4 είδη eyeliner που θα λατρέψεις

Η τεχνική του eyeliner έχει μακρά ιστορία και πιο συγκεκριμένα εντοπίζεται στην αρχαία Αίγυπτο και στη Μεσοποταμία πριν από 12.000 χρόνια τουλάχιστον. Όσο  περίεργο και να φαίνεται, το χρησιμοποιούσαν αρχικά σαν μέτρο προστασίας από τον αέρα με άμμο,τον ήλιο και τη ζέστη, αλλά και σαν σύμβολο της πίστης τους προς τους θεούς τους. ‘Ηταν συνήθεια και του γυναικείου και του αντρικού πληθυσμού των ανώτερων κοινωνικών τάξεων και αργότερα και των κατώτερων. Στη Δύση εμφανίστηκε κατά τη δεκαετία του ’20 και από τότε το βλέπουμε διαρκώς σε άπειρες εκδοχές. Παρακάτω θα δεις 4 βασικές μορφές του eyeliner που έχουν επικρατήσει τα τελευταία χρόνια.

Βασική γραμμή eyeliner

 

View this post on Instagram

 

A post shared by delamaracademy (@delamaracademy)


Είναι η πιο απλή και γρήγορη μορφή eyeliner καθώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τη γραμμή των βλεφαρίδων σου. Η γραμμή αυτή μπορεί να είναι όσο λεπτή ή χοντρή εσύ το επιθυμείς. Εάν θες να τονίσεις το βλέμμα σου χωρίς να φαίνεται ότι έχεις βαφτεί ιδιαίτερα, πέρασε το eyeliner pen σου ξυστά στις βλεφαρίδες σου. (Tip: Μπορείς για ακόμα πιο διακριτικό αποτέλεσμα, να τοποθετήσεις ένα μαύρο μολύβι ή το gel eyeliner σου στην πάνω υγρή γραμμή του ματιού). Ίσως σου φανεί λίγο άχαρη και άβολη διαδικασία στην αρχή, αλλά με τον καιρό θα ανακαλύψεις τον τρόπο που θα σε βολεύει και θα εθιστείς στο αποτέλεσμα.

Cat-eyeliner τεχνική

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vale ★ MUA (@glamvale11)


Ίσως η πιο αγαπημένη τεχνική eyeliner των τελευταίων χρόνων. Πολλές θηλυκότητες λατρεύουν αυτό το είδος μακιγιάζ του ματιού και όχι αδίκως. Είναι κολακευτικό σε κάθε σχήμα ματιού και αυτό το eyeliner, καθώς αναδεικνύει με έναν πολύ όμορφο και θηλυκό τρόπο το βλέμμα. Στην ουσία προεκτείνουμε και βαθαίνουμε τις δύο εξωτερικές πλευρές του ματιού έτσι ώστε να θυμίζει στο μάτι της γάτας. Για να χτιστεί σωστά το cat-eyeliner πρέπει να σχηματιστεί σιγά σιγά ξεκινώντας ιδανικά από το βασικό σχήμα eyeliner που δείξαμε πιο πάνω.

Ύστερα βλέπουμε πού συνεχίζει η κάτω γραμμή βλεφαρίδων μας και σχηματίζουμε μια γραμμή η οποία να μην έχει καθοδική πορεία γιατι έτσι δεν θα πετύχουμε το σχήμα που θέλουμε. Έπειτα χοντραίνουμε όσο εμείς θέλουμε την επάνω γραμμή και την ενώνουμε με την κάτω. Εδώ θέλει προσοχή καθώς η τελική εξωτερική γραμμή πρέπει να σβήνει όσο πιο απαλά και βαθμιαία γίνεται. Τέλος προεκτείνουμε την εσωτερική γραμμή του ματιού έχοντας την σαν οδηγό και το cat-eyeliner  είναι έτοιμο.

