Britney Spears – 13 χρόνια μετά επιτέλους ελεύθερη

Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια η Britney Spears είναι επιτέλους ελεύθερη. Όλα ξεκίνησαν όταν η 39χρονη celebrity αποκάλυψε λεπτομέρειες της κηδεμονίας της. Επιτέλους λοιπόν το δικαστήριο αποφάσισε πως η νομική κηδεμονία την οποία της είχαν επιβάλει το 2008 έφτασε στο τέλος της. Δίπλα στον αγώνα της διάσημης τραγουδίστριας, πέρα από τους φίλους και τον σύντροφο της, όλοι της οι θαυμαστές αλλά και τεράστια μερίδα κόσμου που ήθελε να δει επιτέλους την τραγουδίστρια ελεύθερη. Παρόλα αυτά το δικαστήριο αποφάσισε πως ο προσωρινός κηδεμόνας της περιουσίας, John Zabel, θα συνεχίσει να επιβλέπει την περιουσία της τραγουδίστριας. Ο δικαστικός αγώνας της προβλήθηκε μάλιστα και στο Netflix, με τον τίτλο Britney vs Spears.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears)

Η Britney Spears, ο πατέρας της και οι κηδεμόνες

Τα τελευταία 13 χρόνια, η ζωή της Britney, όπως την είχε περιγράψει και η ίδια ήταν εφιάλτης. Οι κηδεμόνες της, δηλαδή ο πατέρας της και η ομάδα των υπόλοιπων κηδεμόνων αποφάσιζαν για τα επαγγελματικά της βήματα και διαχειρίζονταν ουσιαστικά την ίδια και την περιουσία της. Πέρα από τα επαγγελματικά της βήματα και την καριέρα της, οι που κηδεμόνες διαχειρίζονταν την περιουσία της Britney Spears, είχαν λόγο για τη δημόσια εικόνα που παρουσίαζε καθώς και για την προσωπική της ζωή.

Γιατί πρέπει να μας αφορά όλους η απόφαση για τη ζωή της Britney Spears;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears)


Η απελευθέρωση της Britney Spears δεν πρέπει να μένει μόνο ως είδηση στον κόσμο των celebrities. Αν και με μία πρώτη ανάγνωση η απόφαση αναφέρεται στη ζωή της ίδιας το νόημα πίσω από αυτή τη δικαστική νίκη είναι πολύ μεγαλύτερο. Αυτό είναι κάτι εξάλλου που κατάλαβε και ο κόσμος που την υποστήριξε τελικά σε όλο αυτό. Στην ουσία λοιπόν η μάχη που έδωσε η Britney ενάντια στους κηδεμόνες της, και ειδικά στον πατέρα της έχει δύο πολύ βασικές πτυχές. Η πρώτη έχει σχέση με το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης ενώ η δεύτερη αποτελεί έναν αγώνα φεμινιστικό.

Η Britney Spears και το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης

Αρχικά λοιπόν συμβολίζει τη μάχη ενός ανθρώπου να ξανακερδίσει τη ζωή του και την ελεύθερη βούληση του. Η ελεύθερη βούληση, η δυνατότητα της επιλογής δηλαδή είναι μια έννοια που δυστυχώς τελευταία πολλοί παρερμηνεύουν. Η ελεύθερη βούληση σχετίζεται απολύτως με το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ρυθμίζει την προσωπική του ζωή όταν δεν αποτελεί κίνδυνο ή δεν ενοχλεί κάποιον άλλο με τις πράξεις του.

Η Britney Spears τα τελευταία 13 χρόνια δυστυχώς είχε χάσει, ή μάλλον της είχαν στερήσει αυτό το βασικό δικαίωμα σε ό,τι είχε σχέση με την καριέρα της. Φυσικά αυτό επηρέαζε σε τεράστιο βαθμό την προσωπική της ζωή καθώς η ίδια είναι ένα δημόσιο πρόσωπο το οποίο παρακολουθεί όλος ο πλανήτης. Μάλιστα η ίδια σε μία κατάθεση βόμβα στο δικαστήριο είχε καταθέσει πως ο πατέρας της δεν την άφηνε να παντρευτεί ή να κάνει παιδιά.

