Πως να κουρευτώ ανάλογα με το πρόσωπο μου;

«Πως να κουρευτώ ανάλογα με το πρόσωπο μου»; Η αναζήτηση για το κατάλληλο κούρεμα σίγουρα μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Συγκεκριμένα κάθε κούρεμα ταιριάζει και με διαφορετικό τύπο προσώπου. Σήμερα θα δούμε τις επιλογές που έχεις ανάλογα με το πρόσωπο σου ώστε να διαλέξεις το κούρεμα που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις.

Πώς να βρεις το σωστό κούρεμα για το σχήμα του προσώπου σου με αυτά τα 3 γρήγορα βήματα

Βήμα 1: Προσδιόρισε το σχήμα του προσώπου σου

Υπάρχουν έξι διαφορετικά σχήματα προσώπου: οβάλ, στρογγυλό, τετράγωνο, σε σχήμα καρδιάς, σε σχήμα διαμαντιού και τριγωνικό.

Βήμα 2: Προσδιόρισε την υφή των μαλλιών σου

Η υφή των μαλλιών είναι είτε σγουρή είτε ίσια. Τα σγουρά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα και το σπάσιμο από τα ίσια. Τα ίσια μαλλιά είναι πιο εύκολα στο χτένισμα και έχουν λιγότερο όγκο από τα σγουρά.

Βήμα 3: Προσδιόρισε τον τύπο των μαλλιών σου

Υπάρχουν τέσσερις τύποι μαλλιών: ίσια, κυματιστά, σγουρά και χοντρά.

Ποιο κούρεμα ταιριάζει στο πρόσωπο σου;

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά κουρέματα που ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου σου και η επιλογή ενός σίγουρα είναι αρκετά δύσκολη. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις τι είδους κούρεμα θα κάνεις:

Το κλειδί για να βρεις το καλύτερο κούρεμα για ένα στρογγυλό πρόσωπο είναι να βρείτε ένα που θα προσθέσει όγκο στην κορυφή του κεφαλιού σου, το οποίο θα κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται λιγότερο φαρδύ ή επίπεδο στην κορυφή. Τα κοντά χτενίσματα λειτουργούν καλά σε ένα στρογγυλό πρόσωπο γιατί δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι το κεφάλι είναι πιο μακρύ. Αν έχεις ήδη ή θέλεις να κόψεις τα μαλλιά σου κοντά τότε σου έχουμε 3 χτενίσματα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

Τα πιο μακριά κουρέματα και χτενίσματα λειτουργούν καλά σε τετράγωνα πρόσωπα γιατί τα κάνουν να φαίνονται πιο στενά. Όσον αφορά τα χτενίσματα συγκεκριμένα σου έχουμε μερικά χτενίσματα που μπορείς να δοκιμάσεις στο σπίτι.

Για οβάλ πρόσωπα, δεν έχει σημασία τι είδους κούρεμα θα κάνεις γιατί μπορούν να τραβήξουν οποιοδήποτε στυλ με ευκολία. 

Κουρέματα που ταιριάζουν σε πρόσωπο με μάγουλα

Το κούρεμα που ταιριάζει περισσότερο σε ένα πρόσωπο με μάγουλα είναι αυτό που θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πως το πρόσωπο είναι πιο μακρύ. Τα φιλαριστά μαλλιά σε αυτή την περίπτωση είναι μια αρκετά δημοφιλής επιλογή. Επιπλέον μπορείς πολύ εύκολα να δοκιμάσεις κουρέματα με αφέλειες.

Κουρέματα για ένα μακρόστενο πρόσωπο

Τα κουρέματα που ταιριάζουν περισσότερο σε ένα μακρόστενο πρόσωπο είναι εκείνα που το κάνουν να φαίνεται πιο φαρδύ και κοντό. Το καλύτερο κούρεμα που μπορείς να επιλέξεις σε αυτή την περίπτωση είναι το καρέ μαλλί. Στην περίπτωση λοιπόν που επιλέξεις να κάνεις τα μαλλιά σου καρέ σου έχουμε το κατάλληλο άρθρο για τις καλύτερες επιλογές φέτος το καλοκαίρι. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις ένα κούρεμα με αφέλειες ή φράντζα που θα κολακεύσουν το πρόσωπο σου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ForeverBobbed (@foreverbobbed)

Ποια κουρέματα ταιριάζουν σε ένα οβάλ πρόσωπο;

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα οι γυναίκες με οβάλ πρόσωπο έχουν σίγουρα περισσότερες επιλογές, καθώς πολλοί τύπου κουρεμάτων τους ταιριάζουν καλύτερα. Παρόλα αυτά σίγουρα υπάρχουν μερικά κουρέματα που τις κολακεύουν περισσότερο από άλλα. Για παράδειγμα το καρέ μαλλί είναι μία από τις εύκολες λύσεις που μπορούν να αναδείξουν το πρόσωπό σου. Ο κανόνας πάντως σε αυτή την περίπτωση είναι να προσπαθήσεις με το κούρεμα που θα επιλέξεις να αναδείξεις τα υπόλοιπα δυνατά σημεία του προσώπου σου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rihsflo

Τα κατάλληλα κουρέματα για ένα τετράγωνο πρόσωπο

Το κατάλληλο κούρεμα για ένα τετράγωνο πρόσωπο είναι αυτό που θα καταφέρει να το μακρύνει και να καλύψει ελαφρώς τις έντονες γωνίες του. Σε αυτή την περίπτωση τα κουρέματα με στρογγυλό σχήμα είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να δοκιμάσεις. Όσον αφορά το μήκος των μαλλιών σου, μπορείς να επιλέξεις ένα κούρεμα του οποίου το μήκος θα φτάνει κάτω από το πηγούνι σου.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι κουρέματος;

Σε αυτή την ενότητα, θα εξερευνήσουμε τους διαφορετικούς τύπους κουρέματος που είναι δημοφιλείς στον σύγχρονο κόσμο.

Υπάρχουν τρεις κύριες κατηγορίες κουρέματος που είναι δημοφιλείς στον σύγχρονο κόσμο: κοντά, μεσαία και μακριά. Αυτά μπορούν να χωριστούν περαιτέρω σε πολλές διαφορετικές υποκατηγορίες ανάλογα με το μήκος, τον τύπο και το στυλ τους.

Πόσο κοστίζει ένα κούρεμα και πόσο μπορώ να εξοικονομήσω;

Το κούρεμα είναι μια από τις πιο βασικές υπηρεσίες που προσφέρει ένας στυλίστας. Η τιμή για ένα κούρεμα ποικίλλει ανάλογα με τον στυλίστα και την τοποθεσία.

Το κόστος ενός κουρέματος μπορεί να κυμαίνεται από 10 έως 150 ευρώ, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο να βρείτε μερικά που έχουν τιμή έως και 500 ευρώ. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι ότι αν ψάχνεις για ένα hair salon υψηλής ποιότητας, πρέπει να είσαι έτοιμη να πληρώσεις περισσότερα.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα κουρεύοντας τα μαλλιά τους στο σπίτι με κουρευτική μηχανή ή ψαλίδι, αλλά αυτό δεν συνιστάται επειδή είναι δύσκολο να κουρευτείς ομοιόμορφα και το αποτέλεσμα μπορεί να μην φαίνεται επαγγελματικό.

πρόσωπο

Διάβασε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...
spot_img