Κουρέματα για σπαστά μαλλιά

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα σπαστά μαλλιά είναι ένα εντυπωσιακό look που έχει μεγάλη ζήτηση. Με το σωστό κούρεμα μπορείς να αναδείξεις τα φυσικά σου μαλλιά, να έχουν όγκο και να δείχνουν επιμελώς ατημέλητα κάτι που αποτελεί τάση αυτήν την εποχή. Τα σπαστά μαλλιά βρίσκονται ανάμεσα στα ίσια και τα σγουρά μαλλιά και πολλές φορές δεν είναι ομοιόμορφα κυματιστά.

Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι τα καλύτερα κουρέματα για σπαστά μαλλιά αποτελούν δημοφιλές θέμα εδώ και αρκετά χρόνια. Τα ιδανικά κουρέματα για σπαστά μαλλιά μπορούν να αλλάξουν και να απογειώσουν την εμφάνισή σου. Επίσης είναι πολύ ευπροσάρμοστα. Αν έχεις κοντά μαλλιά, μπορείς να τονίσεις τα χαρακτηριστικά σου, να αναδείξεις το μήκος σου με μακριά μαλλιά ή να βρεις τη σωστή ισορροπία με μεσαίου μήκους μαλλιά.

Αν θέλεις και εσύ να μάθεις ποια είναι τα ιδανικά κουρέματα για τα σπαστά μαλλιά σου, συνέχισε παρακάτω την ανάγνωση καθώς υπάρχουν κουρέματα για κάθε μήκος, που θα αναδείξουν τα σπαστά μαλλιά και θα προσθέσουν όγκο και στυλ στην κάθε σου εμφάνιση.

Αν προτιμάς τα κοντά μαλλιά  ή αν θέλεις να τολμήσεις και να κάνεις μια νέα αλλαγή στα μαλλιά σου, υπάρχουν 2 κουρέματα που θα αναδείξουν τα κοντά σπαστά μαλλιά σου.

Pixie

Το pixie κούρεμα λειτουργεί σχεδόν για κάθε τύπο μαλλιών, τα σπαστά μαλλιά μπορούν να προσθέσουν υφή και όγκο που δεν έχει ένα κλασικό pixie. Επιπλέον είναι εξαιρετικά κολακευτικό και ταιριάζει σε πολλές γυναίκες. Με σπαστά μαλλιά, ένα pixie κούρεμα είναι αρκετά ευέλικτο και εύκολο καθώς μπορείς να χρησιμοποιείς ελάχιστα προϊόντα και λιγότερο χρόνο για να τα περιποιηθείς. Αν σου αρέσουν τα κοντά μαλλιά και δεν προτιμάς pixie κούρεμα μπορείς να επιλέξεις ένα ανδρικό κούρεμα και να αφήσεις αφέλειες που θα ταιριάζουν πολύ με τα σπαστά μαλλιά σου.

Bob

Το bob είναι γνωστό για τις ευθείες γραμμές του, ιδιαίτερα στις άκρες, για μια κομψή, αυστηρή εμφάνιση. Μπορεί να γίνει και σε σπαστά μαλλιά, παρόλο που τα μαλλιά δεν θα είναι ίσια, αλλά θα έχουν μια ομοιόμορφη εμφάνιση με το ίδιο ύψος σε όλο το μήκος. Ανάλογα με την πυκνότητα των μαλλιών, ένα bob κούρεμα θα τονίσει τα σπαστά μαλλιά. Είναι επίσης ένα υπέροχο χτένισμα και πλαισιώνει τα στρογγυλά πρόσωπα, διότι δημιουργεί γωνίες.

Υπάρχουν διάφορα bob κουρέματα ανάλογα με το στυλ σου, που μπορείς να διαλέξεις. Ένα ακόμα κούρεμα που τονίζει τα σπαστά μαλλιά είναι αυτό που κονταίνει σταδιακά καθώς φτάνει στο πίσω μέρος του λαιμού.  Αυτό το κούρεμα δεν είναι μόνο τάση, αλλά μπορεί εύκολα να μακρύνει και να κοπεί πάλι σε ένα πιο ομοιόμορφο σχήμα, ώστε να κάνεις πιο συχνά αλλαγές στα μαλλιά σου ,αν το επιθυμείς.

Αν προτιμάς τα μεσαίου μήκους μαλλιά μπορείς εύκολα να τονίσεις τα σπαστά μαλλιά σου και να δημιουργήσεις ένα διαχρονικό κούρεμα που θα σε κάνει να ξεχωρίζεις.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriela Lopez (@gabriellahairartist)

Mακρύ bob

Ένα στυλ που ταιριάζει απόλυτα στα μεσαίου μήκους μαλλιά, είναι το μακρύ bob και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας όταν πρόκειται για κολακευτικά κουρέματα σε σπαστά μαλλιά. Είτε αποφασίσεις να αναδείξεις αυτό το look λίγο πάνω από τους ώμους σου, στο ύψος των ώμων ή λίγο πιο κάτω, η αβίαστη εμφάνιση και η ευελιξία του το κάνουν πολύ ελκυστικό. Τα σπαστά μαλλιά με αυτό το μεσαίου μήκους κούρεμα δημιουργούν ένα μοντέρνο αλλά και κομψό look που δεν θα περάσει απαρατήρητο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SofiIenci🦩 (@sofiaiencinella)

