Dusha: Ένα eco-friendly brand πάνω στον ψυχισμό της γυναίκας

Η Βασιλειάννα είναι ένα κορίτσι το οποίο ζει στην Αθήνα αλλά τα καλοκαίρια της τα περνάει στη Λέσβο βοηθώντας στην οικογενειακή της επιχείρηση στην Ερεσό. Έχει σπουδάσει ηλεκτρολογικός μηχανικός και αναφέρει ότι έχει δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό τον τομέα. Στην πορεία έβγαλε και δεύτερη σχολή πάνω στη νοσηλεία για τα ζώα, αυτή ήταν μέχρι τώρα και η εργατική της πορεία.

Με το που ήρθε ο covid και συγκεκριμένα η πρώτη καραντίνα η Βασιλειάννα αναφέρει πως στάθηκε αυτή η περίοδος ορόσημο και πάρα πολύ δημιουργική καθώς άκουσε τον εαυτό της για το τι πραγματικά θέλει να κάνει τελικά στη ζωή της και πήρε την μεγάλη απόφαση να δημιουργήσει το brand με το όνομα Dusha.

Dusha στα ρώσικα σημαίνει ψυχή και εκπροσωπεί όλη την κουλτούρα που έχει το brand, το επέλεξε γιατί αφενός αφορά στον ψυχισμό της γυναίκας αλλά και γιατί έχει την δική της προσωπική στιγμή καθώς στα 30 της αναθεώρησε και αποφάσισε να τα αλλάξει όλα και να τα παρατήσει ξεκινώντας κάτι δικό της χωρίς καμία υποστήριξη.

Πως και υιοθέτησες έχει eco friendly χαρακτήρα για την Dusha;

Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπώ και σέβομαι το περιβάλλον πάρα πολύ σκέψου ότι όταν ήμουν 8 χρονών μάζευα τα παιδιά του χωριού και καθαρίζαμε τα πάρκα και δημιουργούσαμε πανό για την σημασία του περιβάλλοντος . Τα τελευταία 10 χρόνια όπου εμφανίστηκε στην Ελλάδα πιο έντονα και η φιλοσοφία του second hand άρχισα να την στηρίζω και ψάχνοντας στο Google έπεσα στην πληροφορία ότι τον Απρίλιο του 2013 κατέρρευσε το μεγαλύτερο βιομηχανικό εργοστάσιο στο Μπαγκλαντές με αποτέλεσμα το θάνατο πολλών εργαζομένων ανάμεσα τους και παιδιά. Έτσι αποφάσισα ότι από την στιγμή που θέλω να παράγω και να είμαι «εγώ» και ΕΓΩ αγαπώ το περιβάλλον θα πρέπει να έχω αυτό τον χαρακτήρα ο οποίος θα σέβεται το περιβάλλον.

Θα μπορούσε η Dusha να χαρακτηριστεί από κάποιο ΜΟΤΟ;

Έχεις έρθει σε αυτή τη ζωή για να ονειρεύεσαι και να μη διστάζεις να σχεδιάσεις τα όνειρα σου γιατί αν ακολουθήσεις τον σχεδιασμό θα έρθει και η πραγματικότητα και θα το ζήσεις. Αυτό το επικοινωνούμε μέσα από τις συλλογές μας. Έχουμε βγάλει συλλογή που είναι σχεδιασμένη για να αγαπήσει η γυναίκα το σώμα της και έτσι ακόμα ένα μότο είναι να αγαπάς και να αγκαλιάζεις το σώμα σου, γιατί αυτό είναι  η μεγαλύτερη επιτυχία στον άνθρωπο να αποδεχτεί αυτό που είναι.

Από που παίρνεις έμπνευση για τα σχέδια της Dusha;

Παρακολουθώ τις τάσεις αρκετά τι θα φορεθεί αυτό τον χρόνο , τον επόμενο τι αλλάζει , ποια χρώματα κυριαρχούν . Αλλά η ταυτότητα του brand είναι ‘90s στυλ. Είμαι ένα παιδί των ‘90s όπου τότε η μόδα ήταν στο απόγειο της και γινόταν ένας πολύ ωραίος σχεδιαστικός οργασμός .Τα σχέδια μας και τα vibes μια και όλη η κουλτούρα μας γενικότερα προέρχεται από αυτή την εποχή.

Πώς οραματίζεσαι το μέλλον της Dusha;

Έχω κάνει την ιδέα μου χόμπι και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για έμενα. Προσπαθώ να μεγαλώσω το κοινό του brand  και να μας μάθουν ακόμα περισσότεροι. Ως στόχο έχω να βγω στην αγορά του εξωτερικού το οποίο το δουλεύω από τώρα.

Θα συνεργαζόσουν με κάποιον;

Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος πιστεύει πάρα πολύ στις συνεργασίες , τις αγαπώ για να το θέσω καλύτερα, κριτήριο μου είναι οι άνθρωποι που πρόκειται να συνεργαστώ να έχουν eco friendly κουλτούρα. Έχουν ξεκινήσει κάποιες συνεργασίες οι οποίες θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο. Φέτος μου έγιναν αρκετές προτάσεις να συνεργαστώ με boutiques σε Μύκονο, Κολωνάκι και Κηφισιά αλλά αντιμετωπίζαμε προβλήματα με τις βιοτεχνίες.

Ποια είναι η συμβουλή σου σε κάποιον που θέλει να ακολουθήσει το όνειρο του όπως εσύ;

Να μην φοβούνται, ο φόβος υπάρχει μέσα στο μυαλό τους. Πρέπει να το κάνουν, να ξεκινήσουν τώρα . Η επιμονή και η υπομονή είναι τα όπλα. Πρέπει να το αγαπάς . Ονειρέψου, δράξε και μην φοβάσαι! Άλλωστε η ζωή είναι τόσο μικρή που αν δεν κάνεις αυτό που σου αρέσει είναι μάταιο να συνεχίσεις, πρέπει να δοκιμάσεις και η αποτυχία είναι μέρος της επιτυχίας. 

Instagram: Dusha

Διάβασε επίσης: 

Related articles

Эксперименты на кухне как создать свой уникальный рецепт

Заголовок: Эксперименты на кухне: как создать свой уникальный рецепт Фьюжн...

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...
spot_img