Σταρένια επιδερμίδα – Τι σημαίνει;

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις καθώς και υποτόνοι σε κάθε άνθρωπο. Πρέπει να γνωρίζεις τι απόχρωση δέρματος έχεις για να σε βοηθάει στην χρωματική επιλογή των ρούχων, των μαλλιών αλλά και των κοσμημάτων που διαλέγεις, ώστε να αναδεικνύεις σωστά την σταρένια επιδερμίδα σου. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν αν έχουν σταρένια επιδερμίδα. Στη συνέχεια θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις γύρω από τη σταρένια επιδερμίδα, αν ταιριάζουν τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά με αυτήν καθώς και τα χαρακτηριστικά της.

Συνέχισε την ανάγνωση παρακάτω αν θέλεις να μάθεις τι σημαίνει και τι είναι η σταρένια επιδερμίδα, καθώς και τα χαρακτηριστικά της όπως και τι ταιριάζει χρωματικά με αυτήν.

Τι σημαίνει σταρένια επιδερμίδα;

Η σταρένια επιδερμίδα χαρακτηρίζεται από μια καφέ κίτρινη ή και χρυσαφί απόχρωση του δέρματος που μαυρίζει εύκολα και αλλάζει αποχρώσεις ανάλογα με την εποχή. Οι υποτόνοι είναι το δεύτερο χρώμα που αντηχεί από κάτω από ένα χρώμα δέρματος. Υπάρχουν θερμοί, ψυχροί και ουδέτεροι υποτόνοι. Η σταρένια επιδερμίδα χαρακτηρίζεται από θερμούς υποτόνους κυρίως.

Χαρακτηριστικά της σταρένιας επιδερμίδας

Μαυρίζει πιο εύκολα

Η σταρένια επιδερμίδα αλλάζει χρώμα εύκολα όταν εκτίθεται στις ακτίνες του ήλιου. Το χρώμα μπορεί να περάσει από την ανοιχτή έως τη χρυσή απόχρωση, η οποία αναδεικνύει τον πλούσιο καφέ τόνο του δέρματος. Λόγω του ότι η σταρένια επιδερμίδα είναι ευαίσθητη στο μαύρισμα, πρέπει πάντα να την προστατεύεις από τον ήλιο για να μην καείς.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by InfinitySun (@infinitysun)

Αλλάζει ανάλογα με την εποχή

Οι περισσότεροι άνθρωποι με σταρένια επιδερμίδα δυσκολεύονται να τοποθετηθούν σε μια απόχρωση, διότι τους χειμερινούς μήνες έχουν συνήθως πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση και τους καλοκαιρινούς πιο σκούρα αντίστοιχα. Αυτό αποτελεί ένα κλασικό χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας σταρένιας επιδερμίδας.

Πως θα καταλάβω αν έχω σταρένια επιδερμίδα;

1. Δες τις φλέβες σου

Ένα εύκολο και γρήγορο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να μάθεις αν έχεις σταρένια επιδερμίδα και αν έχεις θερμό υποτόνο είναι να δεις τις φλέβες από το εσωτερικό του χεριού σου. Αν οι φλέβες σου φαίνονται πράσινες σημαίνει ότι έχεις θερμό υποτόνο και πιθανά σταρένια επιδερμίδα. Αν φαίνονται μπλε ή και μωβ έχεις ψυχρό υποτόνο όποτε δεν θα έχεις σταρένια επιδερμίδα. Η σταρένια επιδερμίδα χαρακτηρίζεται από καφέ με κίτρινο υποτόνο που κάνει τις φλέβες να φαίνονται πράσινες μέσα από το κίτρινο δέρμα.

2. Παρατήρησε τι αποχρώσεις σου ταιριάζουν

Παρατήρησε τι αποχρώσεις σε κάνουν να φαίνεσαι πιο όμορφη και σε κολακεύουν περισσότερο. Αν το δέρμα, τα μάτια και το πρόσωπό σου αναδεικνύονται καλύτερα, με καφέ, μπεζ, μπρονζέ αποχρώσεις, πιθανά να έχεις σταρένια επιδερμίδα.