Αφέλειες

Αν τα μαλλιά σου είναι ήδη σε μεσαίο μήκος αλλά παρόλα αυτά θέλεις μια ανανέωση στην εμφάνισή σου μπορείς να κόψεις τα μαλλιά σου αφέλειες. Οι αφέλειες θα δώσουν μια νέα πιο νεανική όψη στο πρόσωπό σου. Μπορείς να τις κόψεις με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Τα σπαστά μαλλιά μαζί με τις αφέλειες θα δώσουν μια καλοκαιρινή νότα στην εμφάνισή σου καθώς θα τα κάνουν να φαίνονται πιο κομψά και ανάλαφρα.

Αν σου αρέσουν τα μακριά μαλλιά και δεν θέλεις να τα κόψεις αρκετά, τα σπαστά μαλλιά σου θα φαίνονται εξίσου ωραία και έτσι. Γενικά τα μακριά μαλλιά λόγω του βάρος τους χρειάζονται μερικά προϊόντα ώστε να έχουν καλύτερο κράτημα και να είναι ομοιόμορφα κυματιστά , για αυτό μπορείς να επιλέξεις κάποιον αφρό. Μπορείς να πάρεις μια ιδέα παρακάτω για κουρέματα και να αναδείξεις τα σπαστά μαλλιά σου.

Μακριές φράτζες, curtain bangs

Αν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή στα μακριά μαλλιά σου χωρίς όμως να τα κουρέψεις όλα μπορείς να δοκιμάσεις τις μακριές φράντζες ή αλλιώς curtain bangs οι οποίες πλαισιώνουν το πρόσωπο και δίνουν όγκο. Αυτό το στυλ απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια με ένα πιστολάκι και μια στρογγυλή βούρτσα για να δημιουργήσεις το επιθυμητό σχήμα. Επίσης το θετικό αυτού του κουρέματος είναι ότι μπορείς πολύ εύκολα όταν θέλεις μια αλλαγή στην εμφάνισή σου να κρύβεις τις φράντζες σου ή και να τις ενσωματώνεις στο υπόλοιπο κούρεμα χωρίς να σε περιορίζει διότι έχουν αρκετό μήκος.

Τα σπαστά μαλλιά σε αυτήν την περίπτωση είναι τα ιδανικά για αυτό το κούρεμα. Για να απογειώσεις το κούρεμα μπορείς να δώσεις περισσότερο όγκο κόβοντας και τα υπόλοιπα μαλλιά σου σε πολλά διαφορετικά μήκη δηλαδή σε layers.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Waved Hair Studio (@wavedhairstudio)

Φιλαριστά

Αν τα μακριά μαλλιά σου δεν είναι κυματιστά ομοιόμορφα και δεν θέλεις να  χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα, κόψε τα Φιλαριστά. Το φιλαριστό κούρεμα δημιουργεί διαφορετικά μήκη και θα βοηθήσει πολύ τα σπαστά μαλλιά να αποκτήσουν σχήμα και όγκο. Με αυτό το κούρεμα τα μαλλιά σου δεν θα χάσουν το γενικό τους μήκος, απλά κάποια τμήματα θα είναι πιο κοντά.

Πως να περιποιείσαι σωστά τα σπαστά μαλλιά σου ώστε να είναι πιο κυματιστά;

1.Μην λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα, διότι με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά γίνονται πιο εύθραυστα και χάνουν το σχήμα τους. Αντί για αυτό επίλεξε κάποιο ξηρό σαμπουάν που δεν θέλει ξέβγαλμα με νερό και λούσε τα κάθε 2 μέρες.

2. Επίλεξε πάντα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, επειδή ξηραίνουν τα μαλλιά σου και δημιουργούν ανοίγματα στην τρίχα.

3. Σκούπισε τα μαλλιά σου ταμποναριστά με την πετσέτα ώστε να μην τρίβονται και σπάνε, επίλεξε μια βαμβακερή πετσέτα για να είναι μαλακή με τα μαλλιά και να μην τα καταστρέφει μακροχρόνια.

4.Τα σπαστά μαλλιά όπως και κάθε τύπος μαλλιών χρειάζονται ενυδάτωση και μετά το λούσιμο έκτος  με συγκεκριμένα προϊόντα, όπως ένα φυσικό λάδι (καστορέλαιο, αμυγδαλέλαιο) ή κάποια κρέμα με ενυδατικά συστατικά.

5. Απέφυγε ή περιόρισε όσο γίνεται την θερμότητα για να κρατήσουν το φυσικό τους σχήμα τα σπαστά μαλλιά. Αν θέλεις πιο έντονα σπαστά μαλλιά χωρίς θερμότητα, σε νωπά μαλλιά κάνε πλεξούδες και όταν στεγνώσουν θα έχουν γίνει ακόμα πιο κυματιστά.

Διάβασε επίσης:

Related articles

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...

Φορολογική Μεταχείριση των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων: Αναλυτικός Οδηγός από την KRS

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων αποτελεί μία δραστηριότητα η οποία...
spot_img