Η φεμινιστική πτυχή του αγώνα της Britney Spears

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears)


Η δεύτερη πτυχή για τη μάχη που έδωσε η τραγουδίστρια είναι πως αυτή η μάχη ήταν ένας αγώνας φεμινιστικός ενάντια στον «πατριάρχη» πατέρα της τραγουδίστριας. Η Britney Spears, αντιμετωπιζόταν από τους κηδεμόνες, όπως δυστυχώς και πάρα πολλές άλλες γυναίκες, διάσημες ή μη παγκοσμίως, ως αντικείμενο. Κερδοφόρο αντικείμενο θα πρόσθετα εγώ σε αυτή την περίπτωση. Ασκούσαν όμως μια άδικη εξουσία πάνω της. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται εξάλλου και από τις εκατομμύρια γυναίκες που στήριξαν την τραγουδίστρια. Πόσες γυναίκες άλλωστε δεν έχουν καταπιεστεί ακόμα και από την ίδια τους την οικογένεια. Η μάλλον ειδικά από την ίδια τους την οικογένεια.

Η Britney Spears και η δύναμη του κόσμου που την υποστήριξε

Μία ακόμα διαπίστωση βέβαια, μετά από τα τελευταία αυτά γεγονότα είναι η συγκλονιστική δύναμη που έχει ο κόσμος. Το κοινό, δηλαδή οι fan της Spears και όσοι αποφάσισαν να την υποστηρίξουν στον δικαστικό της αγώνα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην δικαίωση της. Το αίσθημα της αδικίας που ένιωσε ο κόσμος, και ταύτισε με το πρόσωπο της Britney φυσικά δεν θα είχε καμία δύναμη αν και εκείνοι δεν είχαν νιώσει έτσι κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Ακριβώς επειδή όλοι μας, ως άνθρωποι έχουμε βιώσει πολλές φορές την καταπίεση από κάποιον άλλο στην καθημερινότητα μας, μπορέσαμε να ταυτιστούμε με μία celebrity αυτή τη φορά, την Britney. Στο πρόσωπο της, δεν είδαμε απλώς την Britney Spears, την διάσημη τραγουδίστρια, είδαμε εμάς τους ίδιους.

Τα αντανακλαστικά μιας κοινωνίας που έσωσε την Britney Spears

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears)


Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε όλο και περισσότερο την εμπλοκή του κόσμου σε δημόσια ζητήματα μέσω του διαδικτύου. Εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του, το κοινό των social media, πολλές φορές και σε παγκόσμια κλίμακα έχει πλέον τη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα. Άραγε όμως αυτή η δύναμη είναι κάτι καινούργιο; Όχι δεν είναι. Η δύναμη όμως της σωστής χρήσης των social είναι. Ο καθένας μπορεί να κατηγορήσει το διαδίκτυο για πολλά. Για την αποξένωση των νέων. Για τις εικονικές σχέσεις. Για την δύναμη που δίνει πολλές φορές στις λάθος φωνές.

Όμως φαίνεται πως τελευταία δεν είναι μόνο οι λάθος φωνές εκείνες που μπορούν να φωνάξουν δυνατά. Στην περίπτωση λοιπόν της Britney Spears, η δύναμη του πλήθους, της φωνής του διαδικτυακού λαού θα έλεγε κανείς, μπόρεσε να απελευθερώσει έναν άνθρωπο. Μία γυναίκα που τα τελευταία 13 χρόνια είχε χάσει τον έλεγχο της ζωής της.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears)


Διάβασε επίσης: Britney vs Spears: Η τραγική αλήθεια πίσω από το ψεύτικο χαμόγελο

Influencer – Τι είναι και πόσα χρήματα βγάζει;

Oops!… I did it Again 20 Χρόνια Τώρα

Related articles

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...

«δε saltarismed!»: Μία μοναδική Κωμωδία Αυτοβελτίωσης στο θέατρο CORONET, με τη Χαρά Τσιώλη

Βαρέθηκες τη μετριότητα; Θέλεις επιτέλους να ξεχωρίσεις από το...