Reverse cat-eyeliner

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paulina Kosowska (@p_kosowska)


Ένας από τους πιο αγαπημένους μου τρόπους χρήσης της eyeliner τεχνικής καθώς εκτοξεύει το βλέμμα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Είναι στην ουσία, έτσι όπως υποδεικνύει και το όνομα του, αντεστραμμένο το cat-eyeliner. Δηλαδή τονίζουμε την κάτω γραμμή του ματιού, προεκτείνοντας την προς τα εξωτερική και προς την εσωτερική πλευρά. Μπορεί να γίνει όσο έντονο και extreme eyeliner θέλει ο καθένας με το πόσο θα τραβήξει τις γραμμές πέρα απο την γραμμή των κάτω βλεφαρίδων αλλά και απο το πόσο πολύ θα σβήσει με σκιά την γραμμή που πιο πριν θα έχει σχηματίσει με κάποιο μολύβι ή gel eyeliner. Μπορείς να περάσεις και μία σκιά, σκούρα κατά προτιμήση, στην πάνω γραμμή βλεφαρίδων ώστε να δένει πιο αρμονικά με την κάτω.

Στην ουσία αυτό που επιτυγχάνεται, είναι να δοθεί ισορροπία στο τελικό αποτέλεσμα χωρίς να ρίχνει το βλέμμα. Είναι μία τεχνική η οποία φαινομενικά είναι δύσκολη αλλά θεωρώ πως εάν εξοικειωθεί κανείς με αυτή, θα την βρει πιο εύκολη και από όλες τις υπόλοιπες μορφές eyeliner. Και αυτό διότι δεν υπάρχει η δυσκολία του κινητού βλεφάρου. Το μόνο που έχεις να προσέξεις είναι καθώς προεκτείνεις τις γραμμές σου να μην τις κατευθύνεις πολύ προς τα πάνω ή προς το κάτω. Έχε σαν οδηγό την κατεύθυνση της φυσικής κάτω γραμμής του ματιού σου.

Graphic eyeliner

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Samio – samio.co.uk (@samiorenelda)


Το πιο fun είδος eyeliner με διαφορά. Εδώ μπορείς να παίξεις με διάφορα σχέδια, χρώματα και εντάσεις. Σαν βάση έχει την κλασική μορφή που αναφέρθηκε στην αρχή, και έπειτα δημιουργείς μία καμπύλη πάνω ακριβώς από το κινητό βλέφαρο, «αγκαλιάζοντας» το και ενώνοντας το με την εξωτερική γραμμή που είχες σχηματίσει προηγουμένως. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς ένα είδος έντονης γωνίας. Μπορείς βέβαια να ακολουθήσεις απλά την καμπύλη που δημιουργείται πάνω από το κινητό σου βλέφαρο χωρίς να την ενώσεις με την βασική γραμμή eyeliner στη ρίζα των πάνω βλεφαρίδων.

Αυτή η παραλλαγή graphic eyeliner θυμίζει αρκετά στην cut crease τεχνική. Ένα tip για τα κουκουλωτά μάτια είναι να σχηματίζεις την καμπύλη αυτή, με ανοιχτά μάτια κοιτώντας ευθεία στον καθρέφτη ώστε να μπορείς να διακρίνεις σε ποιό σημείο ακριβώς θα είναι τοποθετημένη.

Όλες οι παραπάνω παραλλαγές της βασικής μορφής eyeliner είναι ένας όμορφος τρόπος  να «παίξεις» και να αναδείξεις το βλέμμα σου χωρίς καν να βάλεις κάποια σκιά. Εάν ακολουθήσεις ένα ένα τα βήματα και εξοικειωθείς με αυτά, είναι σίγουρο ότι θα γίνεις ένας eyeliner master!

Διάβασε επίσης:

Related articles

Эксперименты на кухне как создать свой уникальный рецепт

Заголовок: Эксперименты на кухне: как создать свой уникальный рецепт Фьюжн...

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...
spot_img
Κοραλλία Αναγνωστοπούλου
Κοραλλία Αναγνωστοπούλου
Λέγομαι Κοραλλία Αναγνωστοπούλου και έχω τελειώσει Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μακιγιάζ στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Μερικά από τα ενδιαφέροντα μου είναι τα ανθρώπινα και μη ανθρώπινα δικαιώματα, η ηθική μόδα και το μακιγιάζ σαν τέχνη/μέσο έκφρασης.