Πόση ώρα αφήνω τη βαφή στα μαλλιά

Η βαφή μαλλιών έχει διανύσει πολύ δρόμο! Όχι μόνο μπορεί να καλύψει τα γκρίζα μαλλιά και να δημιουργήσει πιο φυσικά χρώματα, αλλά κυκλοφορεί επίσης σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις και επομένως οι χρωματικές επιλογές σου να είναι ατελείωτες. Όταν είσαι έτοιμη να βάψεις τα μαλλιά σου, πρέπει να βρεις τον κατάλληλο χρόνο για να χρησιμοποιήσεις τη βαφή μαλλιών στα μαλλιά σου. Εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται δύσκολα καθώς δεν υπάρχει μία standard απάντηση ως προς το πόση ώρα θα πρέπει να παραμείνει στα μαλλιά σου μετά την εφαρμογή.

Ποιο είναι το σωστό χρονικό διάστημα για να αφήσετε τη βαφή μαλλιών να παραμείνει στα μαλλιά

Όταν πρόκειται για βαφή μαλλιών, είναι σημαντικό να ακολουθείς τις οδηγίες που σου δίνει ο κατασκευαστής. Οι περισσότερες βαφές μαλλιών απαιτούν τουλάχιστον μία ώρα παραμονής στα μαλλιά πριν αρχίσουν να επιδρούν. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες βαφές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θεραπεία έκπλυσης και χρειάζονται μόνο 15 λεπτά παραμονής για να αρχίσουν να δρουν. Να θυμάσαι, να διαβάζεις πάντα την ετικέτα πριν χρησιμοποιήσεις μια βαφή μαλλιών, καθώς ορισμένες μπορεί να απαιτούν περισσότερο χρόνο από άλλες για να δράσουν.

Πόση ώρα διαρκεί μια διαδικασία θεραπείας;

Ειλικρινά, εξαρτάται από τη βαφή και τον στυλίστα. Για τις περισσότερες βαφές μαλλιών κομμωτηρίου, ο χρόνος επεξεργασίας μπορεί να κυμαίνεται από 10-30 λεπτά.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε βαφή με βάση την αμμωνία

Υπάρχουν μερικοί βασικοί λόγοι για τους οποίους μια βαφή μαλλιών θα ήταν με βάση την αμμωνία:

-Η βαφή είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει συσσώρευση στο δοχείο βαφής ή στο κιτ θεραπείας. Η ικανότητα της αμμωνίας να διασπά τα λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας σημαίνει ότι μπορεί να απαλλαγεί από την πλαστικότητα που προκαλεί τα χρώματα να εξακολουθούν να εμφανίζονται στα μαλλιά μετά το λούσιμο

-Η αμμωνία είναι ένας ισχυρός οξειδωτικός παράγοντας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει το χρώμα των μορίων των μαλλιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι βαφές με βάση την αμμωνία έχουν συχνά πιο φωτεινό και έντονο χρώμα από άλλους τύπους βαφών.

-Ενώ υπάρχουν και άλλα συστατικά σε ορισμένες βαφές μαλλιών, η αμμωνία είναι μακράν το πιο κοινό και ισχυρό. Είναι αυτό που επιτρέπει τις έντονες αποχρώσεις, ακόμη και σε σχετικά ανοιχτόχρωμα μαλλιά.

Ένας κατάλογος με τα πολλά διαφορετικά χρώματα που μπορείτε να αποκτήσετε τόσο με αμμωνία όσο και με συνθετική βαφή

Δεν υπάρχει καθορισμένο χρονικό όριο για το πόση ώρα μπορεί να παραμείνει η βαφή στα μαλλιά. Εξαρτάται πραγματικά από τη συγκεκριμένη βαφή και τη χημεία των μαλλιών σου. Γενικά, οι βαφές με βάση την αμμωνία απαιτούν περισσότερο χρόνο για να δράσουν από τις συνθετικές βαφές, οπότε αν χρησιμοποιείτε μια βαφή με βάση την αμμωνία, ίσως να θέλεις να την αφήσεις να δράσει για λίγο περισσότερο πριν την ξεπλύνεις. Για τις συνθετικές βαφές, ωστόσο, συνήθως δεν χρειάζεται να περιμένεις τόσο πολύ πριν ξεπλύνεις το χρώμα – συνήθως αρχίζουν να ξεθωριάζουν μετά από μερικά πλυσίματα.

Πράγματα που μας αρέσουν στη χρήση βαφών με αμμωνία

– Είναι ένας πολύ ασφαλής και φθηνός τρόπος για να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου.

– Δεν χρειάζεται να περάσεις από την ταλαιπωρία του ντεκαπάζ πρώτα πριν από τη βαφή – αυτό εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια.

– Η βαφή δεν θα είναι τόσο έντονη αν βάψεις τα μαλλιά σου μέσα σε μια νύχτα, αλλά θα έχεις ένα εξίσου όμορφο αποτέλεσμα.

– Το χρώμα θα διαρκέσει περισσότερο αν χρησιμοποιήσεις υψηλότερη συγκέντρωση αμμωνιακής βαφής.

Διάβασε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...