Nail Care – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να έχεις όμορφα και υγιή νύχια

Πολλά τα ερωτηματικά και ακόμα περισσότερα τα tips για αποτελεσματικό nail care. Παρ’ ότι η περιποίηση των νυχιών δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, συχνά την αμελούμε. Έτσι λοιπόν, όταν φτάνει η ώρα της περιποίησης, προκειμένου να βελτιώσουμε την κατάστασή τους, παίρνουμε  δραστικά μέτρα έχοντας διαμορφώσει ορισμένες λανθασμένες αντιλήψεις στο μυαλό μας. Οι 3 δημοφιλέστερες από αυτές είναι:

Nail Care – Το ημιμόνιμο και η παρατεταμένη εφαρμογή αυτού καταστρέφει τα νύχια

Ή μήπως όχι; Στην προσπάθεια σου να πετύχεις το απόλυτο nail care, κάνεις την εξής σκέψη: Αποχή από κάθε είδους τεχνητό υλικό.

Θυμάσαι όμως εκείνη τη φορά που παρατήρησες ένα μικρό φούσκωμα στην γωνία του νυχιού σου και τελικά αποφάσισες να ξεφλουδίσεις με μεγάλη ευλάβεια το ημιμόνιμο και από τα δέκα δάχτυλα του χεριού σου; Τότε ήταν που είπες δεν πειράζει με μια φορά, δεν έγινε κάτι. Πράγματι, η μια φορά δεν είναι απαραίτητα καταστροφική ωστόσο όταν επαναλαμβάνεται πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα τα νύχια να γίνονται ευαίσθητα και να σπάνε πιο εύκολα.

Με το ξεφλούδισμα του υλικού, ξεφλουδίζεται και μέρος της επιφάνειας των νυχιών κάνοντας την άκρη τους πιο αδύναμη. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό η αφαίρεση οποιουδήποτε τεχνητού υλικού να γίνεται σωστά. Έτσι, θα μπορείς να απολαμβάνεις τα νύχια που θέλεις χωρίς να σκέφτεσαι ότι τα καταστρέφεις.

Αν τα νύχια μείνουν ορισμένες μέρες ή λίγες εβδομάδες χωρίς κάποιο τεχνητό υλικό, ξεκουράζονται και αναπνέουν

Η συγκεκριμένη θεωρία του απόλυτου nail care, έρχεται να συμπληρώσει την προηγούμενη. Στην περίπτωση που οι ορισμένες μέρες είναι περίπου 120 και οι λίγες εβδομάδες περίπου 16 τότε ναι πρόκειται για success story. Με πιο απλά λόγια, το διάστημα κατά το οποίο τα νύχια επαναφέρονται πλήρως, στην πραγματικότητα είναι 3 έως 4 μήνες. Βέβαια, αυτό εξαρτάται από πολλούς εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες (στρες, διατροφή, ασθένεια, εναλλαγές θερμοκρασίας, δυνατά καθαριστικά, συνθήκες εργασίας) οπότε το διάστημα επαναφοράς μπορεί να διαφέρει για την καθεμία.

Και κάτι ακόμα. Tα νύχια δεν αναπνέουν. Η σκληρότητά τους οφείλεται στην επαφή με το οξυγόνο από το εξωτερικό περιβάλλον και έτσι εξηγείται το γιατί τα νιώθεις πιο εύθραυστα όταν αφαιρείς το υλικό με το οποίο ήταν κλεισμένα για κάποιο χρονικό διάστημα.

Αν εφαρμόσω gel πάνω σε ταλαιπωρημένα νύχια, θα τα βοηθήσει να μεγαλώσουν χωρίς να σπάσουν

Ναι μεν αλλά, ενώ το ένα ενδεχόμενο είναι να αντέξουν χωρίς να σπάσουν, το άλλο ενδεχόμενο είναι να μην μπορέσουν να κρατήσουν το υλικό με αποτέλεσμα τα νύχια να εκτεθούν σε επιπλέον τραυματισμούς. Συχνά, δεν έχει να κάνει με την ποσότητα του υλικού που εφαρμόζεται πάνω στην επιφάνειά τους αλλά με την ίδια την επιφάνεια, καθώς θέλουμε υγιή βάση και στη συνέχεια να επιλέξουμε το  κατάλληλο μήκος και σχήμα προκειμένου να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη διάρκεια και λιγότερες φθορές.

 

nail care
Mohammad Rezaie

Έχοντας αναθεωρήσει μερικές παρεξηγημένες αντιλήψεις στο κομμάτι του nail care, ήρθε η ώρα να μπούμε στα πρακτικά της υπόθεσης. Παρακάτω, θα βρεις μερικά χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν για να έχεις όμορφα και υγιή νύχια.

Nail Care – Χρησιμοποίησε γάντια για τις δουλειές του σπιτιού

Η καθαριότητα του σπιτιού συνήθως προϋποθέτει τη χρήση ισχυρών απορρυπαντικών και την έκθεση των χεριών σε πολλά νερά. Αυτό συνεπάγεται ερεθισμούς και ξηρότητα στην επιδερμίδα αλλά και πιο αδύναμα νύχια. Γι’ αυτό, προσπάθησε να επιλέξεις κάποια γάντια που να σε βολεύουν στις δουλειές του σπιτιού προκειμένου να προστατεύεις τα χέρια σου από αυτά.

