Χάνοντας τον εαυτό σου στην σχέση

Είσαι σε σχέση και έχεις αρχίσει να χάνεις τον εαυτό σου. Δύσκολο; Αστείο; Συμβαίνει. Είναι αλήθεια και πολλές φορές δεν γίνεται αντιληπτό, μέχρι να χτυπήσουν τα καμπανάκια κινδύνου. Και σε σένα έχει συμβεί, σε όλους, έστω και για ένα μικρό διάστημα. Και σε μένα. Και με έβριζα και κάπου έτρεχα να βρω την έξοδο κινδύνου και να ενώσω τα σπασμένα. Έμαθα; Ναι. Επιθυμούσα να το ζήσω; Όχι, αλλά έγινε, δεν αλλάζει. Το θέμα είναι πρώτα να σέβεσαι εσένα και να σε αγαπάς και όλα τα άλλα έρχονται.

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις ότι γίνεται στην σχέση

Είστε μαζί, νιώθεις ευτυχία αλλά σε ρουφάει η ενέργεια του άλλου. Δεν καταλαβαίνεις ότι σε παραμελείς και η μπάλα χάνεται. Ζεις για τον άλλον και δίνεσαι εκεί, βάζοντας παρωπίδες στην όλη πορεία σου. Πως καταλαβαίνεις όμως ότι χάνεσαι μέσα στην σχέση σου;

Φίλοι – Σχέση 0-1

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε, εκτός αν είσαι σαν εμένα- μυγιάγγιχτη. Μας ακούνε,μας βοηθάνε και μας στηρίζουν όταν το έχουμε ανάγκη. Όταν βρίσκεσαι όμως σε μια σχέση που σε ρουφάει, χάνεσαι. Σε ψάχνουν και ζητάνε τα σημάδια ζωής σου. Μάντεψε! Τους έχεις παραμελήσει ή και ξεχάσει τελείως για χάρη του ταιριού σου. Δικαιολογίες, αναβολές και προσκολλημένη πάνω του.

Έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι οι φίλοι δεν είναι τραίνα, δεν περιμένουν, δεν έχουν καθιερωμένο ωράριο… Όταν στραβώσει κάτι στην σχέση και σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και χωρίσετε, δεν είναι υποχρεωμένος κανείς μετά από αυτό το απανωτό γράψιμο, να είναι εκεί να σου κρατά το χέρι για παρηγοριά…

Σχέση
Pinterest//popsugar.com

Τα χόμπι δεν συνάπτουν με τη σχέση

Νιώθεις τύψεις που χάνεις χρόνο στα χόμπι σου, γυμναστήριο, pilates και ότι ποθεί ο καθένας. Έτσι σιγά σιγά, κάνεις περικοπές, ενώ ο άλλος συνεχίζει και κάνει την ζωή του κανονικά με τα χόμπι του και τα όλα του, χωρίς εκπτώσεις. Έτσι κλείνεσαι πιο πολύ και χάνεσαι λίγο ακόμη παραπάνω.

Καταπίεση Συναισθημάτων

Θα έρθει η στιγμή που θα μαζεύεις τα συναισθήματα σου και δε θα μπορείς να τα μοιραστείς με την σχέση σου, γιατί πολύ απλά δε θες να τον κακολογήσεις. Δε θες να παραδεχτείς ότι καταπιέζεσαι για να είναι ο άλλος ευχαριστημένος. Είναι η προτεραιότητα σου, πάντα και σε όλα. Θα τα κρατάς όλα μέσα σου, ώσπου θα έρθει η έκρηξη συναισθημάτων και όποιος είναι πλάι συ εκείνη την ώρα, θα τον πάρει το μαύρο κύμα της οργής σου.

Σχέση
Pinterest//wattpad.com

Μπλέξιμο Προβλημάτων

Τα προβλήματα που έχει το ταίρι σου, επισκιάζουν τα δικά σου. Τρέχεις για αυτά και τα δικά σου μένουν πίσω. Τα παραμελείς και τα ξεχνάς και εκείνα γίνονται πολύ μεγαλύτερα.

Γνώμη, Σχέση και Μαλλιά Κουβάρια

Χάνεις την προσωπική σου γνώμη και άποψη στο λεπτό για να είναι κοινή με του συντρόφου σου. Όταν σου ζητηθεί η άποψη σου για ένα θέμα, θα κάνεις στροφή180 μοιρών για να μη φέρεις αντίσταση. Θες να δείχνεις ότι πάντα συμφωνείς και ταιριάζετε. Γιατί; Αφού έχεις βούληση, τι πας να κάνεις;

Σχέση
Pinterest//giphy.com

Τα σχέδια και η σχέση

Πλέον δεν έχεις προσωπικά πλάνα για σένα, κάποια προσωπική ανέλιξη πχ. στα επαγγελματικά. Το μέλλον σου είναι ένα, η σχέση και η επιτυχία της.

Πρώτα Εσύ

Πρώτα είσαι εσύ. Πρέπει να αγαπάς και να σέβεσαι εσένα πρώτα και όλα τα άλλα αργά ή γρήγορα θα έρθουν. Με σένα έχεις πρώτα σχέση και οφείλεις να σε φροντίζεις, γιατί είσαι πολύτιμη. Μη βάζεις τον εαυτό σου υπό. Μη σε χαντακώνεις. Να σε ακούς και να μην αλλάζεις για να είσαι αρεστή. Έχεις φωνή και άποψη και τον δικό σου προσωπικό χαρακτήρα.

Αξίζει να σε σπας σε κομματάκια και να χάνεις τον εαυτό σου, μόνο και μόνο για μια σχέση; Μόνο χαμένη θα βγεις από αυτό και πίστεψε με, δε το θες… Είναι μια μάχη που πρέπει να την κερδίσεις και όταν το κάνεις, να μην ξανά αφήσεις κανέναν να σε φέρει στην ίδια φάση. Οι σχέσεις πάνε και έρχονται, ο εαυτός μας, όχι!
Πρώτα Εσύ και όλα τα άλλα έρχονται…

Διάβασε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...
spot_img