Μακιγιάζ ματιών: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Το μακιγιάζ ματιών είναι μια τέχνη και αλλάζει αμέσως ολόκληρη την εμφάνισή σου. Το μόνο που χρειάζεται για να κατακτήσεις την τέχνη του αψεγάδιαστου μακιγιάζ ματιών είναι η εξάσκηση, η κατανόηση της επιλογής των σωστών αποχρώσεων και μερικές βασικές τεχνικές. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός πάνω στο μακιγιάζ ματιών για να δημιουργήσεις ένα ωραίο και σωστό αποτέλεσμα. Ξεκίνησε την εξάσκηση με απλά βήματα και μερικά καλλυντικά. Όπως μια παλέτα με μερικές αποχρώσεις σκιών, κάποια πινέλα ματιών, ένα primer, μάσκαρα, eyeliner και ό,τι άλλο εσύ προτιμάς μαζί με λίγη έμπνευση. Λοιπόν, είσαι έτοιμη να μάθεις τι πρέπει να ξέρεις για το τέλειο μακιγιάζ ματιών;

Μακιγιάζ ματιών – το πρώτο βήμα

Αρχικά το πρώτο βήμα είναι να χρησιμοποιήσεις primer καθώς και μια βάση στα μάτια που θα κάνει το μακιγιάζ των ματιών σου να παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα primer στα μάτια σου και αφήστε το να στεγνώσει, το primer είναι ιδανικό διότι βοηθά στη δημιουργία μιας λείας επιφάνειας που προετοιμάζει την περιοχή. Aν έχεις λιπαρά καπάκια, μην παραλείψεις αυτό το βήμα. Μετά χρησιμοποίησε μια βάση σκιάς ματιών για να δώσεις στις αποχρώσεις μια καλή βάση για να σταθεροποιηθούν. Εάν δεν έχεις βάση σκιάς ματιών, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις concealer ή ακόμα και foundation.

μακιγιάζ ματιών
Kim Carpenter/Unsplash

Μακιγιάζ ματιών – βασικές αποχρώσεις

Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις πρώτα το μακιγιάζ των ματιών σου με βασικές αποχρώσεις, μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις και κάποιο glitter αν νιώθεις έτοιμη. Επίλεξε αποχρώσεις με τις οποίες μπορείς να δημιουργήσεις ένα απλό καθημερινό look. Θα χρειαστείς ένα highlighter για την εσωτερική κόγχη του ματιού, σε μια απόχρωση που να είναι πιο ανοιχτή από τον τόνο του δέρματός σου, μια μπεζ απόχρωση για το κινητό βλέφαρο, που θα προσθέσει ένα χρώμα στα μάτια σου, μια καφέ απόχρωση σε θερμό ή ψυχρό τόνο για την εξωτερική γωνία. Με αυτές τις απλές αποχρώσεις μπορείς να δημιουργήσεις ένα απλό και σικ μακιγιάζ για κάθε ημέρα. Μπορείς να το εξελίξεις χρησιμοποιώντας πιο έντονα χρώματα, eyeliner, ψεύτικες βλεφαρίδες, στρασάκια .

Tip: Είναι καλύτερο να επιλέξεις ματ σκιές, καθώς διαρκούν περισσότερο και είναι μια πιο safe επιλογή εάν μαθαίνεις τώρα πως να κάνεις το μακιγιάζ ματιών σου.

Επιλογή των κατάλληλων πινέλων για ένα σωστό μακιγιάζ ματιών

Το επόμενο βήμα για ένα τέλειο μακιγιάζ ματιών είναι η σωστή επιλογή πινέλων. Θα χρειαστείς ένα μικρό επίπεδο πινέλο, για να εφαρμόσεις εύκολα την σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο. Στη συνέχεια, θα χρειαστείς ένα πινέλο ανάμειξης μικρού μεγέθους για να εφαρμόσεις την πιο σκούρα καφέ απόχρωση. Έπειτα ένα μεσαίου μεγέθους πινέλο για να αναμίξεις ομαλά τις αποχρώσεις, δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Τέλος εάν το επιθυμείς μπορείς να αγοράσεις ένα μικρό στρογγυλό πινέλο για να βάζεις με ακρίβεια highlighter στην εσωτερική γωνία του ματιού κάνοντας το βλέμμα σου να δείχνει πιο ξεκούραστο.

Τέλος για να απογειώσεις το μακιγιάζ των ματιών σου, χρησιμοποιήστε eyeliner για να προσθέσεις περισσότερο σχήμα στα μάτια σου. Για να ολοκληρώσεις το look χρησιμοποίησε την αγαπημένη σου μάσκαρα για να δώσεις  μήκος και όγκο στις βλεφαρίδες σου. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ψεύτικες βλεφαρίδες εάν θέλεις ένα πιο δραματικό αποτέλεσμα. Τώρα που εξοικειώθηκες με τα βασικά, μπορείς με την συχνή πρακτική να δημιουργήσεις ότι άλλο μακιγιάζ ματιών επιθυμείς.

Διάβασε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...