Πως να κάνω ντεκαπάζ μόνη μου

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε βιώσει πόσο απογοητευτική μπορεί να είναι η επίσκεψη στο ινστιτούτο ομορφιάς για να φτιάξει τα μαλλιά μας ένας επαγγελματίας στυλίστας. Μπορεί να πάρει πολύ χρόνο και μπορεί να καταλήξουμε να ξοδέψουμε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα είχαμε σκοπό. Αλλά, αν είσαι έτοιμη να το δοκιμάσεις μόνη σου, έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι!

Γιατί να κάνεις ντεκαπάζ στο σπίτι;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνεις ντεκαπάζ στο σπίτι. Το ντεκαπάζ είναι μια φυσική χημική ουσία και είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους για να φωτίσεις τα μαλλιά σου. Επίσης, δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία ή συστατικά, οπότε μπορείς να εκτελέσεις τη διαδικασία στο μπάνιο σου.Το ντεκαπάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία μετά το bleaching για να σφραγίσει το χρώμα των μαλλιών.

Αν ψάχνεις για έναν εύκολο τρόπο να φωτίσεις τα μαλλιά σου, το ντεκαπάζ στο σπίτι είναι μια εξαιρετική επιλογή. Απλώς φρόντισε να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, ώστε να αποφύγεις τυχόν κινδύνους για την υγεία σου.

Τι συστατικά χρειάζεσαι για ντεκαπάζ

Το ντεκαπάζ στο σπίτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγεις τις σκληρές χημικές ουσίες και να βρεις έναν λιγότερο βλαβερό τρόπο για να φωτίσεις το χρώμα των μαλλιών σου. Υπάρχουν πολλά συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το ντεκαπάζ των μαλλιών στο σπίτι, αλλά το πιο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσεις ασφαλή προϊόντα. Ακολουθούν ορισμένα συστατικά που θα χρειαστείς:

-Αμμωνία: Αυτό το συστατικό χρησιμοποιείται στα περισσότερα προϊόντα λεύκανσης για να διασπάσει τους δεσμούς υδρογόνου των μαλλιών.

-Μαγειρική σόδα: Αυτό το συστατικό βοηθά στην εξουδετέρωση της αμμωνίας και στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών από τα μαλλιά.

-Νερό: Αυτό είναι το κύριο συστατικό όλων των λευκαντικών και βοηθά στη διάλυση της χρωστικής ουσίας των μαλλιών.

-Θερμότητα: Η λεύκανση εξαρτάται από τη θερμότητα για την ενεργοποίηση των λευκαντικών παραγόντων του προϊόντος.

Πώς να κάνεις ντεκαπάζ και συμβουλές για τα μαλλιά

Το ντεκαπάζ στο σπίτι μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσεις έναν πιο φωτεινό, λευκό τόνο χωρίς να χρησιμοποιήσεις σκληρές χημικές ουσίες. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τη λεύκανση των μαλλιών σου στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης υπεροξειδίου του υδρογόνου, χυμού λεμονιού ή μαγειρικής σόδας. Θυμήσου να είσαι προσεκτικη όταν κάνεις ντεκαπάζ, καθώς το υπερβολικό ξάνοιγμα μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το ξάνοιγμα των μαλλιών σου, ώστε να το κάνεις με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα:

-Ξεκίνησε με χαμηλή συγκέντρωση υπεροξειδίου του υδρογόνου (3%) και ανεβείτε ανάλογα με τις ανάγκες.

-Να είσαι προσεκτική όταν εφαρμόζεις το υπεροξείδιο στα μαλλιά σου – μπορεί να προκαλέσει ζημιά αν μπει στα μάτια ή στο δέρμα σου.

-Να αποφύγεις τη χρήση υπερβολικής ποσότητας υπεροξειδίου, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σου.

-Περίμενε 10 λεπτά πριν λούσεις τα μαλλιά σου με κανονικό σαμπουάν για να επιτρέψεις στο υπεροξείδιο να διεισδύσει πλήρως στο στέλεχος της τρίχας.

-Ξέβγαλε καλά και λούσου ξανά με κανονικό σαμπουάν για να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα.

Ποια είναι τα οφέλη του ντεκαπάζ στο σπίτι;

Υπάρχουν πολλά οφέλη στο να κάνεις ντεκαπάζ στο σπίτι χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών. Ακολουθούν μερικά από τα οφέλη του ντεκαπάζ στο σπίτι:

Μπορείς να αποφύγεις τις σκληρές χημικές ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σου.

Μπορείς να αποκτήσεις την τέλεια απόχρωση ξανθού ή φωτεινού πράσινου χρώματος μαλλιών που επιθυμείς.

Μπορείς να εξοικονομήσετε χρήματα από τις θεραπείες στο κομμωτήριο.

Το ντεκαπάζ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσεις την εμφάνισή σας, να προσθέσεις ενέργεια και ζωντάνια στο στυλ σου ή να το αλλάξεις για μια ειδική περίσταση. Αν ψάχνεις τρόπο να αλλάξεις την εμφάνισή σου χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα, τότε σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις.

Ντεκαπάζ και υγεία

Το ντεκαπάζ μπορεί να είναι μια επικίνδυνη υπόθεση. Διατρέχεις τον κίνδυνο να βλάψεις τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σου, ενώ ορισμένα προϊόντα μπορεί να είναι επιβλαβή αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά. Ακολουθούν έξι συμβουλές για ένα ασφαλές ντεκαπάζ στο σπίτι:

1. Βρες το σωστό προϊόν. Βεβαιώσου ότι έχεις επιλέξει ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες των μαλλιών σου. Ορισμένες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα ντεκαπάζ του εμπορίου μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σου, ενώ άλλα βιολογικά συστατικά μπορεί να λειτουργήσουν εξίσου καλά.

2. Εφάρμοσε τη λευκαντική ουσία με προσοχή. Η εφαρμογή υπερβολικής ποσότητας θα βλάψει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Ξεκίνησε εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα στα μαλλιά σου και, στη συνέχεια, περίμενε 15 λεπτά πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.

3. Ξέπλυνε σωστά!. Ξεπλύνε με ζεστό νερό για να αποφύγεις τυχόν ζημιά στα μαλλιά σου. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς ένα απαλό σαμπουάν.

4. Χρησιμοποιήσε σκουφάκι εάν είναι απαραίτητο. Εάν παρουσιάσεις σημάδια ερεθισμού μετά το ντεκαπάζ, όπως ερυθρότητα ή πρήξιμο, χρησιμοποιήσε ένα σκουφάκι για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου. Τα σκουφάκια διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, ώστε να ταιριάζουν.

Διάβασε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...
spot_img