3. Δες το φυσικό χρώμα των μαλλιών και των ματιών σου

Το φυσικό χρώμα των μαλλιών και των ματιών μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις την απόχρωση της επιδερμίδας σου. Συνήθως, η σταρένια επιδερμίδα με θερμούς υποτόνους χαρακτηρίζεται από καστανά, μαύρα, μελί μάτια. Τα μαλλιά τείνουν να έχουν χρυσές, κόκκινες, πορτοκαλί ή κίτρινες ανταύγειες και είναι συχνά καστανά, καστανόξανθα ή και μαύρα. Παρόλα αυτά πολλές γυναίκες με σταρένια επιδερμίδα τυχαίνει να έχουν και πιο ανοιχτόχρωμα μάτια όπως πράσινα, μπλε κ.α.

4. Ταυτίσου με μια celebrity

Υπάρχουν πολλές celebrity με θερμούς υποτόνους και σταρένια επιδερμίδα για να σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν έχεις και εσύ, αλλά παράλληλα και να εμπνευστείς από τις επιλογές τους σε χρώματα μαλλιών, ρούχων και κοσμημάτων. Μερικές είναι η Jennifer Lopez και η Jessica Alba.

Τι χρώματα ρούχων και κοσμημάτων πηγαίνουν  καλύτερα σε σταρένια επιδερμίδα;

Τα χρώματα ρούχων που πηγαίνουν καλύτερα σε σταρένια επιδερμίδα και σε κάνουν να φαίνεσαι πολύ πιο όμορφη, είναι συνήθως αποχρώσεις του κίτρινου, πορτοκαλί, αρκετές αποχρώσεις του καφέ, πράσινο, ζεστό κόκκινο, παστέλ, μπρονζέ, μπεζ και λευκό. Επίσης το λιλά το σμαραγδί ,το λαδί, το χρυσό, το γκρι και αρκετά από nude χρώματα. Οι neon αποχρώσεις ταιριάζουν σε σταρένια επιδερμίδα επειδή δημιουργούν ωραίες αντιθέσεις.

Τα χρώματα που μπορείς να επιλέγεις στα κοσμήματα σου για να αναδεικνύουν την σταρένια επιδερμίδα σου, είναι τα μπρονζέ, το χρυσό, αλλά όχι στην αρκετά κίτρινη εκδοχή του. Επίσης τα ασημένια κοσμήματα  κάνουν ωραία αντίθεση με την σταρένια επιδερμίδα.

Μπορείς με σταρένια επιδερμίδα να βάψεις ανοιχτόχρωμα τα μαλλιά σου;

Αν βρεις την σωστή απόχρωση του ξανθού ή οποιουδήποτε ανοιχτού χρώματος, σίγουρα θα ταιριάζει με τη σταρένια επιδερμίδα σου. Επίσης αν έχεις ανοιχτόχρωμα μάτια μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση στα μαλλιά σου θα ταιριάξει και με τη σταρένια επιδερμίδα σου, ακόμα περισσότερο. Αν θέλεις να βάψεις τα μαλλιά σου ένα ασυνήθιστο χρώμα μην το φοβηθείς διότι θα κάνει εξίσου αντίθεση με τη σταρένια επιδερμίδα σου και θα σου ταιριάζει.

Διάβασε επίσης:

Related articles

Эксперименты на кухне как создать свой уникальный рецепт

Заголовок: Эксперименты на кухне: как создать свой уникальный рецепт Фьюжн...

Πώς να δείχνετε ωραία φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα

Φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να κάνετε μια τολμηρή...

Καραγενάνη: Τι είναι και ποια Οφέλη Έχει;

Η καραγενάνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στη...

Roberto Cavalli: Έφυγε στα 83 του ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής

Ο Roberto Cavalli, ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής μόδας που...
spot_img