Πώς να βάψεις τα μαλλιά σου στο σπίτι – Ο απόλυτος οδηγός

Μπορεί κάποια στιγμή να έχεις δέχθει ένα μήνυμα από μια φίλη σου στο Facebook ή το Instagram η οποία σου λέει ότι «βάφει τα μαλλιά της». Αν τότε είχες μείνει με την απορία για το πως μπορείς κι εσυ να βάψεις τα δικά σου μαλλιά τότε σου έχουμε τη λύση. Λοιπόν, σε αυτό το άρθρο, θα σου αναλύσω τη διαδικασία για το πώς να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη σου, ξεκινώντας από τα σωστά προϊόντα και καταλήγοντας σε συμβουλές για να διατηρήσεις τις πρόσφατα βαμμένες μπούκλες σου γυαλιστερές και πανέμορφες!

Τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να βάψεις τα μαλλιά σου

Όταν βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι, είναι σημαντικό να έχεις τα σωστά εργαλεία. Το πιο σημαντικό είναι ένα κουτί με developer, το οποίο θα δώσει στα μαλλιά σου το χρώμα που χρειάζονται. Περιλαμβάνει επίσης υπεροξείδιο του υδρογόνου και μια χτένα. Θα χρειαστείς περίπου ένα γαλόνι νερό για κάθε πακέτο βαφής που θα χρησιμοποιήσεις, καθώς και κλιπς για να συγκρατήσεις τα μαλλιά, καθώς είναι βρεγμένα.

Πώς να βάψεις τα μαλλιά σου στο σπίτι

I. Πριν βάψεις τα μαλλιά σου, βεβαιώσου ότι γνωρίζεις αν οι άκρες των μαλλιών σου είναι παρθένες ή φυσικές. Αν είναι φυσικές, μπορείς να τις λευκάνεις μόνο μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο και μετά να σταματήσεις. Αυτό θα πρέπει να γίνει επειδή τα χημικά θα σπάσουν τις άκρες των μαλλιών σου αν δεν το κάνεις.

II. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν με επίπεδο οξύτητας κοντά στο 6. Εφάρμοσέ το στο τριχωτό της κεφαλής σου και τρίψε καλά πριν το εφαρμόσεις σε όλο το κεφάλι σου για καλύτερα αποτελέσματα.

III. Βρέξε πρώτα τα μαλλιά σου ώστε να μπορέσεις να χτενίσεις ευκολότερα τυχόν μπερδέματα πριν εφαρμόσεις τη λευκαντική ουσία και καθίσε κάτω από το στεγνωτήριο για το χρονικό διάστημα που συνιστά ο κατασκευαστής (συνήθως 10-30 λεπτά).

IV. Ξέπλυνε και περιποιήσου τα μαλλιά σου σχολαστικά και στη συνέχεια κάνε ένα ξέπλυμα με ξύδι για να απαλλαγείς από υπολείμματα και ακαθαρσίες που έχουν μείνει από τη χρήση οποιουδήποτε είδους βαφής ή υπηρεσίας επισήμανσης πριν τα λούσεις κανονικά.

Προστάτεψε το δέρμα σου

Όταν βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι, είναι σημαντικό να προστατεύεις το δέρμα σου. Για να το κάνεις αυτό, βάλε προστατευτικά γάντια και μάσκα. Θα πρέπει επίσης να καλύψεις τα ρούχα σου με ένα παλιό πουκάμισο ή μια πετσέτα. Το επόμενο βήμα είναι να αναμείξεις τη βαφή σύμφωνα με τις οδηγίες. Βεβαιώσου ότι το χρώμα της βαφής ταιριάζει με το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου, επειδή οποιοδήποτε άλλο χρώμα μπορεί να καταλήξει να βλάψει τα μαλλιά και το δέρμα σου.

Εύκολοι τρόποι για να καλύψετε τα γκρι χρώματα

Αν ψάχνεις για έναν νέο τρόπο να βάψεις τα μαλλιά σου, αλλά δεν είσαι έτοιμη να δεσμευτείς για μια μόνιμη βαφή, δοκίμασε μία από αυτές τις προσωρινές επιλογές. Όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, οι προσωρινές βαφές θα διαρκέσουν μόνο μέχρι το επόμενο λούσιμο. Πριν αποφασίσεις για ένα χρώμα, βεβαιώσου ότι ταιριάζει στον τόνο του δέρματος και το χρώμα των ματιών σου. Μπορείς συνήθως να βρείς αυτά τα χρώματα στο τμήμα ομορφιάς σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Μόλις βρείς την ιδανική απόχρωση, εφάρμωσε τη βαφή σε στεγνά μαλλιά και αφήσέ την να δράσει για το συνιστώμενο χρονικό διάστημα. Όταν περάσει ο χρόνος, ξέπλυνε με κρύο νερό μέχρι να φύγει όλη η βαφή.

