: Οι φίλοι σας, σας ρωτάνε αν είστε σε σχέση, αν θα προχωρήσει η φασούλα. Εσείς αντί για απάντηση, σκύβετε το κεφάλι, κοιτάτε αμήχανα το ταβάνι, πίνετε λίγο από το ποτό σας και μιλιά δεν βγάζετε, αλλά αλλάζετε θέμα. Ζέστη ε;

Ας πούμε ότι είναι μια νέα προσθήκη στην ορολογία των σύγχρονων σχέσεων που έρχεται να ορίσει αυτό που εσείς, όπως φαίνεται, δυσκολεύεστε- λίγο ως πολύ- να βάλετε σε λέξεις.

Παρεμφερές του «αγαπημένου» “είναι μπερδεμένο’’ αλλά και ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκετε δεν έχει ξεδιαλύνει και ούτε φαίνεται στον ορίζοντα το πράσινο φως. Ο λόγος; Ίσως ούτε εσείς οι ίδιοι να μη το γνωρίζετε. Και ίσως να μη γουστάρετε να το μάθετε… Συμβαίνουν και αυτά.

Πολλοί που είναι σε αυτή την φάση, το θεωρούν και κάπως… «ρομαντικό». Είναι μαζί και παράλληλα δεν είναι, βρίσκονται και δεν συζητούν που πάει αυτή η βαλίτσα και από πίσω μουσικό background ο Σαμπάνης, η ζωή μου σαν το φύλλο στον αέρα…

Ας επικεντρωθούμε στα σημάδια του Situationship

Οι φίλοι μένουν στα σκοτάδια 

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, οι φίλοι σας θα ξέρουν το σχεδόν τίποτα. Δεν συζητάμε για γονείς, αν τύχει να ρωτήσουν: «Βλέπεις κάποιον/α;». Θα αρκείσαι σε ένα απλό και λιτό όχι. Αν σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και συναντηθείτε τυχαία, ενώ είσαι με το παρεάκι σου, θα τον συστήσεις ως έναν απλό γνωστό, ίσως και ως έναν συνάδελφο. Κάποια δικαιολογία θα βρεις… Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να επιμείνουν, τότε θα φτάσεις στα όρια σου από αμηχανία και θα κάνεις μια διάλεξη περί ταμπέλας! «Δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες, άρα τώρα τι αναλύουμε;»

Όποιος την νύχτα περπατεί

Στο Situationship, θα βρίσκεστε κυρίως βράδυ. Τότε θα σας βολεύει, στο κρεβάτι τα λέτε όλα καλύτερα. Βέβαια και πρωινές ώρες να τύχει να βρεθείτε θα αρκεστείτε σε μια απλή συζήτηση, χωρίς βάθος και μελλοντικά σχέδια. Δεν υπάρχει λόγος άλλωστε.

Situationship

 

Οι δικαιολογίες και το Situationship

Από δικαιολογίες, άλλο τίποτα. Θα μοιράζονται σαν στραγάλια και βέβαια, θα το θεωρείτε φυσιολογικό. Η αναβλητικότητα θα γίνει η επέκταση στην «σχέση» σας.

Μίλα μου βρόμικα και Situationship

Σας αρέσει να μιλάτε βρόμικα. Το γουστάρετε και οι δύο τρελά, άλλωστε είναι μέρος του τέλειου κρεβατιού που κάνετε. Δεν θέλετε να μιλάτε για πράγματα με βάθος, αλλά για αυτά που θέλετε να κάνετε ο ένας στον άλλον, ωμά και κοφτά. Κανένα συναισθηματικό δέσιμο και το κάτι παραπάνω.

Νοιάζομαι αλά Πλάγια

Νοιάζεστε ο ένας για τον άλλον. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν αλλάζει. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ! Υπάρχουν και τρίτα άτομα και τέταρτα και πέμπτα στο κρεβάτι σας και εννοείται πως δεν θα το παραδεχτείς ούτε εσύ ούτε ο άλλος. Είναι ένα φανερό μυστικό.

Situationship

Το Situationship έχει Άγχος

Μπορεί να μην υπάρχουν ταμπέλες, αλλά υπάρχει κάποιο άγχος… Θα υπάρξουν σκέψεις- κάποια βράδια- του στυλ: θα εξαφανιστεί ή θα εξαφανιστώ χωρίς κάποια προειδοποίηση; Ένα αντίο; Έχουμε συμφωνήσει για κάποια ημερομηνία λήξης;

Δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι παραπάνω, καθώς ποτέ δεν συζητήσατε στην αρχή του κουβαριού, τι σχέση έχετε. Άρα no cry for nothing. Όλα εξάλλου είναι επιλογές…

Στο Situationship μοιράζεις τα πράγματα σου

Αφήνεις πράγματα σου στο σπίτι του και εκείνος/η στο δικό σου. Δεν σημαίνει κάτι, απλώς νιώθετε οικεία, χωρίς κάποια παραπάνω εξήγηση… Θα έρθει όμως η στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε  ότι ο χώρος σας απειλείται από ξένα πράγματα. Το ίδιο θα συμβεί ως σκέψη και στον παρτενέρ…

Situationship

Τα θετικά και τα αρνητικά του Situationship

Στα θετικά ανήκουν, ότι υπάρχει μια προσωπική ανάπτυξη, ώστε να καταλάβετε κάτι παραπάνω για τις σχέσεις και να εξερευνήσετε παραπάνω φετίχ και ότι περίεργο θεωρείτε πάνω στο σεξ, χωρίς πολλές εξηγήσεις.

Βέβαια, στον αντίποδα, κανείς δεν αποκλείει ότι δε θα γίνεις κάποια στιγμή συναισθηματικά ευάλωτος και ότι δε θα υπάρξουν στιγμές συγκρούσεων.

Φιλική Υπενθύμιση με μπόλικη δόση αγάπης…
Ότι και αν αποφασίσεις ή για να το θέσουμε καλύτερα, για ότι δεν επιθυμείς να αποφασίσεις φρόντισε να μην πιεστείς και να μη χάσεις την μπάλα, γιατί τότε όχι μόνο θα πονέσεις, αλλά μπορεί να θελήσεις να βρεις το δίκιο σου και να μη μπορέσεις, καθώς ταμπέλες και μεγάλα λόγια δε θα έχουν υπάρξει. Ψυχική υγεία και ηρεμία πάνω από όλα!

Διάβασε επίσης:

Related articles

Эксперименты на кухне как создать свой уникальный рецепт

Заголовок: Эксперименты на кухне: как создать свой уникальный рецепт Фьюжн...

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...
spot_img