The Dropout – Η σειρά πάνω σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του Silicon Valley

Η νέα σειρά The Dropout, με το πρώτο επεισόδιο να κάνει πρεμιέρα στο Hulu στις 3 Μαρτίου, έχει ως κύριο θέμα τη ζωή της Elizabeth Holmes, ιδρύτριας της εταιρείας Theranos, η αξία της οποίας για μια περίοδο άγγιξε τα 9 δισεκατομμύρια δολλάρια.

Elizabeth Holmes – Η πραγματική ιστορία της γυναίκας πίσω από το The Dropout

Η ιστορία της Elizabeth Holmes και της πορείας της στον κόσμο της επιχειρηματικότητας είναι ίσως μία από τις γνωστότερες στην Αμερική αλλά και παγκοσμίως. Το Dropout ξεκινάει με σκηνές από τη φοιτητική της ζωή στο πανεπιστήμιο του Stanford όταν η ίδια, η οποία ήταν μόλις 18 ετών τότε, αποφάσισε να παρατήσει το πανεπιστήμιο και να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που είχαν δώσει οι γονείς της για τις σπουδές της στο να χρηματοδοτήσει τη δική της εταιρεία. Η εταιρεία λειτούργησε στην αρχή με το όνομα Real-time cures, στην συνέχεια όμως η Elizabeth Holmes άλλαξε το όνομα της εταιρείας της σε Theranos, ένωση των λέξεων therapy (θεραπεία) και diagnosis (διάγνωση).

Το όραμα της, όπως δήλωνε πολύ συχνά, ήταν να δημιουργήσει επανάσταση στον τομέα της υγείας αλλάζοντας τα δεδομένα. Στόχος της εταιρείας ήταν να αλλάξει τον τρόπο που γίνετια μια κλασική εξέταση αίματος, χρησιμοποιόντως ένα πολύ μικρό φιαλίδιο και παίρνοντας από τον ασθενή μόνο μια σταγόνα αίματος ανά εξέταση. Για πολλούς αυτό ακουγόταν παράλογο καθώς η Holmes δεν είχε ιατρικές γνώσεις ενώ ταυτόχρονα η ιδέα της, όσο ωραία και αν ήταν, φαινόταν αδύνατη στην υλοποίηση της.

Η Holmes παρόλα αυτά κατάφερε να μαζέψει εκατομμύρια από επενδυτές ενώ σε διάστημα 11 χρόνων, από το 2003 έως το 2014, η εταιρεία άξιζε δισεκατομμύρια. Για πολλούς μάλιστα η Elizabeth Holmes ήταν η θηλυκή έκδοση του Steve Jobs, ιδρυτή της Apple και ενός από τους μεγάλους καινοτόμους το 20ου και 21ου αιώνα. Η Holmes μάλιστα είχε αποκτήσει και η ίδια εμμονή με τον Jobs, σε σημείο που μόλις δημιούργησε την εταιρεία της άρχισε να προσλαμβάνει ανθρώπους που είχαν εργαστεί στην Apple τα περασμένα χρόνια.

The Dropout – Η Amanda Seyfried στον πρωταγωνιστικό ρόλο

Τον χαρακτήρα της Elizabeth Holmes υποδύεται στο The Dropout η ταλαντούχα Αμερικανή ηθοποιός Amanda Seyfried. Πλέον έχουν κυκλοφορήσει και τα 8 επεισόδια, ενώ για όποιον θέλει να δει το The Dropout, η σειρά προβάλλεται στο Hulu και το Apple TV +. Η σειρά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις, καθώς η Holmes βρίσκεται αυτό το διάστημα αντιμέτωπη με τον νόμο και κινδυνεύει να φυλακιστεί για απάτη. Πολλοί υποστηρίζουν μάλιστα πως η σειρά της δίνει μια παραπάνω δημοτικότητα την οποία δεν αξίζει, ενώ ανησυχούν στην περίπτωση που οι θεατές αρχίσουν να αντιμετωπίζουν πιο ευνοϊκά την πρώην δισεκατομμυριούχο.

Το trailer του The Dropout:

Διάβασε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...
spot_img