Πώς να αφαιρέσεις το χρώμα από τα μαλλιά σου

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αφαιρέσεις το χρώμα από τα μαλλιά σου. Ο ένας είναι χρησιμοποιώντας ένα σαμπουάν που περιέχει παράγοντα αφαίρεσης του χρώματος. Ο άλλος τρόπος είναι με προϊόν αφαίρεσης χρώματος που εφαρμόζετε απευθείας στα μαλλιά σου. Εάν χρησιμοποιήσεις σαμπουάν, πιθανότατα θα χρειαστούν μία ή περισσότερες δόσεις μέχρι να αφαιρεθεί όλο το χρώμα. Εάν χρησιμοποιήσεις τη μέθοδο άμεσης εφαρμογής, μπορεί να χρειαστούν αρκετές εφαρμογές για να απαλλαγείς από το χρώμα.

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση ατυχήματος

Ακόμη και αν ακολουθήσεις τις οδηγίες, είναι πάντα πιθανό να πάει κάτι στραβά. Αν παρατηρήσεις ότι τα μαλλιά σου έχουν πάρει διαφορετική απόχρωση από αυτή που αρχικά είχες σχεδιάσει, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να το διορθώσεις. Η πιο εύκολη και λιγότερο δαπανηρή επιλογή είναι να τα ξεπλύνεις απλώς με σαμπουάν. Αυτό συχνά είναι το κόλπο. Από την άλλη πλευρά, αν τα μαλλιά σου γίνουν πιο ζωντανά από ό,τι επιθυμείς, το μηλόξυδο αναμεμειγμένο με νερό μπορεί να βοηθήσει στην επαναφορά του χρώματος των μαλλιών σου στο φυσιολογικό.

«Τελικά να βάψω τα μαλλιά μου μόνη μου»;

Αν θέλεις να είσαι adventurous και να δοκιμάσεις μια νέα εμφάνιση, τότε το να βάψεις τα μαλλιά σου στο σπίτι μπορεί να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν ξεκινήσετε. Κατ’ αρχάς, βρείτε κάποιον που είναι γνώστης της βαφής των μαλλιών και μπορεί να σας δώσει πληροφορίες, όπως για το είδος της βαφής που πρέπει να χρησιμοποιήσεις και για το πώς να την εφαρμόσεις στα μαλλιά σας.

Δεύτερον, βεβαιώσου ότι έχεις ένα καλής ποιότητας σαμπουάν ασφαλές για το χρώμα ή ένα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας για τις πρώτες πλύσεις. Τέλος, να ξέρειςότι θα χρειαστεί χρόνος για να απορροφήσουν τα μαλλιά σου πλήρως το χρώμα, οπότε δώσε στον εαυτό σου αρκετό χρόνο πριν από ένα σημαντικό γεγονός, προκειμένου το χρώμα να είναι στο καλύτερό του σημείο.

Vegan βαφές μαλλιών

Με το αυξανόμενο κίνημα προς τον βιγκανισμό, πολλοί άνθρωποι αναζητούν τώρα vegan βαφές μαλλιών. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στις παραδοσιακές βαφές και ανταύγειες μαλλιών μπορεί να περιέχουν ζωικά προϊόντα, όπως ασπράδια αυγών, λανολίνη, καρμίνη και μέλι. Αυτά τα συστατικά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και να δημιουργήσουν δυσάρεστη οσμή σε όσους τα χρησιμοποιούν. Οι vegan βαφές μαλλιών είναι φυτικής προέλευσης και δεν περιέχουν κανένα από αυτά τα συστατικά, γεγονός που τα καθιστά μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τους vegan.

Διάβασε επίσης:

Related articles

Эксперименты на кухне как создать свой уникальный рецепт

Заголовок: Эксперименты на кухне: как создать свой уникальный рецепт Фьюжн...

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...
spot_img