Προσπάθησε να είσαι συνεπής στα ραντεβού σου για νύχια

Τι θέλω να πω με αυτό ; Είτε επιλέξεις κάποιο τεχνητό υλικό για τα νύχια σου είτε όχι, είναι σημαντικό να ακολουθείς τις οδηγίες που θα σου δώσει η τεχνίτριά σου, έτσι ώστε να διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Για παράδειγμα, αν ένα υλικό χρειάζεται να ανανεώνεται κάθε 2-3 εβδομάδες, τότε αυτό σημαίνει ότι μέσα σε αυτό το διάστημα αποκαθίσταται η ισορροπία τους.

Η μεγάλη διάρκεια μιας εφαρμογής, όσο ευχάριστη κι αν είναι, μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα αν αμελήσουμε τη φροντίδα τους . Έτσι, όταν περνάει το διάστημα αποκατάστασης, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να εκτεθούν σε σπασίματα, ξεφλούδισμα ή μικρόβια και άλλους μικροοργανισμούς, τα οποία προκαλούν φθορές και μολύνσεις στην επιφάνεια των νυχιών. Αν παρατηρήσεις κάποιο φούσκωμα στο υλικό απέφυγε να χρησιμοποιήσεις κόλλα για να το συντηρήσεις, καθώς έτσι αυξάνεις τον κίνδυνο κάποιας μόλυνσης.

Nail Care – Μην χρησιμοποιείς τα νύχια σου σαν εργαλεία

This might be tricky, αλλά πίστεψέ με, καμιά κονσέρβα και κανένα αναψυκτικό δεν άνοιξαν ποτέ πιο εύκολα με την άκρη του νυχιού. Και ενώ αυτό δεν ισχύει για τους λεκέδες των πιάτων, καλό θα ήταν να ακολουθείται ένας γενικός κανόνας όπου για κάθε απαιτητική δουλειά θα χρησιμοποιούνται και τα ανάλογα εργαλεία. Έτσι την επόμενη φορά που θα θελήσεις να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου στο άνοιγμα μιας συσκευασίας, προτίμησε την άκρη του δαχτύλου σου και όσο για τους δύσκολους λεκέδες, πες ναι στο σφουγγάρι.

Επέλεξε σωστά & αφαίρεσε σωστότερα

Όταν επιλέγεις μια εφαρμογή για τα νύχια σου, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες αυτών. Με τη βοήθεια της τεχνίτριάς σου, βρες ποιο υλικό αλλά και ποιο μήκος και σχήμα σου ταιριάζει καλύτερα για να εξασφαλίσεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Όσο για την αφαίρεση του υλικού μπορείς να το κάνεις μόνη σου ή να περιμένεις για την επόμενη επίσκεψή σου. Σε περίπτωση που θέλεις να περιμένεις το επόμενο ραντεβού σου και παρ’ όλα αυτά νιώθεις τα νύχια σου να σε ενοχλούν, μπορείς με μια λίμα προσεκτικά να κοντύνεις ελαφρώς το μήκος τους για να αποφύγεις επιπλέον τραυματισμούς και σπασίματα.

Αν από την άλλη, επιλέξεις να αφαιρέσεις  μόνη σου το υλικό, η chief educator της paintbox θα σου δείξει πως.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paintbox (@paintboxnails)

Nail Care – Δώσε χρόνο & την απαραίτητη φροντίδα

Όχι μόνο στα νύχια σου αλλά και σε σένα. Κλείνω αυτό το άρθρο με ένα kind reminder και όχι tip ακριβώς. Όπως ανέφερα παραπάνω, η υγεία των νυχιών είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο και διαφέρει για την κάθε μια. Μην σε αποθαρρύνει, λοιπόν, αν αργείς να δεις αποτελέσματα και συμβουλεύσου έναν ειδικό σε περίπτωση μόλυνσης ή τραυματισμού. 

Τα νύχια μας μπορεί να μην αναπνέουν αλλά απορροφούν θρεπτικά συστατικά και γι’ αυτό συνίσταται η τακτική ενυδάτωσή τους. Διάλεξε το αγαπημένο σου λαδάκι για τα νύχια και την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα και χάρισε στα χέρια σου μια ολοκληρωμένη περιποίηση. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paintbox (@paintboxnails)

Αυτό που θα πρέπει να επισημάνω για το κομμάτι του nail care είναι ότι πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία που δεν αρχίζει και τελειώνει με την επίσκεψή μας σε ένα σαλόνι ομορφιάς. Το διάστημα που μεσολαβεί από το ένα ραντεβού στο επόμενο επηρεάζει και καθορίζει αυτή τη διαδικασία.

Διάβασε επίσης:

Related articles

Эксперименты на кухне как создать свой уникальный рецепт

Заголовок: Эксперименты на кухне: как создать свой уникальный рецепт Фьюжн...

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...
spot_img
Ελευθερία Αναστασιάδου
Ελευθερία Αναστασιάδου
Είμαι 23 χρονών, από τη Θεσσαλονίκη και σπουδάζω στο Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού στη Σίνδο. Παράλληλα, εργάζομαι ως τεχνήτρια νυχιών στην οικογενειακή μας επιχείρηση από το 2017 και είμαι η δημιουργός του the creativelefant. Μου αρέσει πολύ το κομμάτι του δημιουργικού, η φωτογραφία και τα ταξίδια. Τα κύρια ενδιαφέροντά μου είναι η βιωσιμότητα και ο κλάδος των επιχειρήσεων.